14 trucuri pentru a ieși bine în poze

14 trucuri pentru a ieși bine în poze

Există trucuri pentru a ieși bine în poze, pentru noi toți? Normal că există!

Știu că e mai simplu să spunem ba că nu suntem fotogenici, ba că fotograful nu s-a priceput, ba că lumina n-a fost bună…și uite așa ne agățăm de tot felul de pretexte.

Astăzi am adunat pe blog 14 trucuri care, folosite în mod constant, ne vor ajută să ne uităm cu plăcere la pozele noastre, fără să bombănim. Încercați, nu-i așa de greu!  

Trucurile de astăzi funționează atât pentru adulți, cât și pentru copii. Deși, recunosc, e mai greu la copii…să-i înveți cum să pozeze. În plus, ei ies bine oricum, pentru că au acea naturalețe minunată, a copilăriei!

Așa că, mamelor, luați aminte la cele 14 trucuri pentru a ieși bine în poze!
Mulțumiri speciale manechinului meu, Ema, care m-a ajutat să ilustrez articolul de astăzi.

 1. Mâinile pe șolduri

  Poziția cu „Mâinile pe șolduri” nu arată deloc plăcut. Efectul vizual obținut este acela de mărire exagerată a corpului și în plus…pare o poziție agresivă. Mai degrabă trageți-vă coatele spre spate, arătați-vă manichiura și întoarceți ușor capul într-o parte.

 2. Nu vă sugrumați talia cu mâinile!

  Se creează cute inutile pe haine și efectul vizual este neplăcut.

 3. Aveți grijă la poziția mâinilor!

  Orice poziție trebuie să fie naturală, nu forțată. Evitați să ridicați coatele înspre direcția camerei. De asemenea, încheieturile nu trebuie să fie tensionate, ci libere și flexibile.

 4. Obrajii nu trebuie ‘bruscați’!

  Da, este OK să vă atingeți ușor obrajii cu mâna și chiar să deschideți ușor gura, dar doar dacă mișcarea asta vine natural. Imaginea poate să fie mai atractivă, e-adevărat…dar evitați efecutul exagerat, ce dă senzația de durere de dinți.

 5. Atenție la poziția corpului!

  Brațele trebuie lăsate libere, dar nu stați drepți ca în armată! O mână în șold și capul ușor întors într-o parte sunt mai degrabă trucuri pentru o poză reușită, ce vor evidenția atât linia corpului, cât și un profil reușit.

 6. Nu ‘holbați’ ochii!

  Ochii mari și expresivi nu însenă ochi gogonați! O privire frumoasă nu se traduce printr-o privire forțată. Ochii vii & buzele frumos conturate dau farmec unei poze. Iar dacă întoarceți ușor capul într-o parte, efectul va fi de delicatețe și feminitate.

 7. Nu vă forțați privirea!

  Falsitatea se distinge imediat! Forma naturală a ochilor este cea mai frumoasă!

 8. Nu vă ascundeți fața!

  Nu folosiți mâinile pe post de paravan! E mult mai bine să o evidențiați, cu ajutorul mâinilor.

 9. Folosiți accentele corect!

  Asta înseamnă să vă evidențiați linia taliei, nu pe cea a stomacului. Postura trebuie să pară deschisă și relaxată, nu încordată și neatractivă.

 10. Nu imitați lookuri de revistă!

  Asta s-ar traduce prin priviri languroase – forțate, buze disproporționate, atitudine forțată. Mai degrabă priviți natural spre cameră și întoarceți corpul ușor.

 11. Nu ridicați exagerat bărbia!

  N-are nici un sens…iar imaginea este oricum, numai naturală sau atrăgătoare nu!

 12. Mâinile trebuie relaxate!

  Întotdeauna! Poziția trebuie să pară relaxată, nu încordată!

 13. Poziția corpului trebuie să fie cea naturală!

  Atunci când faceți poze în picioare nu are niciun sens să rupeți artificial linia naturală a corpului, cu poziții ciudate. Stați natural și relaxat, fără mișcări și poziții inutile și artificiale!

 14. Nu pozați cu tot corpul din profil!

  Ăsta este un secret de reținut neapărat la pozele în picioare: linia corpului ar trebui să fie similar cu cea a literei S. Sprijiniți greutatea corpului pe un singur picior și țineți brațele relaxate. Bărbia trebuie doar ușor ridicată!

Pe scurt, astea ar fi cele mai importante trucuri pentru a ieși bine în poze. Dacă mai aveți și alte sfaturi sau ponturi, aici sunt, cu modelul Ema pe poziție, pentru exemplificare.

Așa că acum…să pornim camerele și să fie o vară plină de poze reușite!!!

Citiți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.