15 cărți și enciclopedii – Perfecte pe post de cadou de Crăciun

15 cărți și enciclopedii – Perfecte pe post de cadou de Crăciun

Anul ăsta am decis să dăruiesc celor dragi, prieteni sau familie, cărți și enciclopedii, pe lângă alte produse de sezon pe care-mi place să le caut, pentru pachetele de sub brad! 
Dacă de obicei Ema era cea care făcea recoamandări, astăzi mi-a venit rândul și mie să vă arăt cele 15 cărți și enciclopedii pe care le-am comandat și mi-au sosit deja, de la Editura Litera.
Sugestii de cadouri pentru adulți! 

Abia aștept să le împachetez frumos și să le pregătesc pentru a le dărui, cu sufletul.
O să vedeți, sunt atât cărți de lectură, cât și de dezvoltare personală, dar și enciclopedii de cultură generală sau cărți de specialitate ( în funcție de pasiunile & procupările celor cărora le dăruiți), ce-și vor găsi cu siguranță locuri de cinste în bibliotecile celor dragi. 

O să vedeți, dacă intrați pe site-ul Litera, unele dintre recomandările mele au prețuri reduse, așa că acum e momentul! 

  1. Marele Atlas Ilustrat al Lumii

    Peste 330 de hărţi, uşor de citit şi extrem de sugestive, texte interesante şi cuprinzătoare, ilustraţii deosebit de frumoase şi fotografii atractive, acest atlas este o lucrare de referinţă care nu trebuie să ne lipsească din bibliotecă.

  2. Cele mai frumoase orașe ale lumii. 220 destinații de neuitat.

    Experţii în turism de la National Geographic prezintă cele mai interesante 220 de orașe ale lumii, ilustrate prin imagini spectaculoase și din perspective unice. 
    Fotografiile surprinzătoare ilustrează prezentul și trecutul, adevărate capsule ale timpului ce surprind ritmul accelerat de transformare al acestor metropole fascinante.
    Volumul include și 16 liste tematice cu cele mai interesante orașe din lume: de la mâncăruri deosebite până la stilul de viaţă ecologic.

  3. Istoria lumii în date

    Dacă vrei să afli când a fost inventată roata, când s-a născut Shakespeare sau când a ajuns primul om pe Lună, fii sigur că vei găsi răspunsul în cartea aceasta.
    Cu peste 3 500 de date și o bogăție de ilustrații revelatoare, Istoria lumii în date este un ghid indispensabil pentru toți cei care vor să știe cine, când și unde. Vei descoperi în ea prezentări succinte, dar riguroase, ale celor mai importante momente și realizări din istoria omenirii: războaie și revoluții, invenții și descoperiri epocale, mișcări artistice, ascensiunea și căderea marilor imperii – de la primele așezări umane, vechi de peste 10 000 de ani, până la începutul mileniului al III-lea. 

  4. Corpul Uman – Manual Complet

    BESTSELLER vândut în peste 1 milion de exemplare în toată lumea.
    TOATE DETALIILE ANATOMIEI CORPULUI ŞI ALE FUNCŢIILOR LUI sunt evidenţiate cu o claritate remarcabilă, în sute de imagini color.
    DESCOPERĂ CUM ŞI DE CE APAR DISFUNCŢIILE ÎN CORP, prin analize ilustrate şi uşor de înţeles ale unora dintre cele mai frecvente boli.

  5. Cultură Generală – Ca Să Fii Genial

    Poți găsi fluviul Amazon pe o hartă a lumii? Dar muntele Fuji? Ce este sternul? Dar coccisul? Poți identifica un Archaeopteryx? Poți deosebi o minge de tenis de una de baseball ?
    Nu? Atunci asta-i cartea care îți trebuie, înțesată de informații și cu multe teste. Acumulează cunoștințe noi, apoi testează-te găsind soluțiile pe baza ilustrațiilor!

  6. Totul despre ce mâncăm

    Există diete perfecte? Trebuie să bem opt pahare de apă pe zi? Ce este glutenul și de ce îl evită atâta lume?
    Mass-media prezintă mereu noi descoperiri și sfaturi de ultimă oră despre ce mâncăm și ce bem, dar există vreo bază știinţifică pentru toate aceste informaţii? Cu ilustraţii clare, ușor de înţeles și informaţii fascinante, Totul despre ce mâncăm explică întregul proces, de la cum se produce mâncarea până la efectele pe care le are asupra organismului.

  7. Mica Enciclopedie Hygge. Rețeta Daneză a Fericirii

    Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.
    Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci.

  8. Arta de a-ți crea AMINTIRI

    Îţi aminteşti de primul sărut? Sau de cea mai bună mâncare pe care ai gustat-o vreodată? Sau de mirosul ierbii proaspăt cosite într-o zi perfectă de vară?
    Folosind cercetările despre fericire, Meik Wiking explorează modul în care putem învăţa să creăm amintiri fericite şi cum să le păstrăm mai bine. Incluzând date şi fragmente de jurnal, interviuri, studii şi sondaje globale şi experimente de ştiinţă behavioristă şi a fericirii din viaţa reală, Arta de a-ţi crea amintiriva explora modul în care putem crea momente perfecte. Momente pe care să ţi le aminteşti pentru totdeauna. Momente care ne vor forma ca persoană.

  9. Mica Enciclopedie IKIGAI. Metoda Japoneză de descoperire a scopului în viață.

    JAPONEZII VORBESC DESPRE IKIGAI CA DESPRE „UN MOTIV DE A TE TREZI DIMINEAȚA”.
    Este un motiv pentru păstrarea entuziasmului de a trăi, fie că ești om de serviciu în faimosul tren de viteză Shinkansen, proaspătă mamă sau chef la un restaurant specializat în sushi, cu stele Michelin.
    Ken Mogi este neurolog, scriitor și om de televiziune din Tokyo. A publicat peste 30 de lucrări despre știința cognitivă și neuroștiință și mai mult de 100 de cărți acoperind subiecte de popularizare a științei, eseuri, critică și self-help. Volumele lui s-au vândut în peste 1 milion de exemplare.

  10. Cum să crești un copil inteligent și de succes

    Strategii pentru a-ţi învăţa copilul: să fie organizat • să planifice • să fie concentrat asupra îndeplinirii sarcinii • să înveţe din greşeli • să-şi controleze emoţiile • să fie adaptabil şi flexibil.
    Cu ajutorul programului revoluționar al celor doi autori, renumiți psihologi, poți identifica punctele forte și pe cele slabe ale copilului tău cu vârsta între 4 și 14 ani și să pui în aplicare împreună cu el tehnici pentru consolidarea funcțiilor executive atât în plan școlar, cât și în plan social și comportamental.

  11. Cum să crești un adult

    Copiilor noștri le lipsesc deprinderile de viață esențiale • Le distrugem perspectivele de angajare • Implicarea parentală excesivă ne epuizează și pe noi • Învață-i să gândească • Pregătește‑i pentru muncă susținută • Ascultă‑i când îți vorbesc.
    Bazându-se pe cercetări științifice, conversații cu părinți și angajatori și pe experiența sa ca decan la Stanford, autoarea ne arată cât de important este să ne creștem copiii astfel încât să devină adulți – să le permitem să comită propriile greșeli, să îi învățăm să fie perseverenți, să aibă o etică a muncii și să fie autonomi –, încurajându‑i să fie ceea ce sunt, în loc să le spunem cine și ce să fie.

  12. Povestea Mea. Michelle Obama.

    AUTOBIOGRAFIA FOSTEI PRIME-DOAMNE A STATELOR UNITE ALE AMERICII – SINCERĂ, PUTERNICĂ, FASCINANTĂ.
    Povestea mea ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice, inovatoare a istoriei, în timp ce se străduiește să trăiască autentic, punându-și forța și vocea în serviciul unor idealuri mai înalte. Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?

  13. Gândește ca un călugăr

    Jay Shetty,superstar social media și gazdă a podcastului #1 On Purpose, transformă înțelepciunea atemporală pe care a învățat-o pe când era călugăr în pași practici pe care îi poate face oricine în fiecare zi, pentru a trăi o viață mai puțin anxioasă și mai plină de sens.
    În această carte inspiratoare, Shetty se folosește de perioada în care a fost călugăr pentru a ne arăta cum putem curăța de obstacole drumul care ne duce către potențialul nostru și către putere. 

  14. Muzica Nopții

    Isabel Delancey a considerat mereu că viața bună pe care o duce i se cuvine. Dar când soțul ei moare și o lasă înglodată în datorii, este forțată să-și abandoneze locuința și să se mute, împreună cu cei doi copii, într-un conac dărăpănat de la țară.
    Casa se dărâmă în jurul lor, bucată cu bucată, iar ultimele economii i se termină repede, așa că Isabel nu are încotro și apelează la ajutorul vecinilor, fără să știe că simpla ei prezență în zonă stârnește obsesii îngropate de multă vreme.
    Isabel va descoperi că are un instinct de supraviețuire despre care nu avea habar și că inima poate să-i tresalte în ritmul unei muzici noi… 

  15.  Pământ American

    Lydia Quixano Pérez trăiește în orașul mexican Acapulco și este proprietara unei mici librării. Are un fiu în vârstă de opt ani, Luca, lumina ochilor ei, și un soț minunat, jurnalist de profesie. Și cu toate că realitatea dură a cartelurilor începe să-și facă simțită prezența, viața Lydiei este, în principiu, una destul de confortabilă.
    Scrisă cu măiestrie, sfâșietoare și încărcată de o profundă umanitate, Pământ american este acel gen de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

AȘTEPTĂM ȘI SUGESTIILE VOASTRE ȘI NU UITAȚI…SPOR LA CITIT!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

VĂ RECOMANDĂM ȘI ALTE CĂRȚI EDUCATIVE:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.