17 Enciclopedii & cărți pentru copiii de peste 10 ani, perfecte ca și cadou

17 Enciclopedii & cărți pentru copiii de peste 10 ani, perfecte ca și cadou

Perioada de iarnă e plină de ocazii numai bune de dăruit, iar enciclopediile & cărțile pentru copii sunt întotdeauna o alegere potrivită, nu-i așa?

Am adunat astăzi 17 recomandări, enciclopedii și cărți pentru copiii de peste 10 ani, potrivite atât pentru perioada sărbătorilor și numai, o să vedeți!  

 1. Enciclopedie Vizuală – Știința

  Un ghid vizual sclipitor despre lumea fascinantă a fizicii, chimiei și biologiei.
  Vezi cum știința medievală a dus la descoperirea prafului de pușcă, descoperă ce se găsește într-un atom, află cum au evoluat dinozaurii.

 2. Enciclopedia Spațiului

  Îmbarcă-te într-o călătorie prin sistemul solar şi aventurează-te spre stele şi dincolo de ele în această enciclopedie spectaculos ilustrată a universului nostru.
  Peste 70 de desene originale, special realizate, inclusiv imagini ale planetei nou descoperite lângă Alfa Centauri şi care ar putea găzdui viaţă. Extraordinare imagini fotografice ale inelelor lui Saturn, sateliților lui Jupiter şi stelelor din cosmos
  Un tur al sistemului nostru solar, cu cele 13 planete.

 3. Atlasul lumii pentru micii călători
  De la ruinele maya din Mexic la piramidele din Egipt… de la jaguarii din Paraguay la elefanții din India… și de la plimbările cu canoele în Zambia la schiatul în Norvegia, acest atlas al lumii pentru copii va face din următoarea ta călătorie o aventură în jurul lumii pe care să nu o poți uita!
 4. Antrenează-ți mintea. Activități Inteligente
  Antrenează-ți mintea te invită într-o călătorie nemaipomenită pentru a-ți dezvolta cel mai puternic mușchi, în timp ce poți învăța despre tine însuți și despre motivul pentru care creierul tău este cu adevărat unic. Vei învăța cum să navighezi prin propria hartă mentală, vei descoperi diferite funcții ale creierului tău, cât și metode de a-ți îmbunătăți puterea creierului și de a-ți modela mintea.
  Vei citi povești adevărate despre abilități extraordinare și puteri nemaipomenite pe care unele animale le au pentru a înțelege cât de senzațional poate fi creierul. Cu ajutorul Imei Genius și al câinelui ei Atom, vei deveni și tu, cu siguranță, un expert al minții!
 5. Atlasul Pământului pentru aventurieri
  De la cele mai palpitante locuri pentru aventură din lume, până la plante si animale extraordinare, condiţii și forme de relief ieşite din comun, acest atlas te va uimi pe măsură ce descoperi unele dintre cel mai greu de explorat locuri de pe Pământ!
 6. Atlasul lumii pentru elevi
  Această ediţie complet actualizată a celui mai vândut atlas geografic şcolar din lume conţine:
  Peste 100 de hărţi special create pentru elevii de gimnaziu şi de liceu de autoritatea mondială în hărţi, peste 70 de fotografii color, pagini color şi tematice informative pe subiecte incluzând probleme actuale de mediu, conflicte mondiale, refugiaţi, comunicarea globală şi răspândirea culturii populare.
 7. Educația STEM. Decoperă Tehnologia.
  Ești gata să stăpânești cele mai noi cuceriri ale științei și tehnologiei?
  Descoperă cum funcționează un furnal, cum se obține hârtia, cum merg bicicletele, cum se schimbă greutatea în spatiu, cum să detectezi undele magnetice și multe altele!
  În această carte plină de informații și de realități fascinante vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să rezolvi o mulțime de probleme practice.
 8. Educatia STEM. Descoperă Știința
  Ai vrea să devii om de știință și să deslușești unele din marile mistere ale lumii?
  Descoperă cum să separi nisipul de sare, cum poți să ridici un cub de gheață fără să-l atingi, cum să meșterești o busolă, cum să creezi un curcubeu și multe altele!
  În această carte plină de informații și de realități fascinante vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei afla ce ne-a dezvăluit până acum știința despre felul cum funcționează lumea.
 9. Educația STEM. Descoperă Ingineria.

  INGINERIA ARE DE A FACE CU MAGIA FORȚELOR ȘI PRODUCE MECANISME PERFORMANTE.

  Ai vrea să cercetezi cum funcționează lucrurile și să devii un inginer excepțional?
  Descoperă cum să faci testul energiei, cum să construiești un pod, cum se lansează un avion, cum să meșterești un arc, cum plutește un submarin și multe altele!
  În această carte plină de informații și de realități fascinante vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să rezolvi probleme legate de proiectarea diferitor construcții și mașinării.

 10. Educația STEM. Descoperă Matematica


  Ai vrea să devii un geniu al matematicii cum nu s-a mai văzut?
  Descoperă cum să găsești centrul unui cerc, cum poți să construiești o piramidă, cum să te deprinzi cu limbajul calculatoarelor, cum să desenezi o iluzie optică și multe altele!
  În această carte plină de informații și de realități fascinante vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să abordezi problemele în mod logic și inteligent.

 11. Istoria ilustrată a românilor pentru elevi
  Istoria spațiului românesc începe din timpuri străvechi, cu primii oameni care s-au așezat aici, între Carpați, Dunăre și Marea Neagră. De atunci, nenumărate generații de înaintași au contribuit, prin curaj, voință și perseverență, la scrierea istoriei noastre.
  În această carte vei descoperi cine au fost cei care, în urmă cu 100 de ani, au reușit să îndeplinească cel mai important proiect național: întregirea României.
 12. Laboratorul de Acasă. Experimente incitante.

  îți arată cum să folosești diverse materiale obișnuite pentru experimente fascinante care să-ți impresioneze prietenii și familia, să te ajute la proiecte școlare sau să faci lucruri deosebite doar pentru că ești un împătimit al științei!

 13. Atlasul Aventurilor. Marile Minuni ale lumii
  Descătușează-ți spiritul de aventură cu ajutorul acestui minunat jurnal de călătorie prin CELE MAI UIMITOARE LOCURI DIN LUME.
  Fie că te răcorești în grădinile TEMPLELOR DIN ANGKOR WAT, că explorezi ORAȘUL INTERZIS sau că admiri AURORA BOREALĂ, descoperă și bucură-te de extraordinarele creații ale omului și ale naturii de pe toate continentele.
  Călătorește în peste 30 DE DESTINAȚII și află de pe fiecare pagină informații captivante, detalii de identificat și ilustrații care sigur te vor face să visezi la noi și noi AVENTURI.
 14. Marea Enciclopedie despre Insecte
  Peste 400 de insecte!
  De la insecte familiare, ca fluturele coada rândunicii și țânțarul, la cele mai extraordinare, ca molia Atlas și gândacul-bombardier, există o mulțime de gândăcei pe care îi vei descoperi în această carte. Cu date amuzante, casete cu informații utile și galerii foto multicolore, fiecare pagină constituie o aventură.
 15. Pitagora și numărul blestemat
  Celebru datorită teoremei care îi poartă numele, Pitagora a devenit o legendă încă din timpul vieții. Campion olimpic, filosof și mare matematician, a fost primul înțelept care s-a autointitulat „filosof“, adică „iubitor de cunoaștere“, și a fost printre primii care au ridicat matematica la rangul de regină a științelor.
  Cum a trăit îți va povesti chiar el – vei afla despre călătoriile lui de-a lungul Mediteranei, despre întâlnirea cu vechile civilizații ale Orientului Apropiat și despre ideile sale mărețe, precum și poveștile incredibile care au circulat despre el.
 16. Tesla și mașina cu energie cosmică

  Spirit vizionar, genial și altruist, Nikola Teslaeste părintele multor tehnologii pe care le folosim astăzi în viața de zi cu zi: curentul alternativ, motoarele electrice, transmisiile radio cu telecomandă, radarele și avioanele cu decolare verticală. După numeroase invenții utile, pe care le-a pus în practică, și-a concentrat majoritatea cercetărilor asupra unui sistem care să fie, la nivelul întregii planete, o sursă de energie inepuizabilă, nepoluantă și, în primul rând gratuită! Iată viața, victoriile și înfrângerile lui Nikola Tesla. Și unele dintre cele mai uluitoare invenții ale sale.

 17. Arta – Enciclopedie pentru copii
  Înțesată de imagini uimitoare și comentarii pertinente, Arta: enciclopedie pentru copiieste un ghid esențial pentru artele vizuale. Urmărește evoluția în pictură de la peșterile preistorice la Pop Art.
  Familiarizează-te cu sculptura antică și modernă.Descoperă cum fotografia reflectă – sau distorsionează – lumea reală.


Ce ziceți, v-am inspirat cu ceva din lista noastră de enciclopedii & cărți pentru copiii de peste 10 ani? 
Sau poate…aveți și voi alte recomandări? 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.