Telefonul de seara. Fir direct cu mama mea

Telefonul de seara. Fir direct cu mama mea

Ma suna zilnic. Si daca nu-i raspund pe un telefon, ma suna pe celalalt. Si daca nu pot sa vorbesc, tot trebuie sa-i raspund. Cand suna in continuu, ma burzuluiesc la ea. De fiecare data imi spune ca ea insista, pentru ca se gandeste ca poate nu aud ca suna. Si stiu ca n-am nicio sansa sa nu raspund. Iar daca cumva intr-o zi nu mai suna, sau intarzie cu apelul…ma ingrijorez. Si o sun eu.

Ii spunem telefonul de control. Ai, n-ai treaba, noi avem zilnic in program telefonul de control. Uneori minute in sir, alteori doar 2-3 minute, cat se ne auzim vocile. Important este sa ne auzim zilnic. A devenit un soi de obicei, o regula nescrisa, dar pe care-o respectam de ani de zile.

Cate si mai cate vorbe si povestiri au auzit telefoanele noastre. Mama mea imi cunoaste din povestiri colegii de la birou, ii cunoaste pe colegii Emei, stie despre tot ce i se intampla fiecaruia dintre noi trei. Cand avem probleme, cand suntem stresati, cand avem antrenamentele de inot, cand mergem in vizite. Ii povestesc vrute si nevrute, pentru ca asa vreau, asa-mi place, asa simt. Iar parerea ei ma aduce de cele mai multe ori pe calea cea buna. Nu-mi da sfaturi, nu se baga in vietile noastre. Pur si simplu este aproape de sufletul meu, de noi toti, de Ema. E calda, e dura, e realista, e ancorata in realitate, e directa, e mama mea. Chiar si atunci cand nu-mi dau seama ca am nevoie de un sfat de suflet, e clar ca o vorba buna nu strica.

Cred ca telefonul asta zilnic e unul dintre cele mai stabile repere din viata mea. Un soi de tabiet. N-am avut norocul sa o am pe mama mea aproape, in acelasi oras. N-am avut ocazia sa-mi beau cafeaua cu ea sau ceaiul de la ora 5. Dar noi avem telefonul de seara.  Minutele mele zilnice cu mama mea. Nevoia mea zilnica de stabilitate. De echilibru. Omul meu de suflet care stie mai multe despre mine decat stiu eu. Telefonul care ne-a tinut aproape peste ani, iar astazi este  de nepretuit!

PS multumesc pe aceasta cale companiilor de telefonie care au inventat cartele cu 2000 de minute pe luna in retea. Noi suntem din cei care chiar profita de mare parte din ele! 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.