O carte care dezleaga limbile copiilor: ‘STRAFURNICA, in cautarea Atlantidei’

O carte care dezleaga limbile copiilor: ‘STRAFURNICA, in cautarea Atlantidei’

Nici ca se putea sa ne prinda mai bine o carte la intoarcea din vacanta decat acest manual de dictie pentru copii: Strafurnica, in cautarea Atlantidei.

Ema, dupa asa o pauza de scoala si de orice activitate intelectuala, alta decat aceea de a-si calcula banii de buzunar si datoriile care s-au adancit in vacanta, a fost in repaos total…asa ca la intoarcere am intrat cu greu cu totii in activitatile tipice de vacanta: lectura, scriere, matematica.

Stiti cum era Ema la citire dupa asa o pauza lunga? Cu limba impotmolita! Asa ca e clar ca aveam nevoie de o carte care sa o cucereasca pe ea prin continut, iar pe mine, prin exercitiile de lectura.

Va dau doar cateva exemple din curprinsul cartii asteia, unde actiunea se petrece in ocean, unde se intampla tot felul de faze haioase si pline de invataminte pentru copii. Strafurnica, eroina cartii, rechinul Rico, piratul Galbenus, foca Roca, pestii Taco si Paco…ei toti mi-au convins copilul sa citeasca pe nerasuflate cartea asta:

‘Plopul plopisor plopit

A plopat un plop propit

Cu propria plopileala

Intr-o plopa de plopeala.’

Ah…si sa nu uit sa va spun ca la finalul cartii sunt vreo 20 de pagini cu exercitii de dictie sau ‘exercitii incurca limba’ super haioase! Sa va aud, parinti si copii la unison:

Rege Paragarafaramus, cand te vei dezoriginaliza? Ma voi dezoriginaliza cand cand cel mai original dintre originali se va dezoriginaliza!’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.