PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ…in Tandem

PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ…in Tandem

Astazi…o reteta pe care o recomandam in tandem si in unanimitate de voturi: placinta cu branza sarata, o varianta mega mix Buzau & Tulcea, de unde s-a mixat familia noastra.

Stiu ca zilele  astea toata lumea incearca sa aiba pe masa tot soiul de bunatati. Iar meniul nu este complet fara cozonac, oua rosii si pasca sau placinta cu branza.

Scurt, ingredientele noastre sunt cele de mai jos. Pentru exemplificare, eu zic ca puteti sa va uitati pe clipul de pe You Tube si sa vedeti exact despre ce este vorba:


 

Ingrediente FOI ( pentru 3 bucati):

  • 2 ceșcuțe de apă caldă
  • 6 linguri de ulei ( cam o ceșcă)
  • 15 – 20 grame de drojdie ( ½ pachetel)
  • Făină cât cuprinde pentru un aluat ce se va întinde cu sucitorul

Compoziția pentru umplutură:

  • 750 gr. brânză sărată ( frământată sau data pe razatoare)
  • 750 gr. branza proaspătă nesărată
  • 4 – 5 ouă
  • Coajă de lămâie rasă sau esență de rom, dupa gust

PAȘI:

  1. Se face aluatul, care se lasă la dospit ( 10 – 15 min.) .
  2. În timp ce se lasă la dospit, se pregătește umplutura
  3. Aluatul se împarte în 3 părți egale și se întind trei foi de plăcintă
  4. Peste fiecare se pune o treime din compoziție.
  5. Se rulează fiecare plăcintă/ foaie ( stilul Dobrogea)
  6. Toate cele 3 rulouri se așează într-o tavă de cuptor
  7. Deasupra se ung placintele cu 2-3 oua batute si amestecate cu 2-3 linguri de smantana
  8. Se coace la foc mediu….cam 45- 60 de minute.

 POFTĂ BUNĂ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.