Cum m-am împrietenit cu slow-cooker Crock-Pot și ce rețetă ce mi-a adus 6 stele din 5

Cum m-am împrietenit cu slow-cooker Crock-Pot și ce rețetă ce mi-a adus 6 stele din 5

Prietenii blogului știu că eu nu sunt nici cea mai măiastră, dar nici cea mai lăudăroasă bucătăreasă, iar rețetele despre care povestesc pe blog trebuie să treacă testul eficienței de timp și ingrediente, altfel nu mă încumet să intru în bucătărie!

Acestea fiind spuse, pot să vă povestesc că am primit de la Crock Pot România să testez unul dintre produsele lor –  Slow Cooker Digital DuraCeramic™ Sauté 6l , foarte potrivit meselor noastre în familie și serilor între prieteni, mai ales că e soluția ideală de a găti pentru până la 7 persoane.

Credeți că ne-am împrietenit repede eu & slow-cookerul? Hm…nu chiar! 
Asta din cauza mea, recunosc, pentru că la început m-a intimidat, deși știam că atât de multă lume în jur îl laudă!

În prima zi l-am scos timid din cutie, apoi l-am băgat la loc. Am ținut-o așa, vreo câteva zile…până când am îndrăznit să-i fac loc pe blat, în bucătărie.
Iar de-atunci, lucrurile s-au legat ca într-un puzzle. Cum altfel, când noul meu prieten își face singur treaba, în timp ce eu îmi văd de programul meu zilnic?
În primul rând m-a cucerit atunci când am văzut că îi pot seta timpul de gătire, în funcție de preparat, între 30 de minute și…20 de ore, timp în care slow-cookerul Crock-Pot 6L DuraCeramic™ Sauté își face treaba, iar eu câștig timp pentru alte taskuri de mamă, mereu în acțiune!

Acestea fiind spuse, în weekend m-am hotărât să fiu o mamă model și am plănuit o masă de familie.
În meniu: o BUDINCĂ cu SOMON, printre preferatele Emei.

Surpriza a fost că eu am pregătit ingredientele de dimineață, i le-am predat prietenului meu, slow-cookerul Crock-Pot și l-am lăsat să-și facă treaba, nesupravegheat, vreo 2 ore, în timp ce noi am fost plecați în oraș! Mai mult, are și o funcție automată, care menține mâncarea caldă, după preparare…numai bună pentru a fi servită!

Ce-a urmat? SURPRIZĂ!
Când ne-am întors, Ema a simțit miros de la ușă și și-a băgat nasul direct în vasul detașabil de la slow-cookerul Crock-Pot, care mirosea ademenenitor, recunosc!
Am pierdut câteva sutimi din punctaj la modul de prezentare, recunosc că m-am grăbit să o tai repede, având un copil pofiticios în zonă, dar tot am primit ‘’6 stele din 5’’, din partea Emei.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea noastră așa!
Ce urmează?  E clar că e doar începutul prieteniei noastre cu slow-cookerul Crock-Pot!

Asta mai ales când am realizat că este gândit fix pentru mame ocupate, care trebuie să jongleze printre taskurile zilnice, job, copil….iar la finalul zilei cine n-are nevoie de un prieten de nădejde, care să-și fi făcut treaba nesupravegheat?!
Nu mai spun că vasul de gătit detașabil nu trebuie spălat imediat, dat fiind că poate fi depozitat în frigider sau congelator, poate fi băgat în cuptor sau folosit pe aragaz. Materialul DuraCeramic™ nu conține PTFE sau PFOA, așa că pe lângă faptul că e durabil și ușor de folosit, este și foarte sigur pentru toată familia.

Hai să vă povestesc despre rețeta mea de Budincă cu Somon. 

Este trucul meu de a-i include Emei în meniu și carbohidrați și proteine și legume.
Iar conceptul ăsta de slow-cooking sau gătire lentă, mi se potrivește mănușă, fiind un stil de gătit la temperaturi reduse, ce păstrează în întregime nutrienții din alimente. Adică și mâncare gustoasă și sănătoasă!

Ingredientele pot fi adaptate, dar eu am folosit pentru aproximativ 7 porții:

  • 2 bucăți de file de somon tăiate cubulețe
  • 1-2 bucăți de praz (se poate adăuga și ceapă verde)
  • 1 zucchini ( se poate pune și dovlecel)
  • Mărar – 1 legătură
  • Usturoi ( câțiva căței, după gust)
  • Sare, piper & condimente – după gust ( se pot adăuga busuioc, oregano)

În prima etapă am sotat ingredientele de mai sus, cu puțin ulei de măsline, în vasul detașabil de la slow-cookerul Crock-Pot, folosit pe plita electrică (merge și pe cea cu inducție).

Apoi am adăugat și am amestecat cu:

  • 150 gr. cașcaval afumat dat pe răzătoare
  • 150 emmentaler dat pe răzătoare
  • 150 gr. parmezan ras
  • 200 ml smântântă de gătit
  • 5-6 ouă
  • Paste fierte – 500gr. ( penne integrale sau tricolore)

Am îmbrăcat vasul DuraCeramic™ cu hârtie de copt pentru a scoate budinca în forma rotundă perfectă, am adăugat amestecul de mai sus, am setat la temperatură scăzută și timp de preparare 2 ore.

  • Timp de pregătire: maxim 15 minute.
  • Timp de lucru pentru slow-cookerul Crock-Pot: 2 ore coacere….+ 1 oră menținere la cald. = 3 ore câștigate pentru mine. Asta ca să nu mai vorbesc de aprecierile câștigate acasă, greu de cuantificat! 

Acum, bănuiți ce urmează, nu?
E clar că nu mă despart prea curând de slow-cookerul Crock-Pot 6L DuraCeramic™ Sauté, odată ce ne-am împrietenit și am spart gheața.
Că doar de pe acum încep deja să mă gândesc la rețete de Paște sau de Ziua Copilului, iar eu m-am obișnuit să lucrăm în tandem: el muncește, eu îmi câștig timp și îmi culeg laudele!

Egalitate în bucătărie, nu-i așa?! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.