Moș Crăciun ne-a vizitat acasă. Iarăși!

Moș Crăciun ne-a vizitat acasă. Iarăși!

 • Jurnal la 9 ani si 8 luni 

În fiecare an, în preajma Crăciunului, îmi invit prietenele cele mai bune să facem împreună un fel de mini petrecere de Crăciun.

E un obicei al nostru să ne jucăm și să facem turtă dulce, să încercăm să-l ademenim pe Moș Crăciun cel pofticios.

Totul a început acum câțiva ani, când eram mai mici și mi-am invitat prietenele la o petrecere înaintea Crăciunului, să ne distrăm. Și…surpriză! Cineva a ciocănit la ușă! Era Moș Crăciun! Am fost atât de surprinse și ne-am bucurat atât de mult! I-am pus un milion de întrebări și ne-a dat câte un cadou.

De atunci, în fiecare an, Moșul ne-a vizitat la petrecerea cu turtă dulce.  Anul ăsta, abia așteptam ziua cea mare și speram din tot sufletul să vină. Nici n-am terminat de făcut turta dulce, că s-a auzit un ciocănit la ușă.

Era Moșul, așa cum speram toate trei! Ca de obicei, ne-am emoționat și de data asta am uitat poeziile pe care voiam să  le spunem. Până la urmă, ni le-am amintit și chiar i-am cântat un cântec popular pe care-l știam de la Ziua Națională.

Eu l-am întrebat care-i numele lui real, câți ani are și dacă știe să vorbească toate limbile de pe Pâmânt. Ce credeți? Mi-a zis să-l strig Moș Crăciun, că nu-și mai amintește exact cum îl cheamă.

Nici câți ani are nu mai știe, dar am calculat eu singură. Anul ăsta, de Crăciun, împlinește 2021 de ani. Nu știe să vorbească toate limbile, dar îi mai șoptesc spiridușii. Moșul ne-a mai povestit multe și ceva ce nu prea ne-a plăcut nouă: ne-a spus că trebuie să mâncăm ciocolată doar o dată pe an! 

La plecare i-am făcut un pachețel cu turtă dulce: pentru el, pentru reni, Ursul Polar și pentru doamna Crăciun.

Ne-am uitat toate trei după Moș Crăciun, la lift, să-l vedem când pleacă. 
A fost o zi foarte frumoasă, exact cum cum visam și abia aștept să-l mai văd!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

 

 

There are 3 comments for this article
 1. Maria at 17:35

  Buna!
  Citind mai multe articole pe blogul tau am observat ca “Mosul cel adevarat” care va viziteaza in fiecare an pare foarte dragut si as putea zice,chiar adevarat. Oare as putea sa te rog sa ne spui cum as putea sa vorbesc cu el sa-si faca timp sa treaca si pe la noi? Si noi il tot asteptam..
  Multumesc frumos!

  Aveti un blog frumos, care pe mine ma inspira si ma incanta. Felicitari!

 2. Maria Rusu at 17:55

  Buna!

  Citind blogul vostru am observat ca mosul va viziteaza in fiecare an. Imi place mult mosul vostru…Oare as putea sa te rog sa-mi spui cum pot sa vorbesc cu el sa treaca si pe la noi?
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.