Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de STOMATOLOG

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de STOMATOLOG

Vitrina cu Meserii continua cu Episodul 3 – MESERIA de STOMATOLOG.

Am fost cu Ema în vizită la Dr. Ana Maria Cernica, MEDIC STOMATOLOG pedodont.

 A fost o întâlnire extrem de plăcută, asta pentru că Ana Maria povestește cu pasiune despre ceea ce face și asta se vede și se simte.
Mai mult, a avut întotdeauna o conexiune specială cu cei mici și evident, Ema s-a simțit în largul ei.

Cu ce se ocupă defapt un MEDIC STOMATOLOG pedodont?

„Mă ocup de construirea zâmbetelor!” – așa ne-a spus Ana Maria.

Când vorbește despre pacienții ei,  le spune „prietenii mei mici”. Și zâmbește jucăuș.
Iar copiii simt asta imediat!

Cât despre alegerea meseriei, e bine să o faci din propriile convingeri. De multe ori copiii se simt constrânși sau împinși de la spate de părinți, bunici, profesori și își aleg meserii care nu li se potrivesc. Așa ajung să termine facultatea și să nu se regăsească în ceea ce fac.

Cât trebuie să studieze un MEDIC STOMATOLOG?  

Toată viața! Dacă îți place profesia ta, dacă vrei să i te dedici, dacă vrei să fii un adevărat profesionist, trebuie să investești permanent în TINE.

Să mergi la cursuri și congrese medicale, să fii permanent conectat la lumea în continuă schimbare, la tehnologiile ce apar. Unii cred că o dată ce ai terminat facultatea, s-au încheiat și studiile. Nici pe departe! Este un din meseriile pentru care te pregătești toată viața!

Meseria de STOMATOLOG lasă loc și pentru viață personală?

Sigur! Există viață personală & viață profesională, trebuie doar menținut un echilibru. Evident, orele petrecute la cabinet ocupă de cele mai multe ori mai mult de jumătate din timp.

Cabinetul este ca a doua casă pentru un medic STOMATOLOG. De-asta e așa de important să-ți placă meseia ta, să o faci cu pasiune și din plăcere, să o practici cu entuziasm, pentru că altfel riști să devină o corvoadă.

Ce abilități îți trebuie pentru Meseria de STOMATOLOG?

În primul rând…trebuie să îți placă să înveți. Asta pentru că în cei 6 ani de facultate, plus specializarea, volumul de informații este foarte mare.
Mai mult, este o meserie care implică dexteritate, abilitatea de a vedea tridimensional, capabilități fizice. Și nu în ultimul rând, adaptabilitatea. Fie că alegi să lucrezi independent și să-ți faci propriul cabinet, fie că alegi să îți practici meseria într-o clinică, parte dintr-o echipă, e foarte important să fii flexibil și să te poți adapta!

Cât de importantă este tehnologia în Meseria de STOMATOLOG?

Este foarte importantă! Pornind de la facilitarea manoperelor și scurtarea timpilor, până la programări ale pacinților și fișe digitale.
„Tehnologia evoluează, iar un stomatolog trebuie să țină permanent pasul cu evoluția & tehnologia, precum și cu literatura de specialitate.”

Poți practica Meseria de STOMATOLOG fără pasiune?

Nu! Fără pasiune, doar cu gândul la partea financiară, nu se poate. De-asta e atât de important să îți alegi singur meseria, pentru că altfel ajungi să te simți neîmplinit și să nu-ți găsești locul!

Meseria de STOMATOLOG. Așa am ajuns la episodul 3 din Vitrina cu Meserii, un proiect gândit de Blog in Tandem pentru toți copiii și susținut de Orange.

Mulțumiri Dr. Ana Maria Cernica, MEDIC STOMATOLOG pedonont și mulțumiri clinicii Crystal Dental Clinic, care ne-a găzduit prietenos, pentru Vitrina cu Meserii.

Vă așteptăm pe blog, pe Facebook și pe You Tube și săptămâna viitoare.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să prezentăm aici.
Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de DESIGNER de GENȚI - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.