10 lucruri care m-au minunat din viata lui Einstein

10 lucruri care m-au minunat din viata lui Einstein

 • Jurnal la 9 ani si 11 luni

Am citit de curând cartea ’’Cine a fost Albert Einstein’’. Mi-a plăcut foarte tare, pentru că am aflat atâtea lucruri interesante. Nu știam nici că a fost unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume, ai tuturor timpurilor!
De exemplu astăzi, 14 martie, ar fi fost ziua lui de naștere. Ar fi împlinit 139 de ani!

Am scos mai jos 10 lucruri care m-au impresionat, din viața lui Albert Einstein:

 1. S-a născut într-o familie de evrei. A început să vorbească abia la 4 ani. Primul lucru pe care l-a spus a fost: Supa e prea fierbinte!

 2. Pasiunea lui era să gândească. Petrecea ore în șir gândind și spunea că libertatea de a gândi și de a explora propriile idei este cel mai important lucru din lume.

 3. A făcut homeschooling din clasa a IV-a și învăța singur acasă. Îi plăcea să aibă TIMP, să gândească. Stătea în iarbă, se uita la cer și se gândea la spațiu.

 4. La liceul german unde a mers era totul foarte strict și nu i-a plăcut deloc. A fost exmatriculat. Asta l-a afectat foarte tare și l-a întristat!

 5. Era un om foarte pacifist. Ura războaiele și spunea că se hrănesc cu ură.

 6. A fost un profesor de fizică extrem de apreciat și iubit. Îi plăcea să-și stimuleze studenții să-ți exprime creativitatea.

 7. Teoria Relativității, de Einstein – spunea că totul, cu excepția luminii, se deplasează cu viteze diferite, în funcție de situație.

 8. Einstein a afirmat că spațiul e curbat. De aceea o rază de lumină, în loc să meargă în linie dreaptă la infinit, se poate chiar întoarce la sursa de la care a pornit.

 9. A primit premiul Nobel in 1922, pentru fizică.

 10. Era un personaj haios care umbla cu hainele șifonate, nepieptănat, cu șosete diferite…’’arăta de parcă fumase un trabuc exploziv’’.

Vă doresc și vouă mult spor la citit!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.