5 idei de activități în tandem mamă & fiica pre-adolescentă

5 idei de activități în tandem mamă & fiica pre-adolescentă

Uau…am ajuns și la punctul în care începe să mă preocupe, din ce în ce mai mult, subiectul relației ce trebuie construită, menținută și tratată cu toată seriozitatea, între o mamă și fiica pre-adolescentă!

Am avut o revelație de curând, uitându-mă în poze…când am realizat cât a crescut Ema mea mică!
Iar etapa asta nouă, de pre-adolescență, vine la pachet cu noi provocări.
Alte discuții, alte neliniști și alte preocupări, dar un lucru a rămas neschimbat: nevoia de atenție pe care o au copiii noștri, la orice vârstă!
Nevoia de timp pe care să li-l dedicăm, să-l petrecem pur și simplu cu ei, fără nicio altă preocupare care să ne disturbe. TIMP PETRECUT ÎMPREUNĂ!

Ce facem noi și cum încercăm să ne adaptăm, mai ales acum, când pandemia ne ține izolați de petreceri sau ieșiri între prieteni?

Poate vă inspiră cele 5 idei de activități în tandem:

Seri Tematice

E o idee care-mi place foarte mult! Implică ceva organizare, dar se merită, credeți-mă!
Ce se-ntâmplă defapt? Este o seară specială de weekend, de exemplu, ce se poate organiza în echipa mamă & fiică, sau pot exista și invitați speciali.  
Ca și sugestii puteți organiza o seară franțuzească sau o seară italienească.

  • E de preferat să decorați casa, așa încât să imite un decor autentic din zona respectivă, să includeți în meniu mâncare tradițională și evident – să vă îmbrăcați potrivit tematicii.
  • Neapărat ascultați muzică specifică și nu în ultimul rând includeți și o vizionare de documentar cu elemente de istorie & civilizație, din zona respectivă.
    În plus….de ce nu, puteți face planuri frumoase legate de o excursie în destinația respectivă?!

Ieșire la cafea/ cofetărie/ ceainărie

E-adevărat, noi am evitat pe cât posibil ieșirile în ultima vreme și totuși am reușit să merg cu Ema de câteva ori la o cafea & ciocolată caldă, doar noi două, ca fetele.
Am căutat să mergem în locuri cochete, cu puțină lume și de fiecare dată să fie un loc nou!
Îmi doresc să devină un obicei, măcar o dată – de două ori pe lună să descoperim împreună un loc nou, la un brunch de weekend, mai ales că avem în jur atâtea locuri simpatice, cu personalitate.  

Iar dacă pandemia ne va mai pune piedici în continuare, nu-i problemă. Putem improviza oricând un picnic în parc sau într-un loc la aer curat!   
Important este să fim împreună!

Gătit in tandem, rețete cu veselie

Dublă provocare, recunosc! Dat fiind că nu sunt cea mai iscusită bucătăreasă, dar sunt printre cele care nu abandonează!
Așa am reușit să o cooptez și pe Ema și împreună bucătărim, din când în când. Fie clătite, chec sau brioșe, rețete cât mai simple, dar important este că bucătărim împreună și profităm de timpul ăsta să ne mai și povestim și să despicăm firul în patru! 

Sport sau dans împreună

E un obicei mai nou al nostru, în tandem, dar foarte binevenit, mai ales acum, când nu prea mai putem merge la sală sau piscină, pentru mișcare.
Ce facem noi? Avem două aplicații: una de fitness, una de dans și le folosm aproape zilnic, pentru 15 – 20 minute de mișcare, acasă.
Așa că îmbinăm utilul cu plăcutul și deja avem câteva luni de când ne ținem de treabă și de mișcare, împreună!

Filmul de Seară

Încerc să mă uit zilnic, cu Ema, la un serial de pe lista ei de preferate.
Am observat că o atrag din ce în ce mai mult serialele dedicate adolescenților și îmi place să ne uităm împreună, mai ales că o văd și pe ea încântată că ne uităm în tandem. În plus, e ocazia ideală să purtăm discuții fel de fel, pornind de la situații din film…și ajungând până la viața plină de provocări a unui adolescent.

Acum, de exemplu ne pregătim pentru noul sezon din  Ne vedem la Paris, de pe Disney Channel, ce va începe luni – 12 octombrie și se va difuza de luni până vineri, la 19.30.
Eroina este Lena, o adolescentă simpatică, ce ajunge accidental să călătorească în timp și ajunge din întâmplare în anul 2018, la Paris, unde rămâne captivă.
M-am uitat cu Ema și la primul sezon și ne-a plăcut pentru că îmbină natural realitatea prezentului cu intrigi specifice adolescenței, dar prezintă și detalii legate de pasiunea și determinarea unor adolescenți ce-și doresc să devină balerini și urmează cursurile unei școli de tradiție din Paris.

Mi se pare incredibil cât de mult poate fi influențat și chiar stimulat, pozitiv, un adolescent, de un astfel de serial.
Așa am ajuns să discutăm eu și Ema despre relațiile ce apar de la vârsta asta, despre rivalitate, competiție, ambiție, despre rolul prietenilor și importanța pasiunilor, ce apar la vârsta asta. Despre dezamăgiri și reușite, atât de greu de gestionat la vârsta la care toate drumurile îți sunt deschise…și visele sunt de neoprit!

De fapt, pornind de la această idee, am primit cu mare drag provocare de la Disney Channel și am  ajuns să facem un shooting, în tandem, în costume de balet…visând la Paris.

A fost o reală plăcere să ne imaginăm cum ar fi să funcționeze teleportarea…și să ajungem pe malul Senei sau lângă Turnul Eiffel.
Dacă aveți timp, vă recomand exercițiul ăsta de imaginație…mai ales că o să rămâneți cu niște amintiri frumoase și poze pe măsură!

Ce spuneți, unde ne stă mai bine: la București sau la Paris?
Puteți urmări Trailerul serialului Ne vedem la Paris – aici! 

Dacă aveți timp, poate vreți să vedeți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.