Tandem Hai Hui. Castelul Corvinilor

Tandem Hai Hui. Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor e un loc unde ne doream de multă vreme să ajungem.

Doar distanța ne-a stat mereu în cale, pentru că să ajungi din București în Hunedoara nu e tocmai la îndemână.

Așa că am profitat de vremea prietenoasă de toamnă și de vacanța de o săptămână a elevilor și am plecat prin circuit în România, cu copil, bunici, bagaje și bună dispoziție.

 Unul din punctele de atracție pentru toate vârstele: Castelul Corvinilor,  unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Văzusem poze multe și impresionante. Am citit despre includerea lui în topuri cu cele mai frumoase castele din lume. Mai mult, Castelul Corvinilor este inclus în top 10 destinații de basm din Europa.

Așa că am ajuns acolo plini de așteptări. Iar Ema cu dorința să găsească fântâna magică și să-și pună o dorință.  

Ușor de ajuns și minunat de vizitat!

Program și bilete.  Locație bine semnalizată, cu locuri de parcare și organizare fără cusur, recunosc. Ceea ce e mai rar întâlnit în România.

Intrarea e impresionantă, pentru că amplasarea e de așa natură, încât până ajungi să intri, te bucuri de panorama uimitoare.

Accesul în castel se face pe un pod de lemn, susţinut de patru piloni masivi de piatrã, ce face trece peste pârâul Zlaşti.Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști.

Noi, adulții, impresionați la fiecare pas de fiecare bucățică de istorie. Ema, fascinată de castelul care pare din poveste și de legenda fântânii, evident.

În curtea castelului, alături de capela zidită tot în timpul lui Ioan de Hunedoara, este o fântână adâncă de 30 de metri. Legenda spune că această fântână ar fi fost săpată de trei prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă. Dar după 15 ani de trudă, când au terminat fântâna, stăpânii nu s-au ținut de cuvânt. Se spunea că inscripția de pe zidul fântânii inseamnă „Apă ai, inima n-ai”.

Pe scurt, a fost o excursie de vreo 2-3 ore, în care fiecare dintre noi s-a minunat de ceva. Bunicii au fost cei care și-au luat ghid și au ascultat adevărurile istorice, noi ne-am plimbat relaxați și Ema a încercat să intre prin toate cotloanele și să trăiască experiența prin ochii ei de copil curios.

Dacă ne întrebați pe noi, vă recomand sincer destinația.

Avem așa locuri frumoase în țară, încît e păcat să nu le descoperim cu cei mici. Castelul Corvinilor chiar e unul din locurile unde m-aș reîntoarce fără discuție. Iar toamna e un anotimp ideal de mers și descoperit locuri uimitoare.

Spor la colindat hai hui, ceea ce ne dorim și nouă!

Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat: 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.