Ce se-ntampla cu lumea asta?!

Ce se-ntampla cu lumea asta?!

Nu cred sa existe cursuri,  nu cred sa existe carti sau cineva pregatit sa ne invete cum sa reactionam zilele astea. Cum sa le explicam copiilor nostri ceva ce nici noi nu intelegem? Cum sa le povestim ca lumea toata e in doliu? Cum sa le spunem ca exista oameni care omoara oameni? Ce cuvinte trebuie sa folosim sa le descriem lumea din 2015?

Cum sa-i explic unui copil ca mi-e teama sa mai mergem la concerte, la teatru, la filme, sau ca mi-e teama sa nu i se intample ceva la scoala? Cum sa o invat sa aiba grija mai bine de ea, cand atatea familii si-au ingropat copiii zilele astea?

Ce cuvinte sa folosesc sa-i spun ca turnul Eiffel si Disneyland-ul sunt in bezna? Ca au fost oameni secerati  in cafenele si sali de concerte ca niste pioni pe-o tabla de joc? Sa-i povestesc oare ca exista atacuri armate in scoli si copii de seama ei fac cursuri care-i invata cum sa reactioneze in cazul unui atac?

In ce lume traim?! Cum facem sa mai putem visa? Cum facem sa ne uitam in ochii copiilor nostri fara sa le insuflam teama?

Stiu ca avem nevoie de putere! Avem nevoie sa fim mai buni, mai rabdatori.  Avem nevoie de speranta. De pace, de liniste, avem nevoie sa nu ne pierdem cu totii in toata batalia asta nebuna.

Stiu ca mai presus de orice avem nevoie sa ne intelegem intre noi. Oameni cu oameni. Indiferent de religie, de culoarea pielii. Avem nevoie de legaturi umane, de suflete.  Lumea asta a luat-o razna si noi avem nevoie sa ramanem oameni. Sa nu ne pierdem directia, sa nu uitam de noi, de vise si planuri, sa nu uitam ca toti copiii astia chiar merita o lume mai buna. Cum facem sa nu ne pierdem speranta, sa nu ne ratacim in haosul asta?

Zilele astea, lumea e muta de durere dupa atacurile din Paris. Exista oameni care au omorat alti oameni. Nu exista explicatie pentru asta. Dar tot in lumea asta, exista oameni care ajuta alti oameni. Din toate colturile lumii, se vad semnale de solidaritate, compasiune, suferinta. Un om cu un pian iesit in strada, in Paris. Semnale de omenie vad in toata lumea larga. Asta-i lumea in care as vrea sa-mi cresc copilul. Fii puternic, Paris! Cum facem sa reusim? Le datoram asta lor si noua!
Sursa foto: Upworthy 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.