Weekend cu soare, la mare, în extrasezon, la Hotel IAKI

Weekend cu soare, la mare, în extrasezon, la Hotel IAKI

Iupi, am fost la mare, la Mamaia! Ne doream de multă vreme să ajungem la mare, mai ales că Ema nu a fost decât o singură dată la mare la noi, când avea un an. Evident că nu-și mai amintește nimic și era super curioasă să ajungă! Zis și făcut, adică zis și împachetat!

Noi am tot declarat că suntem fani ai excursiilor de tot felul, iar cele din extrasezon ne merg la suflet! Așa a fost și cu acest weekend de primăvară, în care am prins vreme excelentă.
Știți cum e litoralul la început de aprilie? MINUNAT!
Știți cum e să ai o cameră cu vedere spre mare? MAGIC!

Ne-am cazat la Hotel IAKI, unde știam deja că mergem la sigur, date fiind serviciile excelente, gama de terapii SPA și poziționarea pe malul mării. Recunosc, argumentele supreme au fost: pentru mine zona de SPA, de care am profitat în ambele zile, iar pentru Ema piscina interioară, unde a înotat în voie. Alegere excelentă, exact cum bănuiam! Toată lumea a fost mulțumită, de la mic la mare.

Weekend-ul a început cu soare și o plajă numai a noastră, pe care ne-am făcut plimbarea de dimineață. Ce dor ne era de mare!!! Ne-am bucurat cu tot sufletul să o revedem!

Cât despre mine, știam clar, din start, că vreau să merg la o ședință de IYASHI DOME. Este o terapie la care-mi doream să ajung. Concret, este o ședință de detoxifiere, binevenită după iarna asta. Este un concept care are la baza razele infrarosii lungi, de origine organică, reprezentand modul cel mai eficient de a echilibra starea de bine a organismului.

La  început ți se face o evaluare (greutate, masa musculară etc.). Apoi intri într-un tub (capul doar rămâne în exterior). Seamănă un pic cu sauna, dar este mult mai eficientă.
O ședință durează aprox. 30 de minute și mi s-a spus că produce o transpirație abundentă, echivalentă parcurgerii distanței de 20 de km, însă fără efecte secundare nedorite. Se elimină toxinele, prin transpirație. Planul de detoxifiere poate continua în funcție de dorința fiecăruia și de recomandarile ce ți se fac după evaluarea inițială.  

Acestea fiind bifate, a urmat o zi PLINĂ la mare. Activi cum suntem, nu puteam rata atracțiile pentru copii și nu numai. Am început, clasic, cu plimbarea pe faleză, până la Cazinou.
Poze, pescăruși…și am ajuns la Acvariu. Foarte simpatic, o incursiune de 15 – 30 minute, asta dacă vă place să vă uitați la pești, să-i filmați și apoi să reveniți. Adică modelul Ema! Oricum, chiar dacă destul de mic, nouă ne-a plăcut!

Ziua însorită ne-a făcut cu ochiul și am ajuns în Micro-Rezervație. Ce este concret? O combinație interesantă între parc & grădină zoologică & fermă. Ne-am plimbat și aici vreo jumătate de oră, în așteptarea orei la care să întrăm la reprezentația de la Delfinariu. Curat, frumos, însorit!

Atenție, înainte să mergeți la Delfinariu, trebuie să știți că există ore fixe pentru show-uri. Fiecare reprezentație durează în jur de 20 de minute. Deși la început am râs pe sub mustăți, când am auzit că sunt doar doi delfini, n-a fost rău deloc. Din contră, ne-a plăcut și ne-am distrat toți!

Dacă tot eram în zonă, ne-am oprit și la Planetariu. Alte 20 de minute interesante (atenție la orar, sunt ore fixe când sunt reprezentațiile). Aici ni s-a făcut o incursiune în lumea planetelor, cu mici proiecții care i-au plăcut foarte tare Emei, fascinată de tot ce înseamnă stele, planete, univers. 

Să nu credeți că am încheiat ziua așa de repede. Visam și speram să prindem asfințitul de pe lac, fix vis-a-vis de Hotel IAKI. Știți cum a fost? De poveste! Nici nu știam ce să facem mai întâi. Să admirăm, să pozăm, să filmăm. A fost…UAU! Spectaculos!

Abia apoi am simțit că ni se decarcă bateriile. Ăsta-i avantajul când stai într-un hotel care are și SPA  și piscină și jacuzzi! Am încheiat ziua cu relaxare pe toate planurile și fericiți că am avut așa o zi plină!

Cât despre momente magice, așa a fost și răsăritul pe care l-am admirat de pe balconul camerei noastre. S-a trezit și Ema să vadă, somnoroasă, spectacolul de la geamul nostru!

Răsăritul – bifat! Micul dejun și cafeaua pe malul mării – bifate. N-am vrut să ne despărțim de IAKI SPA înainte de a merge…în tandem, la o ședință de masaj. Amândouă suntem mari fane, așa că am mers și cu Ema și ne-am relaxat amândouă, așa cum speram.

Cam asta a fost povestea unui weekend plin, însorit, relaxant, la mare, în extrasezon. Contrar așteptărilor, nu era pustiu…dar nici pe departe aglomerat. Ne-am simțit perfect, am văzut locuri noi, am colecționat muuulte amintiri și am profitat din plin de serviciile hotelului IAKI. De altfel, de-asta am și ales să stăm acolo, pentru că se găsește câte ceva de făcut pentru fiecare din familie.

Iar acum, ne facem deja planuri pentru o viitoare deplasare de weekend, în tandem hai hui! Până atunci, ne mai uităm și noi pe videourile făcute…să ne reamintim, chiar dacă nu se simte briza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.