40 de siteuri cu genți & accesorii din piele. Made in România

40 de siteuri cu genți & accesorii din piele. Made in România

Abia aștept să vă prezint colecția mea de site-uri cu produse din piele, cu artizani și producători talentați și dedicați, ce lucrează produse din piele, în ateliere din România.

Am tot spus blog că mi-am promis să încerc să cumpăr, cât mai mult posibil, produse fabricate în România. Fie că e vorba de haine, încălțăminte, accesorii, bijuterii, cosmetice, avem atât de mulți oameni talentați în România, pe care doar așa îi putem susține, povestind despre ei și cumpărând de la ei.

Poate că în rest am fost mult prea comozi și ne-a fost la îndemână să intrăm în magazinele din malluri, dar e momentul să ne uităm și spre oamenii ăștia talentați, să cumpărăm de la ei!
Sunt produse atât de frumoase, pentru toate gusturile &buzunarele, potrivite pentru noi, pentru cadouri, pentur momente speciale!
În plus, e atât de simplu să îi descoperim pe artizanii locali, când avem atâtea opțiuni în jur, la doar un click distanță!

Nu este un top, nu am nicipe departe competențele pentru a face eu un clasament. Este o listă cu recomandări de oameni & branduri made in România!
Creatori talentați și pasionați…cu produse atât de diferite și e clar că există un public pentru fiecare!

Aș vrea să cred că de-acum, înainte să vă comandați ceva online sau offline…o vă aruncați un ochi pe lista asta și sigur o să fie o sursă bună de inspirație!

 

 1. Dacoma Design

  Dan Coma, este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă și accesorii din segmentul exclusiv al pieței romanești. Casa Regală a României i-a acordat în anul 2005 , precum și în anul 2009 titlul de Furnizor Regal, răsplătind în acest fel calitatea deosebita a produselor sale, precum și o relație profesională foarte bună.
  Intrați pe site, este o lume magică acolo! Dacoma nu este doar despre genți, pantofi sau accesorii, este despre artă! Eu sunt norocoasă și vă pot spune că am câteva perechi de pantofi semnate Dacoma Design, inclusiv pantofii de la nunta mea…și cred că sunt printre cele mai bune investiții ale mele! Nu numai că nu demodează și că au fost făcuți direct pe piciorul meu, dar nu am purtat vreodată ceva mai comod de-atât!

 2. Laura Olaru

  Pe Laura am avut norocul să o desoperim și să o cunoaștem personal acum 1 an și ceva, la Vitrina cu Meserii. Laura creează și produce în micul ei atelier, cu suflet mare, atât genți din piele, cât și accesorii și încălțăminte. Toate cu o personalitate aparte și jucăușă, o să vedeți!
  Este într-adevăr foarte multă muncă…muncim de dimineață până seara, chiar dacă nu pare sau nu arătăm. Este ceea ce am visat cred că dintotdeauna! Cred că în momentul în care un om pune suflet în povestea lui, indiferent care-ar fi povestea, că faci genți, că faci pantofi, să scrie cărți…trebuie să se simtă sufletul și mâna omului acolo! 
 3. Dada

  DADA este un spatiu atemporal, o lume în care puteți emigra, toți cei îndrăgostiți de aceleași idei și crezuri ce denotă bun simț, bun gust și buna cunoaștere a tot ceea ce este frumos.
  O să vedeți, au multe modele de genți din piele, unele…chiar la promoție, iar pentru iubitorii de pisici există câteva modele dedicate!
 4. Simina Filat Design

  Produsele Siminei Filat le-am descoperit la un târg de produse de autor și a fost dragoste la prima vedere. Sunt produse cu linii originale & materiale speciale.
  Povestea a început de la câteva resturi de piele, o foarfecă și o mașină de cusut veche. Rezultatul: o geantă plic cu o aplicație personalizată și o pereche de aripi cu care mi-am încercat zborul. Iar unde s-a ajuns…vedeți și vă minunați!
 5. Bookleta

  Ce idee genială, de a promovea lectura într-un mod fashionable și unic! Bookletta este geanta pentru Super-Femei!
  Bookletta este o invenție 100% românească, înregistrată, care aparține Rusandei Cojocaru. Aceasta geantă are un buzunar transparent, special pentru a expune cartea ca într-o vitrină și a o proteja.
 6. Atelier Nichita

  O manufactură numită Atelier Nichita, o aventură începută în 1994. Materialele cel mai des folosite sunt pielea naturală tăbăcită vegetal și un aliaj de staniu numit Britania, din care se fac accesoriile.
 7. Liza Panait – Colecție de Genți și Accesorii

  Recunosc, nu știam că brandul Liza Panait are și o colecție de genți din piele & accesorii.
  Dar le-am descoperit acum, mi se par minunate, sunt produse din piele, cu o personalitate aparte, o să vedeți!
 8. Furga Murga

  Luați-vă câteva minute și uitați-vă pe site-ul lor minimalist și plin de inspirație!
  Produsele FurgaMurga explorează tradiția, estetica tradițională, ideile și lucrările grafice dedicate produselor ce devin piesă de artă, întotdeauna cu scopul de a obține un aspect și o simplitate perfectă.
 9. ZIG Leather

  Am descoperit brandul anul trecut, la o prietenă de-a mea, care purta o gentuță simpatico și ne-a povestit încântată despre achiziția ei.
  Fondată în 2016, ZIG Leather a  creat o gamă de tip minimalist, combinat cu un stil contemporan. Fiecare model ZIG Leather este făcut cu pasiune și este realizat din materii prime de cea mai bună calitate. Produsele ZIG Leather sunt unice și făcute să dureze.
 10. Lyria by Armina Popeanu


  Armina, specializată în design interior, a dat naștere proiectului Lyria, unde ea face genți și pantofi de piele pictați manual, pentru femei.  „Povești pictate”, așa cum le numește Armina.
  A participat la târguri la #Milano și #LasVegas și a vândut peste 5,000 de piese.
 11. Elan by Elena Patroescu

  ELAN este un atelier tradițional de design și pielărie, orientat spre crearea de accesorii minimaliste atât că formă, dar și că utilizare. Portofelele, portcard-urile, gentile și toate accesoriile respectă filozofia nde a crea bunuri simple și minimaliste, dar versatile. Fiecare articol este construit folosind metode tradiționale, de la tăiere la trasare, găurire, stanțare și coasere. Atelierul ELAN a fost fondat în ianurie 2015.
 12. Atribut

  Atribut a fost lansat în 2015 din pură pasiune. În spatele brandului se afla Florina Sirman, cea care se ocupa atât de designul colecțiilor, cât și de producția lor, în atelierul situat în București.
  Atribut este despre alăturarea de materiale și texturi, despre crearea de forme și volume. Brand-ul combina tăieturile simple și micile detalii pentru a obține cea mai înaltă formă de rafinament.  Aici puteți găsi o colecție de poșete originale, lucrate artizanal.
 13. Bogdan Deliu Design

  Uau, aici mi-am găsit cadoul de ziua mea! De fapt…am mai multe pe lista scurtă, dar unul din ele e de aici. Evident, eu când am dat cu ochii de atâta culoare, mi-a mers direct la suflet! Tot felul de produse unice și cu personalitate!

 14. GIUKA

  Producția este axată pe genți din piele, poșete plic și curele pentru femei, dar și câteva modele bărbătești, lucrate în serie foarte mică sau produse unicat, fiind realizate manual de către meșteșugari cu o bogată experiență în domeniul marochinăriei.
  Colecțiile GIUKA sunt pline de culoare, fix pe sufletul meu! N-o să mă liniștesc până nu-mi iau și eu niște balerini cu flaorea soarelui! 
  Materialele și accesoriile folosite la realizarea acestora sunt din piele atent selectată, iar combinațiile din piele și materiale textile sau piei exotice și materiale textile, precum și aplicatiile florale și geomerice dau o notă originala și personală produselor.
 1. Cristina Cupar Bags

  Cristina Cupar este un designer tânăr și motivat, care îmbină designul genților lucrate manual cu cromatica și expresia graficii personalizate.
  Fiecare geantă pe care o proiectează are o pasiune specifică pusă în ea și ore și ore de creație și muncă asiduă.
 2. Koson România

  Ce produse frumoase și ce prețuri accesibile! Produse din piele naturală, 100% românești : genți din piele naturală, borsete, serviete, genți damă, poșete, curele, portofele și accesorii.
  Numele Koson poartă moștenirea unui fost rege dac, iar logo-ul încorporează stindardul de luptă al dacilor, lupul dacic.
 3. Rena Atelier

  Atelier din Brașov, pe al cărui site m-am uitat cu mare încântare, recunosc.
  Preferata mea – colecția etno.
 4. Koja Concept

  Koja Concept este un atelier din Iași, ce realizează produse unicat, personalizate, prin tehnica prelucrării pieilor. Totul a început de la ideea de a crea lucruri personalizate.
  Koja înseamnă piele naturală în limba rusă, antreprenoarea având origini ucraine­ne, iar fondatoarea busines­sului a văzut legă­tura cu domeniul de activitate al companiei.
 5. Dovlecel cu Sfeclă

  Să vă uitați puțin pe pagina lor! Să nu vă lăsați influențați de denumire și să zâmbiți și să treceți mai departe…pentru că sigur o să vă placă ce produse simpatice veți vedea, ca să nu mai vorbesc și de modul de prezentare! Eu, recunosc, m-am îndăgostit de modelul în formă de SUV.
 6. Selestudio

  Artizani din Arad, ce au creat un brand din pasiunea pentru produse de calitate, hand-made.
  Cui se adresează? Celor ce apreciază produsele din lemn și piele, oameni interesați mai mult în a avea un lucru cu poveste decât un brand oarecare.

 7. Atelier 437

  O mică manufactură de produse din piele, localizată în București. 
  Produse hand-made, accesorii și genți din piele naturală, lucrate cu pasiune în Romania. Produse hand-made, din piele naturală, lucrate cu pasiune. Vasile Rotariu este antreprenorul, fost corporatist, care se află în spatele acestui brand.  Pielea de diverse culori este accesorizată minimal și cusuta cu dibăcie.
 1. Marelbo

  Peste 50 de magazine în toată țara, sau online –  de unde se pot cumpăra produse Marelbo, produse de oameni harnici, din Bucovina, care au transmis acest meșteșug din generație în generație.
 2. El Cuero Bags

  O altă surpriză plăcută, să descopăr acest brand din Brașov, unde este și un magazin de prezentare.
  Modele sunt concepute & create de designerul si proprietarul El Cuero Bags, Szász László şi în final sunt produse în atelierele proprii ale firmei, exclusiv din piele naturală şi accesorii de înaltă calitate.
 3. Brodery by Kurpe Anca

  Ce produse simpatice, o să vedeți! Mă bucur că am descoperit pagina! E clar vorba de o Anca (cea din spatele brandului) pasionată de broderii și piele.
  Genți, ghiozdane si portmonee, cu broderii, realizate manual, la comandă.  
 4. Piei de Zmei

  Tolbe, portmonee și opinci de piele, borsete pentru arginți și alte grozăvii lucrate de la cap la coadă de mâini dibace.
 5. Smallet

  Excelență prin simplitate, de la această idee s-a născut brandul! Produse cu linii simple, design minimalist, cusute de mână, cu atenție la detalii.
  Recunosc, am pus ochii și eu pe câteva produse potrivite ca și cadou!
 6. Stradela

  Ce mă bucur că i-am descoperit! Au niște produse minunate și cum eu sunt facă a fustelor de piele, abia aștept să-mi comnd ceva de-aici. Iar prețurile, accesibile, o să vedeți!
  Diaman ART este o firma de producție și proiectare în domeniul confecțiilor textile. Modelele noastre sunt produse de serie limitata, inspirate din tendințe, cu accente de nonconformism.
  Începând cu 2017 Diaman ART a pus accentul pe realizarea propriilor colecții. Brand-ul STRADELA sau moda străzii se adresează tuturor femeilor mereu tinere, naturale și întotdeauna frumoase la orice vârstă.
 1. Nud Atelier

  Neutral Urban Design – Linii simple, produse din piele, hand-made, absolut minunate!
 2. Bendis Mitho

  Fiecare creație este făcută manual. Au niște curele geniale, o să vedeți!!
  Produc curele din piele, pungi din piele, coliere din piele, decorațiuni din piele sau mai bine spus, orice…din piele! Iar eu abia aștept să le ciocăn la ușă, pe Facebook, să-mi comand o curea colorată, pe care am și ochit-o!
 3. Millisimo Bags

  Gentile de lux din colecțiile Millisimo, sunt confecționate din piele naturală italiană – piele de cea mai bună calitate ,cu finisări și accesorii de lux.
  Lucrate manual, cu foarte multă migală, în stiluri cu design mereu modern, casual și elegant, colecțiile de genti Millisimo se regăsesc în magazinele din București, Berlin și Londra.
 4. DIA Handmade

  Ce colecție originală! O să vedeți la DIA Handmade – chiar pe contul Breslo, broșe, accesorii, bijuterii, genți unicat sau serie foarte mică, brodate manual, cu motive tradiționale romanești sau florale, rucsaci, borsete, portofele, și alte accesorii lucrate manual.
 5. Carmenittta

  Viața este prea scurtă pentru a purta haine obișnuite plictisitoare pe care toată lumea le cumpără din magazine! Cumpărați ceva amuzant, ceva colorat, ceva unic!
  Carmenittta este un proiect handmade, dedicat persoanelor iubitoare de culori și mixuri alcătuite din materiale cu texturi diverse, îmbinate inspirat și transpuse în produse unicat, cusute manual în întregime.
 6. Iutta Nicoleta Chirică este artizanul care spune că și-a dorit să creeze un brand cu o identitate aparte, cu o profunzime legata  de tradiție și bogăție spirituala.
  Creațiile IUTTA sunt menite pentru cliente care au un spirit liber și puternic și nu le este teamă să se redescopere raportându-se la simboluri culturale.
  Sunt creații care-și găsesc locul perfect lângă femeile ce nu simt nevoia să aparțină unui trend, ci se redescoperă constant. În plus, produsele IUTTA devin cu ușurință cadouri de suflet pentru cei dragi, fiind alinarea dorului de casa și de romanesc, cuprinse într-o creație aparte.
 1. Atelierul Bocane

  Atelierul Bocane a început cu un singur om, pe numele său Marius, mai mult ca un vis decât ca o afacere, în 1997. Mult suflet și puțini bani.
  Atelierul produce în Romania accesorii din piele, lucrate cu grijă pentru fiecare detaliu.  Combină cu grijă pielea de la tăbăcarii cu tradiție, timpul acordat fiecărui accesoriu în sine și experiența câștigată în peste 20 de ani.
  O experiență completă, creată începând cu detaliile fiecărui accesoriu, timpul petrecut lucrând și perfecționând, ambalarea perfectă pentru cadou.
 1. Roncea Sebastian Design

  Te poți uita pe pagina lor de FB…ca într-un catalog cu minunații! Mi-a plăcut și felul personal în care prezintă produsele, dar și liniile impecabile ale accesoriilor pe care le produc din piele!
 2. Brucker Crafts

  Un artisan în piele, ce organizează și cursuri de pielărie & lemnărit.
  Mi s-a părut farte originală nișa pe care și-a ales-o, producând la confecții din piele, lemn și metal, pentru explorare și aventură în natură.
 3. Vivienne Ruth Vivienne Ruth a luat naștere din dragoste pentru femei, poșete și pantofi.  Brandul este focust pe calitatea superioară a materialelor, cât și a confecționării lor. Produsele Vivienne Ruth sunt create cu multă pasiune, grijă și dibăcie într-un atelier din centrul Bucureștiului.
  Produsele au un concept original Vivienne Ruth, cu design unic și deosebit.
 1. Siameza Official

  Accesorii din piele, produse în Transilvania, din 2017.
  M a r f a M a k e r reprezintă prima colecție de ș o r ț u r i  din p i e l e naturală, dedicată m a k e r i l o r  din diferite medii de lucru, confecționate în funcție de specificațiile fiecărui  spațiu ( bar, club, coffee shop, bistro, salon, studio, atelier, garaj, home..etc ) atât pentru  profesioniști cât și pentru  pasionați.
  În plus, o să găsiți în colecția lor și borsete, genți, rucsacuri și alte accesorii din piele naturală.
 2. Atelier LUWA

  Atelier LUWA este un brand versatil, cu produse lucrate manual, care transformă pielea în piese rafinate atemporale.
  LUWA creează modele atemporale, prin care îmbină meșteșugul & inovația.
 3. Rompiele

  Îi știu de la Buzău, de unde mi-am luat, de-a lungul timpului, mai multe geci & genți foarte frumos lucrate, în atelierul propriu. Au și un magazin deschis tot în Buzău, dar văd că se găsesc produse și online, pe siteul lor, la prețuri accesibile, să recunoaștem, pentru produse de piele, lucrate manual.
  Știu că lucrează și la comandă, așa că vă recomand să le faceți fie o vizită, mai ales că pe site am văzut că au destul de puține modele afișate.

Lista rămâne deschisă și promit să o completez pe măsură ce primesc feed back sau recomandări de la voi! 

*Toate imaginile din articol sunt preluate de pe site-urile mărcilor & magazinelor prezentate.

There are 14 comments for this article
 1. Aura Serea at 11:01

  Anca’s Bags din Sibiu as adauga 😉
  Foarte fain articolul si selectia, ma bucur ca deja descoperisem peste 25% din ei si le port cu drag creatiile.

   • Sabo Alin at 21:51

    Bună!
    O listă foarte reușită și documentată.
    Vă felicit!
    Dacă îmi permiteți, vă invit să vedeți și creațiile din piele naturală realizate de noi.
    Ne găsiți pe Facebook și Instagram: Hand made by SABO.

    • Blog in Tandem at 20:48

     Muțumesc pentru comentariu și pentru recomandare, mai ales că este o listă deschisă!
     Toate cele bune!

 2. gabriel at 20:29

  Marca Zea se produce la Cluj de peste 15 ani ! Absolut toate produsele se lucrează manual , 100% din piele naturala de ceea mai buna calitate ! Recomand ! ( observ in lista d voastră jumătate de magazine , comercinați .. nu producători locali cum spuneați .. contează , nu?

  • Blog in Tandem at 09:56

   Buna, Gabriel. Multumesc pentru mesaj si pentru sugestie, e bine sa imbogatim lista cu oameni talentati!
   Nu stiu la ce anume te referi cand spui ca in lista sunt (si) comercianti, dat fiind ca fiecare din numele & brandurile mentionate in articol au fost recomandate ca si mici sau mari producatori din Romania, unii dintre ei avand, e-adevarat, magazine de prezentare, insa cu totii sunt artizani & producatori locali.

 3. Denisa Grunca at 14:19

  Bună ziua,

  Puteți vedea și produsele realizate de mine, manual, unicat. Primul atelier din Sibiu, poate și din Romania, care se bazează pe reciclare.
  Vă mulțumesc!

  • Blog in Tandem at 20:52

   Cristina, din respect pentru munca ta o sa public acest comentariu, mai ales ca sunt deschisa permanent pentru noi recomandari de artizani locali. Din respect pentru munca celor mentionati in articol, multi din ei cu produse testate sau admirate de mine, o sa te contrazic si o sa-ti spun ca sunt multi artizani locali si branduri din cele mentionate in articol si nu numai, ce lucreaza cu har si pasiune, manual sau nu numai, produse de o calitate incredibila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.