Misiunea Eco. Idei pentru Săptămâna Verde: Ziua colectării deșeurilor periculoase

Misiunea Eco. Idei pentru Săptămâna Verde: Ziua colectării deșeurilor periculoase

Misiunea Eco continuă, cu idei & provocări pentru Săptămâna Verde!

Anunțăm cu bucurie că Misiunea Eco este un proiect de educație susținut de Profi  – punem suflet în mediu!

Pe locuri, fiți gata, astăzi provocăm toți școlarii la ziua colectării deșeurilor electrice & electronice, considerate periculoase!

Altfel spus.. ziua în care fiecare dintre noi trebuie să aducă la școală telefoane vechi, stricate, care nu ne mai sunt utile și nici nu mai pot fi folosite sau baterii vechi, consumate.

Dacă sunteți tentați să le aruncați la gunoi, să știți că sunt foarte periculoase și  conțin elemente, precum plumbul, foarte dăunătoare mediului și nu ar trebui să ajungă la gropile de gunoi obișnuite. 

Rețineți:  Telefoanele vechi & bateriile trebuie colectate selectiv și în niciun caz nu trebuie aruncate la gunoi şi nici păstrate în acasă, alături de alte produse!

Un deșeu de tip DEEE este reciclabil dacă îndeplinește cel puțin una din următoarele cerințe:

  • Se introduce în priză
  • Utilizează baterii
  • Necesită încărcare
  • Are o imagine cu o pubelă pe roți tăiată cu un „X”

 

Vestea bună este că telefoanele mobile fac parte din produsele electronice ce pot fi reciclate în proporţie de 90%.  Dacă reciclăm corect, toate acele materiale potențial periculoase pot fi extrase și reutilizate în siguranță, mai exact se transformă în materie primă pentru noi tehnologii.

Cât despre baterii, fiecare român consumă, în medie, 8 baterii pe an. Iar o baterie, aruncată la gunoi, poate polua planeta noastră timp de peste 50 de ani. Acestea poluează apele subterane şi solul planetei noastre și ajung în corpul plantelor şi animalelor.

Din fericire, bateriile alcaline (cele obișnuite, de unică folosință, pentru telecomenzi, aparate foto, lanterne etc.) sunt 100% reciclabile, printr-un proces de separare a componentelor. Tocmai de aceea e bine să le adunăm și în niciun caz să nu le aruncăm la gunoi sau în mediul înconjurător.

Vă înscrieți la provocarea zilei? Haideți să contribuim fiecare dintre noi și să marcăm ziua deșeurilor periculoase, adunând selectiv cât mai multe telefoane vechi și baterii consumate!

Prin reciclarea acestora e bine să  înţelegem că ne aducem o contribuţie esenţială asupra sănătăţii mediului înconjurător

Misiunea Eco este un proiect Blog in Tandem, cu dragoste pentru natură, susținut de Profi – punem suflet în mediu.
Nu uitați, Misiunea Eco este despre fapte. Este misiunea mea, a ta, a fiecăruia dintre noi!

There is 1 comment for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.