‘Si mama recicleaza’ – Reciclarea dozelor de aluminiu, pentru mici si mari

‘Si mama recicleaza’ – Reciclarea dozelor de aluminiu, pentru mici si mari

Recunosc, eu nu sunt un as al procesului de reciclare, abia acum ma autoeduc si invat ABC-ul, pentru a putea ca mai departe sa-i explic Emei beneficiile reciclarii si sa putem sa facem pasi mici impreuna, care mai tarziu sa se transforme in rutina.

Norocul meu ca nu suntem singuri, noi, parintii usor dezorientati. Au aparut fel de fel de materiale informative si chiar asociatii care ne initiaza in directia asta.
De curand am vazut la intrarea in magazinele Auchan un aparat unde oamenii puteau aduce doze de aluminiu.
Eu cu ochii dupa aparat, Ema cu ochii dupa fetele simpatice care erau in zona, a caror coafura nu putea trece neobservata de ochii ei vigilenti.

Si uite asa mi-am initiat copilul in tainele reciclarii dozelor de aluminiu. Scurt, exista doua cai:

  1. Aparatele unde se colecteaza. In prezent se deruleaza chiar o campanie, pana in Iunie 2017, unde se pot primi vouchere sau puteti alege sa donati banii unei asociatii non-profit. Campania se numeste ‘Si mama recicleaza’ si puteti gasi lista magazinelor participante AICI. Pana acum, la nici doua luni de la lansare, s-au colectat deja 100.000 de doze.

  2. Reciclarea casnica. Nu stiu cum se numeste oficial, noi asa i-am spus. Adica strangem dozele si in loc sa le aruncam sau sa le ducem la aparatele de colectat, alegem sa le folosim acasa si sa facem ceva lucruri utile din ele.
    Iar aici, internetul e pliiiin de idei si oameni creativi. Ne mai trebuie doar un pic de indemanare si rabdare. Ah…si doze multe. Dar aici vara ne ajuta si ne putem baza si pe tatal familiei, daca intelegeti ce vreau sa spun! 😉

Acum, eu recunosc cinstit, regret un pic faptul ca i-am aratat Emei si cea de-a doua optiune. Pentru ca…cine credeti ca se documenteaza sa faca fluturi din doze reciclate? Cine credeti ca strange cheitele sa faca o poseta metalica?

Doar ca am batut palma asa: o doza o reciclam acasa, una o ducem la aparatele unde se colecteaza! Ta, na, na….exact ‘Si mama recicleaza’, mai nou asta poate sa fie motto-ul nostru!

Nota poze: toate ideile & pozele sunt preluate de pe Internet. Inca n-am ce sa va arat de la noi de-acasa.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.