Ce am mai citit? CLEMENTINA

Ce am mai citit? CLEMENTINA

– Jurnal la 7 ani si 10 luni –

De cand ne-am intors din vacanta de iarna, doamna invatatoare ne-a tot spune sa citim mai mult si mai mult. Ne-a dat tema sa citim pana pe 1 martie toate “Basmele Romanilor’’, de Petre Ispirescu.

Intre timp, eu am mai citit inca o carte haioasa, dupa ce am terminat-o pe “Pippi Sosetica”. Se numeste  “CLEMENTINA” si personajul principal este chiar ea, o fetita de clasa a III-a.

Clementina face foarte multe nazbatii. La un moment dat observa ca prietena ei Margaret sufera ca si-a retezat o suvita de par si Clementina ii sare in ajutor si ii taie tot parul. Mai intra in necaz si cand isi pregateste numarul de step pentru spectacolul de talente de la scoala. Clementina isi lipeste capace de la sticlele de bere pe talpile tenesilor ca sa isi ‘construiasca’ o pereche de pantofi de step.

Toata cartea e amuzanta si plina de peripetii, iar eu m-am distrat cand am citit-o pentru ca m-am gandit tot timpul ca asa as putea sa fac si eu si mi-au venit o gramada de idei de la Clementina. Ma gandesc ce super ar fi sa am doua prietene ca Pippi Sosetica si Clementina, cred ca ne-am distra pe cinste!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.