Weekend colorat in Sighisoara

Weekend colorat in Sighisoara

#calatoriprintaranoastra

Sunt locuri in care ori de cate ori as reveni, tot nu ma plictisesc. Locuri pe care le redescopar cu fiecare vizita,  peisaje pe care le vad de fiecare data cu alti ochi, in care descopar mereu alte si alte stradute pline de farmec sau case care parca imi zambesc complice la fiecare vizita.

SIGHISOARA e unul din locurile astea pline de farmec, de culoare si de povesti. Locul care la fiecare vizita parca isi mai dezvaluie cate un secret si un loc care sa-mi demonstreze ca fiecare loc are secretele lui.

Am fost de curand acolo toti 3, impreuna cu Ema.  Am prins un weekend atat de insorit, atat de colorat si atat de viu incat ne-am promis ca o sa revenim curand. Pentru mine, sunt povesti de viata. Pentru Ema, sunt legende vii. O cetate, cladiri cu istorie, turnuri, bastioane, bresle, batalii, Scarile Acoperite, Scoala din Deal, faptul ca centrul istoric este inclus in patrimoniul Unesco, sunt destule argumente care sa ne aduca acolo si pe noi parintii, dar si pe copii care parca invata mai usor si mai natural lectiile de istorie la fata locului. Cel putin, in cazul nostru chiar functioneaza.

Pe scurt – atata culoare si energie pozitiva cata ne-a adus SIGHISOARA, mai rar. Asa o destinatie de weekend in apropierea Bucurestiului chiar nu trebuie ocolita!

Galeria foto completa aici: 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.