Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de ARTIST

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de ARTIST

MESERIA de ARTIST – așa deschidem Vitrina cu Meserii. 

Astăzi Episodul 1 .

Am avut o întâlnire specială cu o persoană foarte talentată și dăruită: Maria Dermengiu, artista care a creat brandul Marie Nouvelle.

 

Ce face mai exact Maria Dermengiu?

Este ARTIST VIZUAL. Are o poveste care pare desprinsă din filme. Maria a avut curajul să abandoneze o carieră de avocat, pentru care se pregătise și să-și urmeze visul, acela de a picta.
Acum este un ARTIST de succes, este pictoriță, designer vestimentar & de obiecte și face ceea ce se numește artă aplicată.
Ce înseamnă asta? Adică nu numai că pictează, dar își transformă picturile în obiecte. Maria a creat brandul Marie Nouvelle, sub care se regăsesc toate produsele create și gândite de ea: tablouri, rochii, eșarfe, paltoane, abajururi, huse de telefon, tapet, genți și alte accesorii și obiecte de decor. 

E corect să spunem că există MESERIA DE ARTIST?

Da! MESERIA de ARTIST este una cu acte în regulă. Te pregătești să devii ARTIST, se poate face carieră din asta și înveți tehnică pe tot parcursul vieții.

Care a fost drumul care a condus-o pe Maria să devină ARTIST?

Ea n-a fost printre norocoșii care știut de mici ce-și doresc. Ca în multe cazuri, s-a lăsat împinsă de la spate de către părinți, care au orientat-o către ceva ce nu i se potrivea: meseria de avocat.
Abia apoi și-a găsit singură calea, la 28 de ani, când a decis să lase în urmă avocatura, pentru care se pregătise și pe care o profesa.

“La 28 de ani am hotărât să renunț la tot și să mă fac artist. M-am întrebat foarte mult timp cine sunt cu adevărat și ce mi-ar plăcea să fac în lumea asta. Este în regulă să nu știi de la început ce-ți dorești. Este în regulă să nu ai o pasiune de mic. În momentul în care descoperi ceva și-ți place, pasiunea crește! Eu am avut curajul și într-o bună zi m-am autoproclamat ARTIST! Apoi am început să descopăr despre ce este vorba în meseria asta.”

Să-ți găsești chemarea, nu e ușor! Dar nici imposibil. Maria este exemplul perfect că niciodată nu este prea târziu.

Cum își găsește inspirația un ARTIST?

“Cei care-și doresc să picteze, trebuie să aibă încredere că în momentul în care hotărăsc să picteze și nu au un subiect anume…inspirația le va veni din inimă! Ce ești tu în interior, asta va ieși pe pânză.”

Ce abilități îți trebuie pentru Meseria de Artist?

Maria este cea care creează, ea își face patternurile, fişierele digitale, toată munca din spatele calculatorului. La fabrică doar se execută.

 Trebuie să ai curaj să te arăți în fața celorlalți. Dar fără disciplină și muncă, nimic nu va avea un rezultat palpabil. Partea digitală este extrem de importantă. Fără a cunoaște aplicații digitale, nu vei putea să creezi efectiv tiparele pentru arta aplicată. Aplicațiile te ajută să pui ideea în practică. Doar așa poți să recreezi vizual forme, să mixezi culorile în așa fel încât să iasă exact ceea ce-ți dorești.  Tehnologia va fi din ce în ce mai importantă și îmbinată cu lucrurile manuale …va fi perfect.

Cât despre Maria, ea spune că este o femeie cu suflet de artist și minte de antreprenor, iar rezultatele și realizările din ambele direcții o împlinesc.  

Cum arată o zi din viața ARTISTEI Maria Dermengiu?

Plină! Începe la 7 dimineața și se termină târziu. Totul printre e-mailuri, telefoane, drumuri la atelierul de croitorie, fabrică, furnizori, școala copiilor, curieri etc.
Îi rămâne foarte puțin timp pentru pictură. Și pentru că nu-și poate găsi inspirația în agitație, își alocă zile speciale în care să picteze.

MESERIA de ARTIST e o meserie frumoasă?

E o meserie foarte frumoasă, pentru că o descoperi pe măsură ce o practici. De fiecare dată pânza, culorile se aștern diferit, iar pânzele îți cer povești diferite. Devine și mai frumoasă când ceilalți se bucură și rezonează cu ceea ce tu creezi. Atunci când eu îmi practic meseria mea, fără excepție, mă pot considera un om fericit!

Meseria de Artist. Așa am început Vitrina cu Meserii, un proiect gândit de Blog in Tandem pentru toți copiii și susținut de Orange.

Vă așteptăm pe blog, pe Facebook și pe You Tube și săptămâna viitoare.
Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să prezentăm aici.

Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Photo Credit: O parte din poze au fost preluate de pe contul de FB Marie Nouvelle.

 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PILOT de RALIU - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de RANGER - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  3. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de BALERINĂ - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  4. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.