Nu mai treziti copiii cu noaptea in cap!

Nu mai treziti copiii cu noaptea in cap!

Nu mai treziti copiii cu noaptea in cap! – Asta este mesajul transmis clar de Asociatia Americana de Pediatrie.  

Lasati copiii sa doarma mai mult dimineata!

Din rezultatele cercetarilor reiese faptul ca scolile si liceele ar trebui sa inceapa cursurile DUPA ora 8.30 dimineata.

“Adolescentii care dorm de-ajuns au un risc scazut de depresii, nu au probleme legate de greutate si de asemenea au rezultate mai bune la testele scolare periodice. Cel mai important, calitatea vietii copiilor si adolescentilor care dorm suficient este mai buna,’ spune Dr. Judith Owens, director medical la Centrul Pediatric National din Washington, cel care a coordonat echipa medicala ce a redactat concluziile cercetarii asupra acestui subiect.  

 In plus, din studii a reiesit ca incepere programului la scoala dupa 8.30 ar ajuta elevii sa doarma mai mult, ceea ce s-ar traduce intr-o dezvoltare armonioasa a copiilor, precum si satisfacerea nevoilor de somn, capacitatii de concentrare si intr-un nivel de energie mai ridicat.

Se pare ca biologic suntem programati sa dormim intre 11 seara si 8 dimineata, lucru imposibil insa, dat fiind ca majoritatea scolilor si liceelor isi incep cursurile la cel tarziu ora 8 dimineata.

In plus, nici calitatea somnului nu este asa cum ar trebui…si aici parintii sunt cei care trebuie sa intervina. Se pare ca majoritatea adolescentilor adorm cu telefoanele pitite sub patura. Trebuie impuse limite in ceea ce priveste folosirea tehnologiei, mai ales ca orice lumina de la un telefon/ tableta nu permite creierului sa intre total in starea de repaos.

Cat despre somnul de dupa amiaza, chiar si o repriza de numai 20 de minute poate sa faca minuni. Am scris si eu AICI despre acest subiect.

Ce se intampla in situatia in care nu dormim cat trebuie? Se pare ca adolescentii sunt in pericol ridicat de a deveni obezi.  Iar un adolescent obez va deveni un adult cu reale probleme legate nu numai de greutate, ci si cardiace si chiar afectiuni precum diabet sau cancer.

Asa ca, dragi parinti, daca aveti sansa sa gasiti o scoala care sa inceapa cursurile dupa 08.30 dimineata, sunteti niste fericiti. Daca nu, macar in weekend si in vacante sa ii lasam sa se trezeasca mai tarziu!

Sursa Info: AICI 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.