Voi cum v-ati inceput primavara?

Voi cum v-ati inceput primavara?

Eu, noi…am tot asteptat primavara. Am tot visat-o. Am tot invocat-o. Am sperat la zile cu soare si cu multe flori. Ne era doar de ele. Ne-am facut ordine in martisoare. In casa. In vieti.

Noi am inceput primavara printr-un weekend cu soare, cu munte, zapada, cu relaxare, flori si martisoare. Cu noi trei impreuna. Cantand La Multi Ani pentru o mama si o  bunica speciala, nascuta chiar pe 1 Martie. Cu o intalnire cu prietena mea draga venita in vizita in Romania.

Cu noi sperante si noi inceputuri de drum. Cu o discutie serioasa cu Ema, careia i-am explicat ca vom trece cu totii intr-o noua etapa. In care ea va petrece mai putin timp cu mine.  Cu ea, care a acceptat cu o maturitate de invidiat, la numai 7 ani, ca exista si momente in care diferite proiecte ne fura din timpul cu familia. Dar ca asa vom aprecia mai mult si mai intens clipele impreuna.

Asa a venit primavara pentru noi. Cu schimbari, inceputuri, sperante si permanent cu ochii dupa soare si zile colorate.

O primavara in care voi incerca sa-mi impart timpul cat mai bine, mai frumos, mai echilibrat. In care o sa incerc ca in fiecare zi sa fiu mai aproape, mai mult, mai des, de cei dragi si apropiati sufletului meu.  Din ce in ce mai putin cu cei care doar imi ocupa timpul.

O primavara in care imi voi dedica energia, rabdarea, ambitiile, celor care isi au locul in sufletul meu. Din ce in ce mai rar celor ale caror nume abia mi le amintesc.

O primavara in care imi voi petrece ore intregi impreuna cu cei care-mi intregesc viata, mai degraba decat cu cei care doar imi folosesc inutil orele pretioase.

Am decis ca e timpul sa-mi folosesc cele mai intense momente, cea mai stransa imbratisare, cel mai frumos zambet, cea mai luminoasa zi, cel mai frumos compliment, cea mai luminoasa dimineata, cea mai tandra stangere de mana, doar pentru cei care merita, cei care observa, cei care-si amintesc, mai degraba decat sa le irosesc cu cei falsi.

Vreau o primavara plina de cei dragi, de cei pe care-i am aproape la bine si la greu.

Vreau o primavara de suflet. Pana la urma, viata asta e atat de scurta ca sa n-o traim frumos. E prea pretioasa ca sa n-o umplem de zile cu soare si oameni de suflet.

Asta-mi doresc eu de la tine, draga primavara. Bine ai venit! Am atatea asteptari de la tine!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.