8 cărți ce nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil

8 cărți ce nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil

Am adunat astăzi pe blog recomadări de cărți ce nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil, după recomandările Emei.

 

  1. Minunea, de R.J. Palacio

    Romanul scris de R.J. Palacio a fost premiat cu multiple distincții și a stat la baza filmului cu același nume, despre care am povestit.  
    Auggie Pullman, personajul principal, este un băiat de 10 ani care s-a născut cu deficiențe faciale severe și a trecut deja prin 27 de intervenții chirurgicale. După ce a fost educat în sistem homeschooling de mama lui, Auggie intră în clasa a cincea la o școală publică. Este o schimbare stresantă pentru orice copil, dar mai ales pentru el, care și-a petrecut viața privindu-i pe alții de la depărtare.

  2. Dă Mai Departe,de Catherine Ryan Hyde

    Este o carte ce poate fi citită și de copii și de părinți. Este povestea unui puști genial.
    Totul pornește de la o temă pentru credite suplimentare : ce poți face tu pentru a schimba lumea? În pofida dificultății, Trevor McKinney vede în ea o modalitate de a schimba oamenii, făcându-i mai încrezători în propriile forțe și mai demni de încredere.
    Propunerea lui are la bază un mecanism foarte simplu : el ajută trei persoane aflate în nevoie, iar fiecare persoană ajută alte trei, dând astfel mai departe binele. Astfel, pe măsură ce ideea se propagă, fiecare ființă ar putea fi surprinsă de bunătatea celor din jur și ar beneficia de mai multe fapte nobile. Succesul nu apare imediat, …și totuși la un moment dat lucrurile iau cu adevărat amploare, Trevor devenind o mică vedetă, felicitat de însuși președintele Bill Clinton.

  1. Seria CINE A FOST?

    O serie educativă, de la editura Pandora M, din care orice copil poate să afle detalii din viața unor personaje incredibile, din diferite domenii, cum sunt Walt Disney, Marie Curie, Albert Einstein, Mozzart, Picasso etc.
    Preferata Emei: Cine a fost Walt Disney?

  2. Gata cu Vorba, de Andrew Clements

    O carte distractivă, dar cu mesaj educativ puternic.
    Un experiment făcut de copiii dintr-o școală, ce vreme de două zile, fac un concurs ca să vadă cine poate să tacă mai mult: grupul fetelor, condus de Lynsey, sau grupul băieților, condus de Dave. Regula este să nu spună mai mult de trei cuvinte odată – nici la ore, nici în pauze, nici acasă. În afară de profesorul de engleză, care observă cu încântare modurile în care copiii comunică fără cuvinte, toți ceilalți profesori sunt cât se poate de nemulțumiți.

  3. Aventurile lui Habarnam, de NIKOLAI NOSOV

    În Orașul Florilor, locuitorii sai prichindei au nume care spun totul despre talentele, ocupațiile și firile lor: stietot, Pilula, șurubel și Piuliță, Zahar Zaharescu, Limonada, Glontisor, Acuarela, Guzla, Grabila, Dondanel, Tăcutul, Gogoașă, Zapacila, Posibil și Probabil. Este clar că Habarnam nu știe nimic! Degeaba încearcă să se facă muzicant, pictor, poet, șofer de curse… Dar transformarea lui începe să se petreacă odată cu plecarea într-o expediție nemaipomenita în lumea prichindeilor, la capătul căreia Habarnam știe chiar să și citească!

  4. Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry

    O carte simplă şi profundă în acelaşi timp, o carte care se citeşte cu emoţie şi cu inima deschisă, la orice vârstă, mai ales că de fiecare data te surprinde parcă un nou mesaj, o nouă idee sau perspectivă a autorului. Omuleţul cu fular auriu venit de pe asteroidul B 612 te îmblânzeşte, te face să zâmbeşti şi te pune pe gânduri.

  5. Ghidul Micului Astronom prin Univers, de Adrian Șonka

    Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, de Adrian Sonka, este o introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers.
    Este o carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor și glume science geek, adresata cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

  6. Seria Harry Potter, de J.K.Rowling

    Este seria care a vrăjit-o la propriu și la figurat pe Ema.
    Volumele Harry Potter formează o serie foarte populară în întreaga lume, se știe. Ele aparțin genului fantastic tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger.

Voi ce cărți ne recomandați? Ce alte titluri credeți că ar trebui citite de orice copil?

Așteptăm și sugestiile voastre și nu uitați…SPOR LA CITIT!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

VĂ RECOMANDĂM ȘI ALTE CĂRȚI EDUCATIVE:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.