Shonette Bason Wood: Fericirea e ingredientul cel mai important pentru fiecare dascăl

Shonette Bason Wood: Fericirea e ingredientul cel mai important pentru fiecare dascăl

V-am povestit deja, plină de entuziasm, cum a fost fix acum o săptămână, la la CONFERINȚA DE EDUCAȚIE TIMPURIE FIRST7.

Așa am avut șansa să o cunosc pe Shonette Bason Wood – HAPPINESS SPEAKER, un soi de MESAGER al FERICIRII.

Nu ratați nici  Lista cu 100 de lucruri de făcut înainte de a împlini 6 ani!  Cât despre speechul ei, despre pofta ei de viață, energia, zâmbetul…clar au fost molipsitoare pentru cei din sală, majoritatea cadre didactice din grădinițe din România. 

Cine este   Shonette Bason Wood ? În primul rând, e cadru didactic! Așa că a venit cu exemple concrete din cariera ei din învățământ. Mai mult, este mamă a 4 copii și conduce un business de succes în UK. Trainer, speaker internațional, autor de cărți pentru copii și adulți.

 Shonette Bason Wood:
Toți ne naștem fericiți! Doar că, pe la 10 ani, ne pierdem în mare parte FERICIREA. Scopul meu, ca dascăl, este să-i fac pe copii FERICIȚI.
Asta ar trebui să-și dorească toți educatorii, învățătorii, profesorii. Nici nu vă dați seama poate, cât de important este SĂ FIM FERICIȚI! Pentru a avea elevi fericiți, trebuie ca NOI SĂ FIM FERICIȚI!
Să nu uităm că fiecare dintre noi e responsabil de propria fericire. Da, doar TU ești responsabil! Și e atât de simplu când ești înconjurat de copii. Ei se bucură din orice, ei știu să zâmbească fără limite. Mai mult, se bucură și când au dascăli care se poartă ca ei, copilărește! E atât de simplu să ne distrăm la ore! Sunt atâtea jocuri și atâtea metode pe care le putem aplica. Trebuie să-i lăsăm să experimenteze, să le stimulăm imaginația, să le creem amintiri fericite!

O să vă las să vă uitați la clip. Nici 1000 de vorbe entuziaste de la mine nu valorează cât 1 minut de video cu Shonette, o să vedeți!

Printre altele, a povestit despre DANCE ALARM – o metodă pe care vreau să o aplic și eu acasă, cu Ema, dar poate fi aplicată și la grădiniță sau în clasele primare. Puneți ceasul să sune la o oră întâmplătoare…iar când alarma se pornește, e timpul pentru DANS! În clasă sau acasă, se întrerupe orice altă activitate și se dansează timp de 30 de secunde, 1 minut, cât decideți! Nu sună distractiv?

V-ați încărcat de energie?

Acum e timpul să ne bucurăm de orice, să fim FERICIȚI, că doar asta e cheia în orice facem! 

 Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Motivele pentru care copiii sunt plictisiți, mereu agitați și nu știu să-și facă prieteni - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Ajută-ți copilul la teme, nu le face în locul lui! - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  3. Pingback: În ce școli învață copiii din Haga - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.