13  cărți pentru copii, de citit sub brad

13  cărți pentru copii, de citit sub brad

Avem astăzi de recomandat 13 cărți pentru copii, de citit sub brad.

Asta în ideea că poate vreți să mai scoateți capul dintre cozonaci, dulciuri, cadouri și sarmale și atunci o carte e mereu binevenită.

Acestea sunt cele 13 cărți pentru copii, recomandate de noi. Losta poate fi mult mai lungă, așa că orice sugestii din parte voastră sunt binevenite.

Crăciun fericit…și spor la citit!

 1. My Little Pony – Cartea Filmului

   O nouă forță întunecată amenință liniștea poneilor din Ponyville, așa că Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy si Rarity pornesc într-o uimitoare călătorie dincolo de marginile ținutului Equestria.
  Alături de prieteni noi, poneii înfruntă provocări neașteptate, în încercarea de a-și salva regatul, cu puterea magică a prieteniei. Fanii My Little Pony îi vor insoti pe eroii lor preferați într-o misiune plină de primejdii, dar și de emoții, descoperind minunata poveste a filmului My Little Pony.

 2. Cum adoarme puiul meu

  Să convingi seara un copil că trebuie să adoarmă poate fi o adevărată provocare. Cum adoarme puiul meu? oferă părinților care se confruntă cu această provocare strategii de somn testate de specialiști și garantează o experiență de lectură plăcută și liniștitoare. Ilustrațiile cu pui de animale care cască – de la ieduțul temător până la puiul de cangur toropit de somn – induc o atmosferă odihnitoare, în care copilul va fi îndemnat să caște odată cu micii eroi ai cărții. Până la sfârșitul poveștii, repetarea acestei tehnici sugestive îl va face și pe el somnoros, iar lectura de seară îl va purta pe nesimțite pe tărâmul viselor.
  „Cum adoarme puiul meu? este o poveste fermecătoare, de care copiii de toate vârstele se vor îndrăgosti și pe care își vor dori cu siguranță s-o audă în fiecare seară. Lectura textului, cu repetițiile lui, este profund liniștitoare și devine un instrument excelent în mâinile părinților care îl folosesc ca parte a unui program consecvent de pregătire a copilului pentru somn.“ – Deborah Pedrick, fondator al Family Sleep Institute

 3. Trei Prieteni

  Text de Ulf Stark, ilustraţii de Ann-Cathrine Sigrid Ståhlberg. 32 pagini, cartonat. Ilustraţii multiple. Pentru copii între 2 şi 7 ani.

 4. Creionul Magic – de Ioana Slăniceanu

  Oare ce ți se poate întâmpla când ții în mână Creionul magic? Ceva fantastic, desigur!
  Creionul magic este călătoria fermecată a unei fetițe pentru descoperirea talentului ei special. I-a fost greu, i-a fost ușor? Urmărește-o în drumul ei și află cum poți și tu să îți descoperi propriul talent.

 5. A fost odată…24 de povești terapeutice

  Cu aceste 24 povești terapeutice, Gilles Diederichs propune o abordare inovatoare a poveștii de seară: • Subiectele poveștilor sunt inspirate din viața de zi cu zi a copilului și îi permit să-și exprime fricile, supărările, coșmarurile, lipsa de încredere în sine și sentimentele legate de abandon sau de singurătate… • Copilul participă activ la lectură, ceea ce îi întărește legătura cu părinții. • Exercițiile de respirație și micile mișcări de masaj pe care le are de făcut copilul ritmează lectura. • Sfârșitul poveștii este ales special pentru a-l face să adoarmă netulburat, pe aripi de poezie. Pentru a adormi netulburat, pe aripi de poezie! 

 6. Secretul Monstrului – de Otilia Mantelers

  Faceți cunoștință cu Jojo, cel mai năzdrăvan pisoi din câți ați întâlnit! Îi plac trenulețele de jucărie, se dă în vânt după plăcinta cu mere a bunicii și e mare cititor de cărți de povești. În împreună cu mama și tata.

 7. Cum să scrii o poveste reușită

  Ai aici tot ce-ți trebuie ca să scrii o poveste reușită!
  Alege locul acțiunii, creează personaje memorabile, folosește cuvinte deosebite, și încheie povestea cu un final surprinzător – toate cu ajutorul acestui ghid indispensabil și captivant.

 8. Minunea de J. Palacio

  August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.
  Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe” pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.”

 9. Povești de seară pentru fete rebele

  A fost odată… o prințesă? Ei bine, nu! A fost odată o fetiță care voia să ajungă pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar și o alta matematician și filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea.
  Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

 10. MIRACOL în lumea emoțiilor

  Cel mai mare vis al lui Miracol este să fie un super-erou iubit de toată lumea și cu mulți, mulți prieteni. Iar când o dorință este atât de mare, ceva în Marele Cosmos se întâmplă… un lucru atât de misterios și de special, încât viața lui Miracol este pe cale să se schimbe definitiv. E de ajuns să adoarmă ca să se trezească într-o lume neobișnuită și fascinantă, care îi depășește orice închipuire: lumea sa interioară!
  Totul începe cu o pereche de ochi blânzi care îl ghidează pe Miracol într-un șir de aventuri extraordinare, în căutarea Comorii Prieteniei. La fiecare pas, lucrurile devin și mai interesante, căci drumul nu e deloc previzibil…
  O poveste plină de sensibilitate și suspans despre curajul de a fi tu însuți, de a-ți explora toate emoțiile și de a te încrede în magia vieții.

 11. Vânătorii de comori – Primejdii în vârful lumii (Vol.4)

  Familia Kidd nu s-a dat niciodată în lături de la o vânătoare de comori!
  Cea mai tare aventură a lor îi poartă pe membrii familiei Kidd pe urmele unei comori pierdute în Arctica de gheață!
  Când cel mai mare jaf din istorie are loc la Moscova, familia Kidd se grăbeşte să salveze situaţia – dar în loc să fie luaţi în seamă, membrii acesteia sunt acuzaţi că ar fi autorii jafului. Comoara furată trebuie recuperată cât mai repede şi Beck şi Bick Kidd sunt la un pas de a fi aruncaţi într-o închisoare din Rusia pentru o infracţiune pe care nu au comis-o. Vor găsi ei tezaurul inestimabil în mijlocul Arcticii îngheţate?
  Şi cel mai important – vor reuşi să scape cu viaţă?   

 12. Domnișoara Goth și fantoma șoricelului

  Să facem cunoștință cu Ada Goth. Locuiește la Ghastly-Gorm Hall împreună cu tatăl ei, Lordul Goth, cu o mulțime de servitori și cu cel puțin o jumătate de duzină de fantome, dar nu are niciun prieten cu care să exploreze imensa și înspăimântătoarea ei casă.
  Apoi, într-o noapte, totul se schimbă când Ada întâlnește un șoricel-fantomă, pe nume Ishmael. Împreună pornesc să dezlege misterul unor întâmplări ciudate la Ghastly-Gorm Hall și au parte de mai mult decât se așteptau…
  „Această peripeție solitară este o excelentă combinație de aventură misterioasă exuberantă și poveste cu fantome, minunat ilustrată și scrisă cu un umor desăvârșit adresat copiilor și cu inteligență literară pentru părinții care o citesc cu voce tare.”  (Daily Mail)

 13. Nopțile Dinaintea Crăciunului

  Cadoul ideal pentru micii noștri cititori și familiile lor!
  Când se lasă seara și zăpada începe să se cearnă la ferestre, e vremea poveștilor, a cântecelor de leagăn și a magiei. În aceste pagini veți găsi copii curajoși, animale vorbitoare, fetițe cu chibrituri, spiritele Crăciunului și alte chestii fantasmagorice. Îl veți cunoaște pe Moș Crăciun, Ebenezer Scrooge și pe Crăiasa Zăpezii. Ați putea chiar să trageți cu ochiul la câțiva elfi, uriași și zâne. O celebrare opulentă și veselă, Nopțile dinaintea Crăciunuluieste companionul ideal pentru numărătoarea inversă până la sărbătoarea magică. 
  O selecție de povești clasice și poeme semnate de cei mai îndrăgiți autori: Hans Christian Andersen, Charles Dickens, Frații Grimm, Kenneth Grahame, Louisa May Alcott, Oscar Wilde, Lev Tolstoi, Mark Twain, Eleanor Farjeon, Christina Rossetti, Norman Hunter, L. Frank Baum
  și mulți alții.

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.