Recomandare de lectură: Matilda, o dădacă nemaipomenită

Recomandare de lectură: Matilda, o dădacă nemaipomenită

-Jurnal la 9 ani si 5 luni- 

Recomandarea săptămânii, la lecturi pentru copiii de seama mea sau poate mai mici și mai mari: Matilda, o dădacă nemaipomenită. 

Am povestit în clip exact cum mi s-a părut cartea. Mi-a plăcut, că doar de-aia am citit-o repede. Dar mie nu prea-mi plac bonele, am avut o singură dată și nu mi-a plăcut. Așa că eu țin mereu partea copiilor. 

Dar e o carte haioasă, o să vedeți, că de-asta  fac eu recomandare de lectură. Noi o avem de la editura Litera. 

„Era foarte urâtă – cea mai urâtă ființă pe care v-o puteți închipui! Avea părul strâns neglijent într-un coc care-i ieșea la ceafă exact ca un mâner de ibric, fața foarte rotundă și încrețită, și ochii ca două mărgele negre. Iar nasul! – nasul ei era cât un borcan.“

Acest roman clasic al literaturii pentru copii este povestea întâlnirii dintre copiii neascultători ai familiei Brown și singura dădacă din lume care le poate face față, bona Matilda. Aceasta le promite părinților îngrijorați că va domoli micuțele bestii în numai șapte lecții… de neuitat. Pe măsură ce dădaca preia controlul, copiii, care n-au spus niciodată în viața lor „te rog“ sau „mulțumesc“ și nici n-au vrut să audă de vreo mâncare cu legume, încep să observe că orice indisciplină are consecințe magice, surprinzătoare.

Nu mai povestesc mai multe, vă las doar o recomandare de lectură și apoi să descoperiți singuri acțiunea. 

Ca de obicei, vă doresc MULT SPOR LA CITIT! 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.