Scrisoarea emoționantă a unui profesor de la HARVARD pentru o fetiță de 11 ani

Scrisoarea emoționantă a unui profesor de la HARVARD pentru o fetiță de 11 ani

Povestea de astăzi este pe cât de simplă, pe atât de impresionantă: o fetiță de 11 ani din America a trimis singură o scrisoare către Universitatea Harvard, în care cerea sfaturi pentru a se pregăti încă de pe acum pentru admiterea la Harvard, dat fiind că își dorește să devină un avocat faimos.

Ce-a urmat…e de poveste!
Scrisoarea a ajuns, din întâmplare, la Șeful Catedrei de Științe, care i-a trimis răspunsul de mai jos. Mi s-a părut atât de impresionant ce i-a scris, ce sfaturi i-a transmis…și mai ales faptul că și-a găsit timpul, energia și disponibilitatea de a răspunde unui copil de 11 ani, a cărui scrisoare ar fi putut ajunge atât de simplu la gunoi.

Vă dați seama cum trebuie să fie, la 11 ani, să primești scrisoarea asta?!
Ce trebuie să simtă oricine, copil sau adult, când citește rândurile astea, adresate lui direct?
Dacă aș putea, cred că l-aș lua pe omul ăsta în brațe și i-aș spune că n-are habar ce har are și că prin scrisoarea asta, sigur va influențat în viață mult mai mult decât fetița căreia i-a adresat-o!

Las mai jos traducerea scrisorii, făcute de mine, precum și scrisoarea originală, apărută pe contul de Instagram al Fam. Gray,  în speranța că va ajunge la mai mulți copii, care se gândesc de pe la 10 ani în ce direcție s-o apuce!  E atât de important la vârsta asta să primești așa încurajări din partea oricui, iar dacă îți vin de la un Profesor de Harvard, e clar că nu vei uita pe viață asta! 

Dragă Domnișoară Gray,

Îți mulțumesc pentru scrisoarea ta.
Scrisoarea pe care ai trimis-o la adresa Str. Oxford 20 a ajuns la mine. Sunt foarte impresionat de faptul că deja ai planuri legate de admiterea la facultate și că iei în considerare Universitatea Harvard. Din scrisoarea primită reiese ai deja niște direcții clare în ceea ce privește materiile pe care îți dorești să le studiezi și profesia pe care ai vrea să o alegi în viitor. Faptul că deja ai stabilite câteva ținte de viitor cu siguranța îți va fi de real folos, pe măsură ce îți vei continua studiile.
Un lucru pe care îți recomand să-l ai mereu în vedere în viitor este să privești cu deschidere spre noi direcții și experiențe, să asculți mereu și alte idei și să-ți dezvolți noi pasiuni. Cu siguranță poți deveni unul dintre cei mai buni avocați, dar la fel de bine îți pot apărea în viață noi oportunități și drumuri. Lumea poate fi atât de surprinzătoare uneori!

Indiferent ce studii și ce carieră ai alege în viitor, un lucru îți pot confirma cu siguranță: este foarte important să profiți de această perioadă, în care educația ta este pe primul loc și ar trebui să acumulezi cât mai multe informații. Cu toate că Harvard acordă o mare importanță notelor obținute, este la fel de adevărat că suntem extrem de atenți la tipul de personalitate al celor care aplică la Universitatea noastră și la ce pot aduce ei în comunitatea noastră. Tocmai de aceea te sfătuiesc să îți urmezi pasiunile. Să mergi la cluburi, să participi la acțiuni de voluntariat, să fii activă în comunitatea ta, să te dezvolți pentru a deveni un lider. Toate aceste aspecte sunt la fel de importante ca și notele și rezultatele academice, pentru Harvard, în procesul de admitere.
Scopul final este sa îți dezvolți personalitatea și să-ți oferi singură opțiuni diverse, așa încât, atunci când va sosi momentul să iei marile decizii din viața ta, să poți urma calea pe care tu singură o vei alege.

Îți doresc mult succes în anii ce vor urma și sper să ne cunoaștem la Harvard, într-o bună zi.
Încă ceva, ce aș vrea să nu uiți: pe lângă eforturile tale și multă muncă, să nu uiți să te și distrezi! Viața chiar este un DAR!

 

Cu simpatie,

Paul Kelley,

Laboratory Director.

 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.