Idei pentru Săptămâna Verde: Ziua Fără Plastic

Idei pentru Săptămâna Verde: Ziua Fără Plastic

Misiunea Eco, un nou episod, cu idei & provocări pentru Săptămâna Verde!

Anunțăm cu bucurie că Misiunea Eco este un proiect de educație susținut de Profi  – punem suflet în mediu!

Provocarea de astăzi se numește: Ziua fără plastic, în care fiecare copil trebuie să încerce să folosească cât mai puțin sau chiar deloc produse din plastic.

 

Se știe că plasticul este folosit, în diverse domenii, așa că a devenit una dintre cele mai grave amenințări pentru mediul în care trăim și, implicit, și a noastră, dat fiind că nu este biodegradabil și rămâne în mediu sute de ani, poluînd.

Ziua Fără Plastic este un antrenament perfect pentru noi toți, de a căuta soluții prin care să putem aduce o contribuție reală la reducerea consumului de plastic.

Pentru inspirație, vă dăm noi câteva idei:

  • Folosiți sticle reutilizabile, pentru a transporta apa sau alte băuturi, în ghiozdan, în loc de sticlele de plastic. O variantă sustenabilă sunt sticlele reutilizabile din inox sau sticlă, ce se spală ușor și se pot transporta oriunde.
  • Înlocuiți pungile de plastic cu cele din material textil, pânză sau din hârtie, pentru a transporta echipamentul de sport sau pentru cumparaturile zilnice la supermarketul din apropiere.
  • Refuzați să folosiți tacâmuri, pahare și paie de unică folosință, din plastic! Acestea se pot înlocui cu variante din materiale eco, cum sunt bambusul sau sticla, sau alte opțiuni din lemn, carton reciclat sau metal.
  • Folosiți recipiente sau caserole din sticlă sau oțel inoxidabil pentru pachețelul de mâncare de la școală, în loc de folia de aluminiu sau caserolele de plastic.

Sunteți pregătiți pentru Ziua Fără Plastic? Haideți să ne implicăm activ și să contribuim, fiecare dintre noi,  la reducerea consumului.

Doar împreună putem lupta și putem învinge poluarea cu plastic. 
Pe locuri, fiți gata, spuneți NU plasticului!

Misiunea Eco este un proiect Blog in Tandem, cu dragoste pentru natură, susținut de Profi – punem suflet în mediu.

Nu uitați, Misiunea Eco este despre fapte. Este misiunea mea, a ta, a fiecăruia dintre noi!

Găsiți pe Blog in Tandem și alte articole din seria Misiunea Eco

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.