Luna Mai. Inca o zi a mamelor

Luna Mai. Inca o zi a mamelor

Luna asta americanii petrecareti au mai inventat inca o zi a mamei. Sarbatorita pe 10 mai. In Romania s-a anuntat timid Ziua Mamei pe 3 Mai. Eu am pendulat intre cele doua si n-am votat cu una anume. Pana la urma, cel mai important este sa apara cat mai dese motive de sarbatoare. Cu cat mai multe, cu atat mai bine!

Zic eu ca daca in zilele asta reusim macar 1 minut sa ne rupem de ritmul zilnic, sa uitam de stres, de agitatie, de griji, deprobleme… si sa privim in jur, cu detasare, asta ar fi cea mai mare realizare. Eu recunosc, sarbatoresc  Ziua Mamei fara cadouri, fara fast si fara aparente care sa dea bine. Incerc sa profit de zilele astea sa ma adun, sa ma uit in jur si sa-mi dau seama inca o data cat de norocoasa sunt.  Nu cred ca exista ceva mai minunat in lumea asta a mea decat sa marchez Ziua sau Zilele  Mamei alaturi de Ema si de mama mea, in acelasi timp, in acelasi loc, cu zambetele largi pe buze.

Mi-am dat seama inca o data ca am ajuns la etapa in care nu cred ca e fericire mai mare, mai intensa, mai autentica, decat sa ai familia alaturi. S-ajung eu insami mama si sa-mi vad copilul si mama in acelasi cadru…e ceva la care eu doar  visam  la un moment dat. Au existat si momente in care imaginea asta a fost zgaltaita de niste probleme de sanatate ce ne-au aparut in cale. Perioada care ne-a rasolit si ne-a facut sa privim totul din alta perspectiva, cu alti ochi, cu inima si sufletul mult mai deschise…. Perioada care pe noi ne-a invatat sa apreciem cat mai mult fiecare zi, fiecare dimineata, sa punem pret pe normalitatea de zi cu zi, sa ma uit cu alti ochi la fiecare imagine in care imi apare familia. Pana la urma, viata se masoara in momente. Nu-i nevoie nici de tort, nici de felicitari, nici de urari sau de cuvinte mari.

E de-ajuns sa fim impreuna, sa ne bucuram de zilele astea cu soare, iar eu sa-i predau Emei inca o data lectia de viata care o-nvata ca familia chiar e mai presus de orice. Ca valorile adevarate nu sclipesc pe degete sau la gat…ci doar in suflet. Daca peste ani copilul meu va reusi sa fie atat de apropiat si de deschis fata de mine, cum sunt eu fata de mama mea, asta as considera eu adevarata reusita a puterii exemplului. Asta imi doresc sa vada, sa invete, sa aprecieze…

Ca mama mea chiar e alaturi de tine la bine la mai putin bine.

Mama mea este cel mai bun sfatuitor, cel mai de-ncredere prieten, cel mai sincer confident,

Ca nimeni nu te protejeaza mai mult si nu te apara mai cu suflet decat ea.

Lectia care spune ca oricat as creste, tot copilul mamei mele raman,

Ca oricat as supara-o la un moment dat, tot ma va iubi neconditionat.

Lectia care-i arata in mod constant ca o mama poate sa fie obosita, stresata, nervoasa,

Dar nimic n-o va opri sa mute muntii pentru copilul ei,

Pentru ca o mama ramane pe viata MAMA.

La Multi Ani, dragi MAME sarbatorite sau nesarbatorite! Oriunde ati fi, orice ati avea pe suflet, va doresc sa fiti sanatoase si zambitoare. Eu chiar cred cu tarie ca pentru a ne invata copiii sa fie fericiti si optimisti, trebuie ca noi sa invatam sa vedem doar frumosul, binele, optimismul. Ca pentru a avea copii relaxati si echilibrati, trebuie ca noi sa invatam sa dam importanta doar lucrurilor care chiar conteaza in viata. La Multi Ani cu zambete, mamelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.