11 filme de familie, de văzut împreună cu cei mici

11 filme de familie, de văzut împreună cu cei mici

E o zi bună să vă povestim despre 11 filme de familie pe care vi le recomandăm, pentru o seară de film, nu-i așa?

La noi acasă, de ceva vreme, am decretat vinerea seara de film.
Așa se face că deja avem la activ muuulte filme văzute în familie. Unele….de recomandat, altele mai degrabă de evitat. 

Rețeta la noi acasă e simplă:

 • Canapeaua confortabilă.
 • Tot soiul de ronțăieli ( avem provizii serioase, de la LaDoiPași).
 • Un film bun, ales – pe rând – de câte unul dintre noi și de obicei recomandat de câte un amic.

Iar când toate cele 3 condiții sunt bifate, stingem luminile și…să înceapă SEARA DE FILME de FAMILIE!


Astăzi vă prezentăm lista cu 11 filme de familie, recomandate de noi:
 

 1. MINUNEA

  Bazat pe bestseller-ul cu același titlu, filmul „Minunea” este povestea emoţionantă a lui August Pullman, un copil diferit, dar cu o inimă uriaşă.
  Născut cu un chip diferit, Auggie intră în clasa a V-a la o şcoală publică, unde va deveni un fel de erou pentru colegi.

 2. Inside Out / Întors pe dos

  Eroina este Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, ce este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, pentru a se muta la San Francisco.
  Emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei: Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu, în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

 3. Coco

  Miguel este un băiat de 12 ani, hotărât să își urmeze visul de a deveni un mare cântăreț, la fel ca idolul sau, Ernesto de la Cruz. El trebuie să depășească obstacolele impuse de propria familie, care urăște muzica din ziua în care stră-străbunicul său și-a abandonat familia pentru a-și împlini visul de a ajunge un muzician celebru.
  Băiatul ajunge pe Tărâmul magic al Morților, unde ăncearcă să dezlege misterul ascuns de generații în familia sa.

 4. The Pursuit of Happiness / În căutarea fericirii

  Chris Gardner este un tată singur care încearcă prin orice mijloace să-şi facă copilul fericit. Din păcate, viaţa îl schimbă în fiecare zi câte puţin. După ce şi-a investit toate economiile în nişte aparate medicale demodate şi greu de vândut, se luptă zilnic să pună mâncare pe masă şi să plătească facturile, iar el trebuie să rămână puternic pentru copilul lui.

 5. Pay it forward / Dă mai departe

  Ştii cum poţi face ca lumea din jurul tău să fie mai bună?
  Trevor a făcut o schemă, prin intermediul căreia bunătatea ar trebui să se răspândească la nivel global. De exemplu, tu ajuţi pe cineva şi îi ceri ca în loc să îţi mulţumească, să ajute şi el la rândul lui alte trei persoane, iar acele trei persoane la rândul lor să ceară aceaşi recompensă de la cei pe care îi ajută. Dar chiar funcţionează acestă schemă? Trevor se hotărăşte să o încerce şi astfel dă naştere unui lanţ de bunătate.

 6. Charlie și Fabrica de Ciocolată

  Filmul este inspirat din romanul de succes al lui Roald Dahl.
  Cu un bilet, tânărul Charlie Bucket (Freddie Highmore) câștigă o excursie la fabrica lui Willie Wonka (Johnny Depp). Acolo Charlie, bunicul său Joe (David Kelly) și alții, descoperă că este mai bine să ai o inimă bună, decât să mănânci dulciuri.

 7. Paddington 

  Un film de comedie, adaptat după cartea Ursulețul Paddington.
  Paddington este povestea amuzantă a unui ursuleț venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra, în căutarea unui cămin. Singur și părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viața în marele oraș să nu fie așa cum și-a imaginat.
  Total nefamiliarizat cu regulile de etichetă britanice, Paddington îi va da mult de furcă scorţosului domn Brown, dar va cuceri întreaga familie cu giumbuşlucurile sale.

 8. Amelie

  Amélie crede că lumea în care trăieşte este un loc plin de bunătate şi că fiecare acţiune are o însemnătate aparte. La un moment dat găseşte o cutie şi se hotărăşte să-i găsească proprietarul- aşa începe aventura.
  Un film despre magie şi despre cum putem participa la împlinirea destinului altora. Nu doar că le îmbogăţim viaţa altora, dar ne colorăm şi propria viaţă în alte culori.

 9. Bunul Dinozaur

  După ce un eveniment traumatic tulbură un Apatosaurus plin de viaţă pe nume Arlo, acesta porneşte într-o călătorie remarcabilă, câştigând un companion surprinzător de-a lungul drumului – un băieţel. În cea de-a 15-a producţie animată marca Pixar, un asteroid ce se presupune că va lovi Pământul, ducând la dispariţia dinozaurilor, ocoleşte totuși planeta, iar giganţii cu sânge rece continuă să trăiască.

 10. Cronicile din Narnia

  În CRONICILE DIN NARNIA: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul, 4 mici aventurieri care se joaca „de-a v-ați ascunselea” în casa de la țara a unui bătrân profesor dau peste un șifonier fermecat, care îi va purta în locuri la care nu au visat niciodată. Intrând pe ușa șifonierului, ei părăsesc Londra celui de-al doilea război mondial și pătrund în spectaculosul univers paralel cunoscut sub numele de Narnia – un regat de basm, cu proporții magice, în care animalele pădurii vorbesc, iar pe dealuri colindă făpturi mitologice.

 11. Micul Prinț

  Un pilot se prăbușește în deșert și întâlnește un băiețel de pe o planetă îndepărtată.
  Ajuns la bătrânețe, fostul aviator așteaptă să apară cineva cu care să-și împărtășească povestea. Fetița din vecini, mereu înconjurată de cărțile și caietele pentru temele de casă, e cea căreia bătrânul îi trimite o invitație – sub forma unui avion de hârtie – de a afla sensibila poveste in care Micul Print își dorea foarte mult să-și facă prieteni.

Așa că…v-am dat idei și inspirație cu Seara noastră de Film, precum și cu lista cu filme de familie, sperăm!

Ah…și apropos de tot felul de idei utile, vă mai vând un pont: eu mai culeg tot felul de sugestii și de pe LaDoiPasi, în secțiunea de Sfaturi, unde găsiți idei fel de fel, legate de casă, parenting, sănătate,  o să vedeți.  

Acum, dacă tot v-am povestit de rețeta noastre de filme de familie, poate facem schimb de recomandări. Voi aveți să ne faceți vreo sugestie? Un film bun ce ar merge văzut într-o seară de film?

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 5 comments for this article
 1. Pingback: 11 filme de familie, de văzut împreună cu cei mici - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.