Rețeta de Panettone pufos, special pentru Paște

Rețeta de Panettone pufos, special pentru Paște

Maraton de rețete de Paște, astăzi ajuns la episodul 3, cu o rețetă de Panettone pufos! 

Dacă vă tentează și pe voi să încercați un alt fel de cozonac, poate vă prinde bine episodul de astăzi – care prezintă un Panettone, un fel de cozonac italienesc.   

Vă spun din start: este DELICIOS, aromat și pufos, dar durează mult etapele de pregătire, așa că trebuie să vă înarmați cu răbdare!
Eu am făcut echipă cu Ema și cu noul nostru prieten, Kenwood kMix, așa că totul a mers strună!

Ingredientele pentru Panettone:

Maiaua se face din:

  • 100 ml lapte

  • 100 gr. făină

  • 5 gr. de drojdie proaspătă

Pentru ALUAT vă trebuie:

  • 300 gr. făină

  • 150 gr. fructi confiate

  • 100 gr. ciocolată

  • 80 gr. unt la temperatura camerei

  • 80 gr. zahăr

  • 80 ml. lapte

  • 20 gr. drojdie proaspătă

  • 4 gălbenușuri

  • esențe

  • un praf de sare

Pașii exacți o să-i vedeți în videoul nostru.

Nu sunt operațiuni complicate, însă sunt câteva etape în care trebuie să lăsați fie maiua la dospit, fie aluatul la crescut…așa că nu trebuie să fiți pe grabă!
Ca și ponturi și sfaturi pe care vi le putem da, dacă vreți să încercați rețeta aceasta de Paște:

  • Noi nu am găsit o tavă special de panettone, pentru copt, dar știu că există, așă că, dacă sunteți fani și intenționați să repetați experiență, cred că ar fi mai de impact o tavă specială.
  • Maiaua trebuie lăsătă la dospit, așa că n-ar fi rău să o pregătiți de cu seara și apoi, a doua zi, să continuați bucătăreala.
  • Nu uitați să ungeți tăvile (noi am avut niște variante de silicon) cu ulei sau unt, să nu se lipească.
  • Pentru o culoare frumoasă, puteți să ungeți panettonele, înainte de a-l băga la cuptor, cu un ou bătut.
  • Pentru aluat e indicat să cerneți făina, pentru a fi mai pufoasă și aerată. Noi, din prea mult entuziasm, am sărit etapa asta, deși aveam strecurătoarea la îndemână!
  • Puteți adăuga în aluat și coajă de lămâie sau de portocală pentru un plus de arome.

Partenerul nostru harnic a fost Kenwood kMix:

Kenwood kMix și-a poziția în bucătăria noastră colorată.
Ați văzut în video, facem o super echipă, mai ales că kMix este specialist la frământat aluat, amestecat ingrediente, bate ouăle spumă, face frișcă, creme… așa că e oricând binevenit în tandemul nostru vesel!

Oferta de Paște – reducere 10% online, folosind codul Tandem10, pe site-ul Flanco

Vrem să dăm mai departe entuziasmul nostru, așa că avem o veste bună, dacă vreți să vă faceți un cadou de Paște și să vă măriți echipa din bucătărie!
Aici găsiți produsul și prezentarea oficială, iar dacă la final folosiți codul de discount Tandem 10 primiți reducerea prietenoasă, de 10%, doar pentru comenzile online!

Spor la gătit și vă dorim să vină Iepurașul de Paște, să aveți parte de zile cu liniște, lumina și familia aproape!  

Nu uitați, mottoul nostru: #GatesteCuChef în familie!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There is 1 comment for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.