12 idei ingenioase, de joacă acasă

12 idei ingenioase, de joacă acasă

Da, da, JOACĂ ACASĂ! Că doar zilele astea de toamnă nu ne îndeamnă prea mult la ieșit din case.

Așa că, nu strică să aveți la îndemână pentru zilele posomorâte idei de spații de joacă acasă, din materiale la îndemâna tuturor. Cît despre vârste, nu mai spun nimic! Cui nu-i place să se joace?!

Astăzi am adunat de pe net tot soiul de idei de joacă acasă, ce pot fi simplu puse în prcatică. Așa că, luați-vă notițe:

 1. Tobogan din carton.

  Asta e o idee SUPER! Și cred că e ușor de implementat în orice casă cu etaj. Eu una abia aștept să mă duc în vizită la prieteni care au case cu etaj și să le dăruiesc niște cutii de carton!

 2. Corturi de interior

  Doar de atât e nevoie: de 5 scânduri + 2 pânze…și copiii sigur își vor face colțul lor de joacă în cortul ăsta inspirat din filme.

 3. Șevalet improvizat

  O super idee pentru micii artiști, ce-și doresc să deseneze cât mai mult…și deseori pe pereți. Ușor de amenajat, cu logistică minimă, efect maxim. 

 4. Igloo din peturi

  Uau, cât mi-a plăcut ideea asta de joacă acasă, în igloo. Mai greu până strângem peturile. Dar rezultatul merită efortul, părerea mea!

 5. Labirint, șotron, curse de mașini

  N-aveți nevoie decât de scotch colorat. Atât! Și să vă lăsați mintea să fie liberă. Orice spațiu poate deveni teren de joacă, vedeți bine.

 6. Peretele magnetic

  Table magnetice se găsesc peste tot, la magazinele de jucării. Ca să nu mai spun că și frigiderul poate deveni o tablă magnetică. Așa că…aprovizionați-vă cu litere & cifre magnetice și aveți garantate mai multe sesiuni de joacă acasă. 

 7. Mobilier din cutii de carton

  N-aveți idee câte se pot face din cutiile de carton. Mobilierul e la loc de cinste, iar costurile sunt minime. Despre cutiile de carton am mai povestit.

 8. Traseu din folie cu bule

  Genială mi s-a părut ideea asta, pentru copii mici…și nu numai. Cei mari pot sări într-un picior de ex. Folia asta cu bule le poate ocupa minim o oră, ceea ce e mare lucru, să recunoaștem!

 9. Teren de minigolf

  Simplu: cuburi + o mingiuță, iar crosa se poate încropi din ce aveți prin casă.

 10. Cartonul culorilor

  Cartonul de ouă, care poate deveni o planșă ideală pentru exersarea culorilor și a răbdării celor mici.

 11. Traseul cu raze X

  Un hol și o panglică sau sfoară….plus niște pioneze pentru prins panglica. Și uitați un traseu ce poate umple o seară. Cu distracție inclusă, normal!

 12. Jocuri improvizate

  …niște farfurii de carton decupate + 1 sul de la prosoapele de hârtie…și gata, avem recuzita pregătită! Bonus: garaj făcut din sulurile de hârtie igienică. 

Acum, nu rămâne decât să ne luăm avânt și să începem joaca acasă. Și nu numai! Poate chiar și la grădință, unde se pot adapta o parte din idei.

Spor la joacă!

Dacă aveți timp, vă recomand  să citiți: 

There are 2 comments for this article
 1. Pingback: #68 Inspirația săptămânii (18 - 24 noiembrie 2017) | Cristina Oțel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.