Prima luna de scoala…cam Okeiut

Prima luna de scoala…cam Okeiut

Draga Scoala,

Astazi sarbatorim 4 saptamani cu tine.  Ai fost blanda pana acum. Prima luna a trecut usor, repede si …Okeiut. Ema s-a integrat rapid. Mai repede decat credeam. Ii place. Inca mai comenteaza si bombane la trezitul de dimineata, in rest merge treaba.  Simt ca veti avea o relatie speciala, mai ales ca Ema deja are niste ironii fine despre tine.

S-auzim numai de bine! Si daca tot e vorba de auzite, mai jos sunt franturi din povestirile auzite de mine saptamanile astea.

Prima saptamana

 • Mami, sunt intr-o clasa de plangaciosi. Avem vreo 3 baieti si 2 fetite care plang in fiecare zi. Cred  pe usa ar trebui sa scrie ‘Grupa Mica’, nu ‘Clasa 0’
 • Astazi l-am aplaudat pe un baietel pentru ca nu a mai plans. Ti-am zis eu ca suntem la Grupa Mica.
 • Ah…ce tare e doamna invatatoare. Ne lasa sa aducem cate o jucarie preferata in fiecare zi. Si nici nu ne da teme pentru acasa!

A 2-a saptamana:  

 • Chiar nu inteleg de ce trebuie sa ma duc in fiecare zi la scoala. Chiar in fiecare zi? Astazi de exemplu n-am chef.
 • La germana nu mi-a placut si nici n-am ascultat nimic. Am desenat toata ora si am cantat in gand.
 • Ce bine ca am facut schimb de pachetel in fiecare zi. Eu am dat sandwich la schimb cu Barni, Oreo sau chipsuri.

A 3-a saptamana

 • Ce crezi ca am facut la engleza? ‘Head, shoulders, knee and toes’…. cantecul pe care l-am invatat 3 ani la rand la gradinita
 • A venit o doamna psiholog. Ne-a dat niste fise. Am avut de incercuit cate ceva si sa desenam familia. Nu prea am incercuit si n-am avut timp sa desenez familia. (  🙂 Oare cum o sa-i iasa evaluarea, stau eu si ma intreb…)
 • Mi-a placut azi la sport. Ne-a citit domnisoara profesoara o poveste pe care n-o stiam.  

A 4-a saptamana 

Se pare ca cea mai buna saptamana. Nu mai  comenteaza. Nu mai pune 100 de intrebari. S-a acomodat atat de bine  si cu scoala, si cu colegii, incat am aflat cu uimire ca a inceput sa faca bisnita in scoala, cu bratari.  

 • A fost cea mai tare zi. Ne-am dus la baie si apoi ne-am ratacit prin scoala. A fost super! Toata recreatia mare am alergat prin scoala. 2 fetite s-au speriat ca ne-am pierdut si au inceput sa planga. Noroc cu mine ca am descoperit drumul spre clasa.
 • Sunt cea mai tare magiciana. Am invatat sa hipnotizez un baiat din clasa. Zice ca face tot ce vreau eu!
 • Azi a fost o zi buna: am vandut o bratara cu 2 lei si una pe datorie. Pot sa-mi iau taraba la scoala si sa-mi fac un magazin de bratari la poarta? ( dragi parinti din clasa Emei, va rog sa nu le mai dati bani fetitelor sa cumpere bratari de la Ema. Va asigur ca eu n-o incurajez, dar nici n-am cum s-o opresc din incercarile ei de ‘afacereala’) 

Cam asa au fost primele 4 saptamani de scoala. Hai ca n-a fost greu.  Inca putin si vine si vacanta!

Salutari si ai grija de tine si de copii, draga Scoala!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.