Prima mea excursie singura

Prima mea excursie singura

-Jurnal la 7 ani si 2 luni-

Inainte sa se termine scoala, am fost cu colegii mei intr-o excursie de doua zile la Brasov. Eram super nerabdatoare sa inceapa excursia si numai la asta ma gandeam in zilele de dinainte.

Eu, prietena mea Rita si alte cateva fetite am mers singure, adica fara insotitori. Majoritatea colegilor mei au venit insotiti, cu frati mai mari, parinti sau bunici. Primul popas a fost la un restaurant. Acolo m-am intalnit cu o colega de-a mea de la balet. Am mers si la un muzeu – Muzeul Vanatorului. A fost putin cam plictisitor, pentru ca vedeam aproape numai trofee, dar pana la urma a devenit interesant pentru ca am vazut si cateva animale si am trecut si prin cele 4 anotimpuri.

Apoi am vizitat prima scoala construita in Romania si mi-am cumparat amintire doi magneti: unul cu o biserica si unul cu scoala. Preotul de acolo ne-a spus ca nu a gasit niciun portret cu Mihai Viteazu, pana intr-o zi cand a cautat in podul bisericii si a gasit unul.

Seara am ajuns in sfarsit la pensiune, ca doar la asta ne-am gandit toata ziua. Eu am stat in camera cu inca 4 fetite, prietene ale mele, dar am avut ghinion ca a venit si bunica unei prietene de-a mea in camera cu noi si n-am putut sa ne facem de cap, asa cum speram. Dar oricum a fost distractiv. Mai ales ca seara am avut discoteca si am dansat pana am cazut de oboseala. Am avut si un tort surpriza.

A doua zi am pornit in drumetie si ne-am jucat o ora intr-o poienita. Am facut o intrecere pana inapoi la pensiune.  Eu n-am ajuns prima, ne-au intrecut niste copii mai mari. Ne-am strans bagajele si ne-am pregatit de drum spre Bucuresti. Eu nu am putut sa-mi car singura valiza si m-a ajutat un baiat mai puternic.  Pe drumul de intoarcere ne-am oprit sa vizitam Muzeul Florilor de Mina din Cheia, de unde mi-am cumparat o piatra curcubeu – cuart, doar ca nu prea face curcubeu.

Cand am ajuns la Bucuresti mami si tati m-au asteptat si mi-au pus 1000 de intrebari despre excursie.  Doamna invatatoare a promis ca data viitoare nu mai ia niciun adult in excursie cu noi!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.