Satul Biblic. Parcul Tineretului, pana pe 4 Iunie

Satul Biblic. Parcul Tineretului, pana pe 4 Iunie

Daca sunteti in Bucuresti zilele astea si sunteti in cautare de activitati outdoor pentru copii, poate vreti sa treceti si prin Parcul Tineretului, care pana joi, 4 Iunie, este ‘deghizat’ intr-un sat biblic traditional.

Pe scurt,  despre ce este vorba: organizatorii, care au creat acest proiect cultural-educational unic in Europa, isi propun sa le arate vizitatorilor stilul de viata al personajelor antice. Au creat scene si decoruri care sa reproduca atmosfera acelor vremuri, au inclus case traditionale si personaje in haine specifice perioadei respective, asa incat noi, vizitatorii, sa putem observa stilul de viata al personajelor antice.  In plus, copiii pot invata, in cadrul unor lectii deschise si ateliere, indemanari ale oamenilor din acele vremuri.

Anul asta nu am ajuns in Parcul Tineretului, sa povestesc in cunostinta de cauza. Dar am fost la prima editie – in 2014, in Parcul IOR, unde am stat vreo jumatate de zi cu Ema, care a vrut sa trecem si pe la mini zoo unde erau iezi si ponei, a vrut si la atelierul de olarit, n-a ratat nici standul unde se faceau teasturi la razboi, am trecut si prin zona dedicata pescuitului, unde erau navoade si evident ca nu am ratat tirul cu arcul.

Recunosc, contextul mi s-a parut mai potrivit anul trecut, in preajma sarbatorilor de Pasti, fata de perioada aleasa anul asta. Insa, una peste alta, pentru copiii de oras, crescuti cu nasul in computere si tablete, copii care cred ca toata lumea se invarte in jurul tehnologiei, mi se pare o iesire buna din peisaj si cred ca merita si experienta asta, adusa la doi pasi de noi.

Asa ca va puteti nota in agende si puteti profita de vremea frumoasa, pentru o incursiune in lumea antica. Mai multe detalii si imagini pe site-ul evenimentului. Distractie placuta s-aveti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.