Lecturi de vacanta. Ce citesc copiii din ziua de azi

Lecturi de vacanta. Ce citesc copiii din ziua de azi

Sunt sigura ca aproape fiecare copil scolar a primit la finalul anului o lista cu lecturi de vacanta, nu?

Ema a primit si avem lista pe birou, intr-un loc dosit… Lista cu titluri mai vechi si mai noi. Dar mai mult vechi…Si-atunci optiunile mele ca parinte si ale Icai, bunica Emei, care o are pe ‘lista de inventar’ in vara asta, erau astea doua:

  1. S-o obligam sa citeasca ce li s-a cerut la scoala…si asta insemna sa luptam cu indaratnicia Emei si sa-i acceptam ritmul de 2-3 pagini / zi
  2. S-o lasam sa citeasca ce carti o atrag pe ea si s-o incurajam.

Noi am mers pe varianta 2 si bine am facut. Ema imi povesteste aproape saptamanal ca a mai citit o carte. Dupa ‘Fram, Ursul Polar, mai nou in nici doua saptamani a citit ‘Cartea Junglei si acum tocmai a inceput ‘Jurnalul unui tocilar’.

Sunt scrise intr-un limbaj dinamic, cu actiune si exprimare potrivite pentru varsta lor. Mai mult, vorbim de copii nascuti intr-o lume a ecranelor. Ei vad filmele 3D intai si abia apoi citesc cartile. E bine si-asa, spun eu. Orice reteta functioneaza pentru a-i face sa citeasca, e binevenita!

Am mai jos un scurt clip cu Ema, in care am rugat-o sa ne arate ce-a mai citit. Ce vreau sa stiti, inainte sa va uitati la clip:

  1. E printre primele noastre clipuri filmate ‘in tandem’. Ema e naturala cum o stim, eu nu prea…iar aparatul a tremurat si el, probabil de emotie, la un moment dat. ;). Dar mirarea mea cand aflu ca a mai citit o carte…’toata toata’ e 100% autentica! Copilul meu a ajuns sa citeasca romane!!!
  2. Tot in cadrul filmului Ica voia sa vina sa ne dea 2 inghetate. O sa ma observati pe mine cand ii fac semn ‘sa nu’…desi din momentul ala numai la inghetate mi-a fost capul.
  3. Cel mai important si ce e de retinut, este ca aceste doua carti au fost citite fara ca cineva sa o bata la cap si nici sa o impinga de la spate.

Deci…se poate! Poate facem impreuna o lista cu lecturi potrivite pentru copii intre 7 si 12 ani. Voi ce recomandari aveti?

Alte postari pe subiecte similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.