S-a aflat varsta cand oamenii sunt cei mai fericiti

S-a aflat varsta cand oamenii sunt cei mai fericiti

Va amintiti cand ati spus ultima oara ca sunteti fericiti? Sau cand ati facut ceva care intr-adevar sa va faca sa va simtiti fericiti? Daca raspunsul este NU…atunci nu-i nicio problema, s-ar putea ca inca sa nu fi trait cea mai fericita perioda a vietii.

Recent un mare brand global s-a hotarat sa afle ce-i face pe oameni fericiti si mai ales cand este perioada cea mai relaxata din viata. Au intrebat 2.000 de persoane, iar raspunsul pe mine m-a surprins total. Nu, nu este in nici un caz perioada tineretii, cea in care esti sanatos, lipsit de mari responsabilitati si optimist. Rezultatele cercetarii spun cu totul altceva.

Mai mult, se pare ca varsta de 35 de ani este cea la care oamenii se declara in apogeul nefericirii, nerealizarilor, cu stres atat la locul de munca, cat si acasa, cu responsabilitati pe toate planurile si eforturi de a avansa in cariera. Surprinzator, anii care ne fericesc cel mai mult nu sunt nici anii cand avem in jur de 20, nici cei in care schimbam prefixul in 30 si nici in jur de 40 de ani .

Anul minune, anul in care oamenii sunt multumiti si impacati cu viata lor – este 58. La aceasta varsta respondentii au declarat ca au in sfarsit o viata echilibrata, fara excese, fara sa sara peste mese si fara ambitii care sa-i macine inutil. Este varsta la care majoritatea deja scapa de stresul copiilor aflati in crizele adolescentei sau chiar perioada agitata studentiei, varsta la care deja fiecare este pe propria traictorie.

Nu-i de mirare ca in jur de 30 de ani oamenii resimt stresul cel mai puternic. Presiunea de la locul de munca, cel de acasa, incercarea de a pastra balansul si de a mentine vii relatiile cu cei din jur sunt cei mai mari factori de stres’, spune psihologul care a coordonat aceasta cercetare. ‘Abia dupa 50 de ani oamenii se simt mai increzatori, uitand de agendele de birou si focusandu-se pe viata personala si de familie’.

Deloc surprinzator, se pare ca cel mai mare factor de stres rezultat in urma acestui sondaj – sunt banii. Pe de alta parte, mai mult de doua treimi din respondenti au declarat ca cele mai multe momente de fericire si implinire le au cand isi petrec timpul in FAMILIE.

There are 2 comments for this article
  1. Monik at 22:31

    Da! Se pare ca asta e varsta la care cei mai multi dintre oameni realizeaza ca viata este, totusi, trecatoare. 58 de ani de framantari/dorinte/interese… merita?

    • Blog in Tandem at 22:39

      Pfoai…asta da intrebare! probabil ca depinde de fiecare dintre noi sa facem ca cei 58 de ani sa merite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.