18 Enciclopedii & Cărți pentru copiii de școală primară, perfecte de Crăciun  

18 Enciclopedii & Cărți pentru copiii de școală primară, perfecte de Crăciun  

Abia aștept să vă recomand astăzi 18 enciclopedii și cărți pentru copiii de școală primară, numai bune de dăruit sub brad! Plus, un calendar bonus! 

Mie, recunosc, mi-a plăcut tot timpul să dăruiesc cărți, atât prietenilor, cât și familiei. Iar de Crăciun, mi se pare ocazia ideală ca cei mici & mari să primească un cadou care, neapărat, să includă și o carte.

Iată lista mea de sugestii de enciclopedii & cărți pentru copiii de școală primară, ediția 2020:  

  1. Prima mea Enciclopedie cu lucruri foarte importante

    Informațiile diverse, bogat ilustrate și extrem de interesante din această primă enciclopedie ilustrată sunt un izvor de cunoaștere potrivit pentru copiii car e se pregătesc să pășească pragul școlii. Cele patru secțiuni ale cărții cuprind lucruri dintre cele mai importante despr e: PLANETA PĂMÂNT, ANIMALE, POPOARE, CORPUL UMAN. Citește sute de informații surprinzătoar e. Învață totul despre animale, oameni și locuri extraordinare. Descoperă minunile planetei noastre.

  2. Femei Extraordinare care au schimbat lumea
    O carte despre femei uimitoare care au făcut lucruri mărețe urmându-și inima, talentul și visurile.
    Zboară alături de exploratoarea AMELIA EARHART, strigă pentru drepturile femeilor alături de EMMELINE PANKHURST și îndrăznește să croiești o nouă direcție în modă alături de COCO CHANEL.
    Plină de ilustrații frumoase și informații captivante, această carte prezintă povestea unora dintre femeile extraordinare care au conturat lumea în care trăim.
  3. Prima mea carte de cultură generală
    Când s-au văzut primele focuri de artificii? Câți sateliți au fost trimiși în spațiu? Ce înseamnă cuvântul „chimono”?
    Află răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele în această carte bogat ilustrată, care îi va fascina pe copiii curioși, gata oricând să pună întrebări despre lumea din jur.
  4. Labirintul prin istorie. O călătorie în timp.
    Ce idee simpatică!
    Ajută-i pe GEORGE și pe MILLY, cățelușa lui, să străbată 48 DE LABIRINTURI într-o spectaculoasă călătorie în timp! Întoarce-te în epoca dinozaurilor, vizitează Egiptul antic, fii alături de primii oameni care au pășit pe Lună și multe, multe altele! Descoperă evenimente importante din istoria lumii și află informații surprinzătoare! Dă paginile (TĂIATE) și găsește locul fiecărui labirint ÎN ORDINEA CRONOLOGICĂ A EVENIMENTELOR, urmărind obiectele aflate la sfârșitul și la începutul lui. Vei obține UN URIAȘ LABIRINT AL ISTORIEI.
  5. Cartea Bunătății
    Scrisă cu așa o duioșie, cred că este una dintre acele cărți ce trebuie citite in tandem părinte & copil. Bunătatea e mai ales faptă. Nu poți fi bun doar dacă vrei binele. Trebuie și să faci bine ca să fii cu adevărat bun. Poate nu e bunătate. Pot, da. Poți face mai mult bine decât crezi. Această carte îți arată cum.
    Ne este mai bine dacă avem încredere unii în alții. Încrederea, bunăvoința, buna-creștere fac diferența dintre un țarc și o țară.
  6. Mă iubesc așa cum sunt
    Prima carte care înfățișează copii cu corpuri „normale“, cu imperfecțiuni naturale sau datorate creșterii.
    Corpul meu este puternic.Corpul meu poate face lucruri incredibile.Corpul meu îmi apartine.
    Ce dar minunat! E o carte pe care și noi ne-am dori s-o fi avut când eram mici.“
  7. Iepurele Înțelept și secretul poveștilor
    Așa mă bucur că o știm pe Andreea Iatagan, autoarea acestei cărți minunate și o felicităm încă o dată pentru seria ei de povești pentru copii!
    În ținutul fantastic al iepurilor prind viață toate poveștile create de oameni. Numai că asta e o treabă super-ultra-mega-tare grea. Pentru că e nevoie de ingrediente speciale: strălucire de corn de unicorn, rotocoale de vată din nori, scântei din focul scuipat de o dragoniță, inimă parfumată de curcubeu, pulbere de stele…
    Astfel, copiii află că între coperțile fiecărei cărți vor găsi o lume magică.
  8. Tortul de Clătite
    În Suedia și peste tot în lume, seria Pettson și Findus e un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț.
    Minunat ilustrată, seria a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi.
    În primul volum al seriei, Tortul de clătite, publicat în Suedia în 1984, lui Findus îi place să-și sărbătorească ziua de naștere. Dar nu o dată, ci de trei ori pe an! Nicio aniversare însă nu e completă fără tortul de clătite făcut de stăpânul său, Pettson.
    Totul se transformă într-o aventură incredibilă și plină de haz, la finalul căreia cei doi prieteni pot savura tortul cu clătite mult așteptat.
  9. Curajos ca un LEU poate fi oricine
    Să fii mereu curajos!
    Această carte minunat ilustrată le oferă celor mici – dar și celor mari – povești și poezioare despre curaj, din care vor învăța să aibă mereu încredere în ei. În fiecare din noi trăiește un leu care, uneori, se simte mic și lipsit de forță. Dar, odată ce-și învinge frica și se face auzit, nimic nu mai pare imposibil!
    Fie că-ți urmezi visurile sau că ești alături de cei neajutorați, fie că înveți să-ți aperi părerile sau să recunoști atunci când ai greșit, citind această carte vei descoperi că a fi curajos înseamnă multe lucruri.
  10. Prințul Iepure
    Dinastia Esterhazy este veche și nobilă, însă se confruntă cu o problemă: descendenții ei se fac tot mai mici din generație în generație.
    Când cel mai tânăr nepot cade într-un coș de hârtii și nu mai poate să iasă, principele Esterhazy se hotărăște să acționeze: își trimite nepoții în lume ca să-și caute soții.
    Cu cât mai mari… cu atât mai bine.
    Astfel că mezinul familiei, prințul Esterhazy, este trimis la Berlin, unde trece prin nenumărate aventuri și e martor la căderea Zidului Berlinului, pentru ca, în cele din urmă, să-și găsească o mireasă potrivită.
  11. Pippa Piperaș și animalele
    În „săptămâna animalelor de casă“, elevii trebuie să aducă la școală un animal și să-l prezinte în fața clasei. Emil, Olivia, Lucy și prietenii lor sunt în mare încurcătură: cum să aducă un animal dacă nu au acasă niciunul? Dar Pippa are o mie de idei pe minut! Urmărește noile aventuri ale năzdrăvanei fetițe în volumul al doilea al seriei!
  12. Mira și micii ei pacienți
    O cunoașteți pe Mira? E o fetiță veselă, de șapte ani, care locuiește împreună cu părinții și cu iubitul ei cățeluș Popic într-un orășel liniștit. Are părul roșcat, ochii vioi și pe față câțiva pistrui. Și ce-i place? Îi plac mult căpșunele și laptele cald cu cacao, îi place să culeagă frunze colorate, să picteze și să citească aventurile eroului ei preferat – doctorul Aumădoare, care vorbește limba animalelor.Dar cea mai mare parte din timp Mira o petrece în curtea casei. Nici nu e de mirare: are acolo ascunzătoarea ei… Dar să n-o dați de gol! E secret! Despre asta știu doar bunicul Teodor, care e el însuși medic veterinar, și Popic. Și, evident, toate micile vietăți care pot conta întotdeauna pe ajutorul doctoriței Mira!
  13. Praf de Zâne
    Cum ar fi lumea noastră fără povești? Ce s-ar întâmpla dacă personajele magice pe care le îndrăgim ar dispărea? Pentru că nimic din toate acestea să nu se întâmple, Alma, o fetiță curajoasă, pleacă într-o misiune extraordinară alături de personajul ei favorit, Scufița Roșie.
    O călătorie plină de aventuri pentru salvarea lumii poveștilor și păstrarea magiei din jurul eroilor copilăriei fiecăruia dintre noi.
    O carte care te va ține cu sufletul la gură!
    Mai mult…cartea este scrisă de Ana Dragomir, care are doar 13 ani. A debutat în anul 2019, cu În căutarea inspirației, o poveste emoționantă și antrenantă despre puterea imaginației și despre călătoriile care ne aduc prieteni pe viață.
  14. Top 50 de aventuri pe care nu trebuie să le ratezi până la 13 ani
    Un cadou foarte inspirat pentru copii.
    Iată doar câteva din misiunile obligatoriu de îndeplinit înainte de a împlini 13 ani: să faci un om de zăpadă uriaș, să scrii o scrisoare, să inventezi o poveste, să faci un foc, să explorezi niște ruine vechi și misterioase, să recunoști zece nori,  să înalți un zmeu, să faci o listă cu dorințe de îndeplinit. să privești răsăritul și apusul în aceeași zi
    EȘTI GATA SĂ ACCEPȚI PROVOCAREA?
  15. O viață sănătoasă
    Știi cât de important este să ai grijă de corpul tău și de mintea ta? Igiena dentară, mișcarea în aer liber, somnul, dieta sănătoasă și echilibrată… acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vei găsi în paginile cărții de față. Această mică enciclopedie este plină ochi de sfaturi și informații folositoare (care te vor ajuta să duci o viață sănătoasă), dar și de ilustrații minunate, frumos colorate.
    Nu este greu să adopți un stil de viață sănătos, iar această carte îți va fi de folos în privința asta. Merită să fie citită!
  16. Poveste muzicală de Crăciun
    Cristina Andone, autoarea seriei „Povesti din Padurea Muzicala”, reînvie in aceasta carte magia povestilor de Craciun cu trei povesti minunate: „Uvertura fulgilor curiosi”, „Cand vine Mosul?” si „Dimineata de Craciun”.
    Ca întotdeauna, poveștile îți propun să-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, îmbinând frumusețea textului cu armonia sunetelor.
    Colecția  „Povești din Pădurea Muzicală”  reprezintă o serie de povești pentru copii, scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii.
  17. Ariciul Confuz
    Povestea lui Max, micul arici care devine erou!
    Familia lui Max își dorește nespus să poată merge în parc. Însă, până acum, nimeni nu a reușit să găsească o cale sigură de a traversa șoseaua aglomerată.
    Va putea oare Max să rezolve această problemă?
    „Un scriitor plin de surprize“Sunday Telegraph
    „Dick King-Smith este pe placul tuturor copiilor.“Observer
  18. Bonus: Pettson și Findus. Calendarul Familiei 2021Calendarul familiei cu minunatele ilustrații ale lui Sven Nordqvist și idei de a celebra nu doar sărbătorile tradiționale românești ci și zile haioase precum: Ziua Înghețatei, Ziua Fericirii, Ziua Familiei sau pe cea a Uitucilor, Ziua Clătitelor sau a Îmbrățișării și multe altele este surpriza editurii Pandora M pentru toți cei care îndrăgesc seria Pettson și Findus.
    Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț.

Ce ziceți, v-am inspirat cu ceva din lista noastră de enciclopedii & cărți pentru copiii de școală primară? 
Sau poate…aveți și voi alte recomandări? 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.