Surse de Energie Regenerabile – Viitorul Verde

Surse de Energie Regenerabile – Viitorul Verde

Voi cum credeți că va arăta Pământul, în viitor? În ce culori vi-l imaginați?  

Dacă și voi vă doriți un VIITOR VERDE, haideți să-i arătăm împreună Pământului, că ne pasă de el! Haideți să ne implicăm cu toții pentru VIITORUL VERDE!
Un proiect Blog in Tandem, powered by E.ON.

Știm că energia regenerabilă sau energia verde, este o sursă de energie care poate fi refolosită și nu se termină niciodată.

Iar asta datorită resurselor naturale, cum sunt soarele, vântul sau apa, care sunt disponibile în mod constant, nu se epuizează și nu poluează!

Energia solară provine de la soare și este una dintre cele mai cunoscute surse de energie regenerabilă.

Se folosește pentru a produce electricitate prin intermediul panourilor solare, ce absorb lumina soarelui și o transformă în energie electrică, ce poate fi utilizată pentru a alimenta case, clădiri, mașini și multe alte obiecte din casă!

Energia eoliană se obține din vânt!

E generată cu ajutorul turbinelor eoliene ce transformă puterea vântului în electricitate. Turbinele eoliene se găsesc pe dealuri sau în largul mării. Acestea se rotesc atunci când bate vântul și transformă energia cinetică a vântului în energie electrică.

Energie hidroelectrică – se obține din apa care curge.  

După combustibilii fosili, apa este sursa principală de energie electrică din lume. Energia hidroelectrică este generată în hidrocentrale, ce folosesc energia apei pentru a produce electricitate.

Energia geotermală se obține din căldura din interiorul Pământului.

Această energie este folosită pentru a produce energie electrică sau pentru a încălzi clădirile.

Toate aceste surse de energie regenerabilă sunt importante pentru protejarea mediului înconjurător, dar și pentru a reduce dependența oamenilor de combustibilii fosili, cum sunt cărbunele și petrolul, ce poluează mediul!

Atât timp cât există soare, vânt sau apă – va exista și energie verde!  Aceasta încetinește procesul de încălzire globală și nu polează, datorită faptului că nu se ard combustibili. 

Mai mult, oamenii pot face economii la costurile de energie, ce se reduc considerabil!

Tu ce i-ai transmite Pământului, dacă ai putea să-i spui cum ți-l imaginezi peste ani și ani? Tu în ce culori ți-l imaginezi?

VIITORUL VERDE este un proiect Blog in Tandem. Powered by E.ON.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.