Un film ce trebuie văzut de părinții de adolescenți și nu numai

Un film ce trebuie văzut de părinții de adolescenți și nu numai

Am fost de curând la lansarea de presă a filmului ALICE T., de Radu Muntean.

Zilele astea filmul intră în cinematografele din întreaga țară, iar eu recomand părinților de adolescenți și nu numai, să meargă la acest film.

Poate chiar în tandem cu proprii copii, dar nu neapărat, dar ideea este că Alice T. e un film ce trebuie văzut!

De ce spun că Alice T. trebuie văzut de toți părinții?

Pentru că prezintă un episod de viață reală, desprins din cotidian.
În prim plan este Alice Tarpan (jucată incredibil de Andra Guţi), de 17 ani, iar acțiunea urmărește relaţia acesteia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu). Acțiunea se derulează pe fondul unei adolescenţe complicate, așa cum unii dintre părinți o știu deja…iar alții încercăm să ne pregătim.

Eu am fost cu Ema la vizionare și am făcut tare bine, mai ales că semnalele pre-adolescenței se simt deja și la noi. 
După film am fost norocoase să luăm parte la o sesiune de întrebări & răspunsuri, avându-i în față pe Radu Muntean, pe protagonista Andra Guți și pe mama ei, actrița Mihaela Sîrbu.

E un film atât de real, încât n-ai cum să nu-ți pui multe întrebări, ca părinte…și să pleci cu tot soiul de idei și gânduri.

Ni se dezvăluie o  relație mamă-fiică complicată, tensionată, pe fondul problemelor adolescenței și descoperim o mamă dispusă să-și accepte fiica fix așa cum e și să o sprijini în decizia luată.

Alice este copilul problemă, copilul adolescent care vrea să atragă atenția asupra ei și forțează limitele mamei ei, cât mai mult posibil. Alice minte, chiulește, se preface, disimulează, vorbește urât, își diprețuiește profesorii și părinții.
Însă filmul nu este doar povestea lui Alice, este o situație de viață…ce poate fi a oricui.
Cât despre finalul filmului, lasă loc întrebărilor din partea noastră, a celor din sală.

Cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, filmul Alice T. este cel de-al şaselea lungmetraj semnat de Radu Muntean.

Aș vrea doar să mai adaug că Andra Guţi, actrița principală, a câştigat la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, cu ocazia premierei internaţionale a filmului.

Filmul este o coproducţie România/ Franţa/ Suedia, fiind produs de Multi Media Est (MME), casa cu care regizorul a realizat toate lungmetrajele sale anterioare.

Să mergeți la filmul Alice T. E un film care ne emoționează, ne provoacă, ne arată un episod de viață reală, la care am putea fi fiecare protagoniști într-o bună zi!

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.