S-a demonstrat: CALATORIILE ne fac fericiti, nu hainele sau bunurile materiale

S-a demonstrat: CALATORIILE ne fac fericiti, nu hainele sau bunurile materiale

‘Cumparam lucruri noi pentru a fi fericiti si reusim asta. Dar doar pentru scurt timp. Lucrurile noi ne aduc fericire la inceput, dar apoi ne obisnuim cu ele.  Defapt unul din inamicii fericirii este obisnuinta’ spune Dr. Thomas Gilovich, profesor de psihologie la Cornell University, dupa ce a studiat peste 20 de ani legatura dintre bani si fericire.

Asa se darama mitul conform caruia BANII aduc FERICIREA sau…ca atunci suntem suparati trebuie sa mergem la cumparaturi.  Iar daca sunteti dintre cei care credeau ca lucrurile cumparate sunt mai rezistente in timp si le vom avea pentru o perioada mai lunga decat o zi la un concert….ei bine, e GRESIT!

Conform acestei cercetari, decat sa va cumparati un telefon sau o masina, o pereche de pantofi sau o geaca de piele…e mult mai bine sa mergeti la un concert, o expozitie, sa faceti sport sau sa CALATORITI.

Ne asteptam intotdeauna ca bunurile materiale sa ne aduca implinirea’, spune Gilovich. ‘Da, e drept ca va pot placea lucrurile. Puteti chiar sa credeti ca parte din identitatea voastra este legata de lucrurile acumulate, dar totusi ele sunt complet separate de voi. Pe de alta parte, EXPERIENTELE traite sunt parte din voi. Fiecare din noi este suma experientelor traite’.

Cam asta cred ca ar trebui sa fie si educatia pe care sa o primeasca noua generatie. Nu lucruri, nu etichete, nu lucruri de suprafata.  Mai degraba orice EXPERIENTA le impogateste sufletul. Fie o drumetie cu rucsacul prin padure, o noapte in cort, o baie in rau, un picnic cu cei dragi, locuri noi, oameni noi. Amintiri, momente, experiente. In viata, cele mai importante sunt locuri, nu lucruri.

Ca de-asta spun: Blog in Tandem. Colectionam Amintiri.

Voi ce colectionati?

Sursa info: AICI 

There are 2 comments for this article
    • Blog in Tandem at 12:53

      Fara bani…chiar nu se poate. Dar cu bani putini, e posibil. Exista cazari fel de fel, exista corturi, pensiuni, tot felul de optiuni. Iar peisajele din lumea asta mare si frumoasa…chiar nu ne cer bani sa le admiram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.