Soarele de astazi se datoreaza Emei si baghetei roz

Soarele de astazi se datoreaza Emei si baghetei roz

Acasa. Seara. Cina. Noi trei, la masa rotunda, care aude atatea si atatea povesti si povestiri. Ema e de neoprit din tirada de detalii importante in universul ei. Ne povesteste cu lux de amanunte tot ce i se pare ei important la scoala. Adica tot ce se petrece in PAUZE. Ce zane sau sirene a avut ea pitite in rucsac, cum s-a jucat, cum s-au certat fetitele, cum ea incearca sa le imparta frateste, cum s-a ajuns la amenintari ca ‘nu o sa mai fim prietene toata viata’ , bla, bla, bla…..Lucruri de viata si de moarte la aproape 7 ani. E incredibil, chiar si pentru noi, cat de mult vorbeste. Poate sa vorbeasca incontinuu timp de o ora, fara probleme. Ai spune ca o lasi pe fundal si-ti vezi de treaba. Dar nu.. Te verifica din cand in cand, iti cere parerea, te intreaba cate un detaliu….deci nu poti sa dai ‘ignore’ si sa iti vezi de treaba.

Aseara am incercat sa o lasam pe post de aparat de radio, dar n-a mers. Cu ocazia asta am descoperit ce atentie distribuitiva are. Povesteste in legea ei, dar in acelasi timp poate sa fie atenta si la ceea ce vorbim noi intre noi. A surprins o discutie de adulti, discutie tipica de zi de toamna, dupa ce ai stat 9 ore la birou, aproape 2 in trafic si ajungi acasa pe intuneric. O seara cand iti pare ca ti se ineaca toate corabiile si ai vrea sa-ti iei copilul, catelul, purcelul si sa te muti intr-o tara calda, cu mult soare, unde sa traiesti relaxat si linistit, avand grija de proprietatile milionarilor din zona. ( recunosc, e unul din planurile noastre).    Cum spuneam, copilul asta mic a auzit si s-a bagat in discutie fix cand eu intrebam, retoric: ‘Cand oare o sa apara soarele si la noi? ‘

S-a intrerupt natural din ale ei si mi-a spus ca ea poate face soarele sa apara chiar MAINE dimineata. Ea stie din povesti ca daca iti doresti cu adevarat ceva, se va intampla. Mi-a promis ca ea va aranja ca ASTAZI sa fie o zi cu soare, o zi de toamna, cu muuuult soare special pentru mine. Totul este sa-ti doresti, sa crezi ca se va intampla ….si apoi soarele apare. Vorbeste atat de convingator, este atat de serioasa, atat de sigura ca lucrurile in viata sunt exact ca in povesti, crede cu atata sinceritate ca magia e in fiecare dintre noi, incat n-am cum si nici nu vreau sa o conving ca uneori, magia asta, nu functioneaza exact cand ne-am dori.  Sau poate ea are dreptate si eu nu?

Si stiti ce? A FUNCTIONAT!  Ziua asta minunata cu soare stralucitor, se datoreaza Emei. Care mi-a promis-o din tot sufletul si asa s-a intamplat!

S-aveti si sa avem o zi frumoasa. Cu muuult soare!

PS eu deja imi fac planuri sa o rog deseara pe Ema sa se concentreze la numerele de la loto. Sa-si foloseasca puteri, magie, bagheta si poate cine stie….chiar o sa ne mutam intr-o tara calda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.