50 de Filme pentru copii și părinți, de văzut în familie

50 de Filme pentru copii și părinți, de văzut în familie

Am făcut lista asta cu filme pentru copii și părinți, după o prelungită documentare, recunosc.

Am revăzut cu ocazia asta o parte din filme și mi-am dat seama, în același timp, cât de multe mai avem de văzut. Dar nu-i nimic, pentru că Seara Filmelor, pe care o organizăm de obicei vinerea, pare că o să mai țină câțiva ani, în familia noastră!

Am evitat să includ cele 11 filme pe care le-am recomandat deja într-un articol anterior, așa că dacă nu l-ați citit, îl găsiți aici.  

În prima parte a listei sunt animații, iar a doua parte este rezervată filmelor artistice, cu actori.

Dați-mi voie să vă prezint cele 50 de filme pentru copii și părinți, de văzut în familie:

 1. Ratatouille

  Am revăzut de curând filmul, cu aceeași încântare ca și prima dată!
  Ratatouille este un film animat, din 2007, creat de Pixarși distribuit de Walt Disney Pictures. Este al 8-lea film produs de Pixar. Titlul se referă la o mâncare franțuzească ce este servită spre sfârșitul filmului dar este și un joc de cuvinte referitor la specia personajului principal al filmului (rat = șobolan).
   Filmul urmărește aventurile lui Remy, un șobolan ce visează să devină bucătar și încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. 

 2. Pisicile Aristocrate

  Un film pentru copii, binevenit la orice vârstă! În inima Parisului, o milionară excentrică, dar foarte bună la suflet, le lasă moștenire întreaga sa avere Ducesei, pisica ei din înalta societate, și celor trei pisoiași ai acesteia. Urmează tot soiul de aventuri și multe hohote de râs, căci lacomul ei majordom pune la cale supremul plan de răpire pisicească.
  Singurii care mai pot salva situația sunt neînfricatul motan vagabond, Thomas O’Malley, și trupa lui de pisici iubitoare de jazz.

 3. Shrek

  Povestea unui căpcăun modern, care sparge toate barierele personajului de basm clasic pe care îl reprezintă, cum de altfel o fac toate personajele.
  Capcăunul verde locuiește singur și fericit într-o mlaștină. Într-o bună zi, în timp ce agăța în pădurea din preajma mlaștinii sale placate care să țină eventualii curioși departe de cuibușorul său, Shrek este deranjat de un măgăruș aflat pe fugă.
  Shrek este un film de animație realizat de studiourile DreamWorks Animation Studios în anul 2001, după povestirea ilustrată cu același nume, scrisă de americanul William Steigîn 1990.

 4. Onward/ Tot Înainte

  N-am apucat să vedem acest film…însă mi-a fost recomandat din atât de multe direcții, încât neapărat trebuie să-l bifăm și noi!
  Povestea îl are în prim-plan pe Ian, un elf al cărui tată a murit înainte ca el să se nască. Nesigur pe el și introvertit, Ian tânjește să fie încrezător și puternic și trăiește cu impresia că ar fi avut ambele calități dacă ar fi crescut alături de tatăl său.
  Ian se trezește, la împlinirea vârstei de 16 ani, că vrea – mai mult ca oricând – sa fie mai bun și mai îndrăzneț, așa cum își imagina că a fost tatăl lui. Frații pornesc într-o aventură memorabilă care este și un test al legăturii dintre ei.

 5. Moana/ Vaiana

  Unul din filmele pentru copii preferate de noi, în tandem. L-am văzut cu Ema la cinema prima dată și a fost dragoste la prima vedere!
  Cu două milenii în urmă, Moana, o navigatoare înnăscută, pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui, care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănțuit, într-o extraordinară aventură plină de experiențe neobișnuite. Miza este și ea ieșită din comun: ceea ce găsește pe insulă ar putea-o ajuta pe Moana să-și salveze familia.

 6. În căutarea lui Nemo

  Filmul este o aventură amuzantă în care personaje colorate te vor conduce în minunata lume subacvatică din Marea Barieră de Corali din Australia. Nemo, un îndrăzneț tânăr pește clovn, este prins și ajunge în acvariul din biroul unui dentist. Marlin, tatăl preocupat al lui Nemo, și Dory, un pește prietenos, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pornesc într-o călătorie palpitantă pentru a-l aduce pe Nemo acasă. Aventura lor îi duce față în față cu rechini vegetarieni, țestoase care fac surf, meduze hipnotice și pescăruși înfometați.

 7. În căutarea lui Dory

  O aventură marină epică plină de imaginație, umor și prietenie.
  Când Dory, peștele albastru care uită tot, își amintește brusc că are o familie care poate că o caută, ea, Marlin și Nemo pleacă să-i caute părinții.
  Ei vor fi ajutați de Hank, o caracatiță, Bailey, o balenă beluga care este convinsă că sonarul biologic nu-i funcționează, și Destiny, un rechin-balenă cu probleme de vedere. În timpul călătoriei lor, Dory va învăța câteva lucruri esențiale despre importanța familiei.

 8. Bambi

  Un film clasic Disney, care urmărește aventurile unei căprioare și ale prietenilor ei din pădure, printre care adorabilul iepure Thumper.
  Animația este strălucită, iar peripețiile îi captivează pe spectatorii de orice vârstă.

 9. How to Train Your Dragon / Cum să îți dresezi dragonul

  Filmul începe cum vikingii sunt atacați de niste dragoni, care veneau să le fure toate animalele și chiar pe ei. În timpul bătăliei, Sughit reușește să doboare cu un fel de lasou cel mai de temut dragon numit The Night Fury (furia nopți). Mergând la plimbare prin pădure decopera dragonul la pământ, legat cu ajutorul armei lui. Vrea să-l omoare, dar nu are curaj și atunci îi da drumul. În continuare începe să-l studieze și observă că acesta nu mai poate zbura din cauza lipsei unei părți din coadă.
  Acesta reușește să-i facă la fierăria din sat ceva asemănător cu o coada care cu greu i-o atașează dragonului, care reușește să zboare împreună cu Sughit. 

 10. Dumbo

  Un spectaculos film pentru copii, plin de aventuri, regizat de Tim Burton, care duce povestea clasică a elefănțelului cu urechi mari pe noi culmi nebănuite
  „Ideea de a fugi cu circul mă urmărește de mulți ani. Nu mi-a plăcut niciodată ideea de circ cu animale captive, clovni, acte nesăbuite de cutezanță. Dar am înțeles mereu conceptul din spatele circului, nebuneasca idee de a te alătura unei familii de ciudați, de oameni care nu își găsesc locul în societatea așa-zis normală. 
  Povestea s-a născut acum mai bine de șapte decenii și i-a atras imediat atenția luiWalt Disney, care a transformat-o într-un film. 

 11. Lion King / Regele Leu

  În acest remake live-action, Disney ne poartă într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde se naște un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa și își asumă rolul de viitor conducător. Însă, nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu.
  Scar, fratele regelui Mufasa și fost pretendent la tron, are propriul plan în legătură cu viitorul ținutului. Lupta pentru autoritate și putere în regatul din Pride Rock este plină de trădare, dramă și tragedie, iar micul Simba ajunge să fie exilat. Cu ajutorul unor noi prieteni neobișnuiți și haioși, Simba va lupta pentru a-și lua înapoi ceea ce este de drept al lui, tronul din savana africană.

 12. The Storks/ Berzele

  Îmi amintesc că am fost cu Ema la premieră, la cinema și ne-am întors foarte încântate. 
  Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuți, s-au reprofilat.
  Ele nu mai expediază bebeluși, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema și să livreze copilul.

 13. The Lorax / Protectorul Pădurii

  O adaptare în 3D după povestea clasică a unei creaturi a pădurii care îi molipsește pe cei din jur cu puterea de a spera.
  Aventurile animate urmăresc peripețiile unui băiat de 12 ani care caută acel lucru unic care îi va aduce afecțiunea fetei de care s-a îndrăgostit. Pentru a-l descoperi, el trebuie să afle care e povestea morocănosului, dar simpaticului Lorax, care se luptă pentru a-și proteja lumea în care trăiește.
  Danny DeVito își împumută vocea personajului principal, Lorax, iar Ed Helms, enigmaticului personaj Once-ler.

 14. Happy Feet / Mumble, Cel mai tare dansator

  În marea nație a Pinguinilor imperiali, în inima Antarcticii, ești un nimeni dacă nu știi să cânți – o adevărată nefericire pentru Mumble (Elijah Wood), care este cel mai netalentat cântăreț din lume. S-a născut dansând după propria-i melodie… step. Deși mama lui Mumble, Norma Jean (Nicole Kidman) consideră drăguț acest obicei, tatăl lui, Memphis (Hugh Jackman), spune că “pur și simplu nu-i pinguinesc”. În plus, ambii știu că, fără un Cântec al inimii, Mumble nu va găsi probabil niciodată dragostea adevărată. 

 15. Lilo and Stitch

  Lilo este o fetiță hawaiiană care adoptă un „cățel” ciudat căruia îi pune numele de Stitch.
  Stitch ar fi animalul de companie perfect, dacă nu ar fi de fapt o creatură extraterestră scăpată de pe o planetă îndepărtată, aterizată pe Pământ.
  Prin dragoste, credință și „ohana” (conceptul hawaiian pentru familie), Lilo îl ajută pe Stitch să devină un personaj cald și simpatic căruia să-i pese de cei din jurul său.
  Cu o coloană sonoră incluzând melodii de Elvis Presley și o poveste care promite să captiveze atenția tuturor, Lilo & Stitch a fost unul dintre cele mai importante evenimentele Disney ale anului 2002.

 16. Madagascar

  Când patru animale răsfățate de la Grădina Zoologică din Central Park, New York, naufragiază în peisajul exotic al insulei Madagascar, vor descoperi că lumea chiar ESTE cu adevărat o junglă!
  Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer și Jada Pinkett Smith conduc o distribuție de mari vedete care își împrumută vocea acestor animale haioase – între care un cvartet de pinguini puși pe rele și legiuni întregi de lemurieni, în frunte cu extraordinarul Rege Julien.
  MADAGASCAR este un film de familie excelent, cu un umor dezlănțuit.  

 17. The Good Dinosaur/ Bunul Dinozaur

  După ce un eveniment traumatic tulbură un Apatosaurus plin de viață pe nume Arlo, acesta pornește într-o călătorie remarcabilă, câștigând un companion surprinzător de-a lungul drumului – un băiețel.
  Bunul Dinozaur pune o întrebare: Ce-ar fi fost dacă asteroidul care a provocat dispariția dinozaurilor nu ar mai fi existat? Ce-ar fi fost dacă dinozaurii ar fi supraviețuit până în zorii speciei umane?
  Urmează o călătorie printr-un peisaj misterios și aspru, în care Arlo învață să își înfrunte propria frică

 18. Spirited Away / Călătoria lui Chihiro

  Un film de aventură fantastic, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi.
  Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba.

 19. Sing / Hai să cântăm

  Ne-a plăcut tare filmul ăsta…mai ales că l-am văzut cu Ema într-o sală de cinema în care eram doar noi două!
  Sing, îl are în centru pe Buster Moon (Matthew McConaughey), un koala stilat, aflat la cârma unui teatru ale cărui zile glorioase au cam trecut.  Confruntat cu distrugerea ambiţiei sale de-o viaţă, realizează că mai are o singură şansă de a face să strălucească din nou preţioasa lui comoară – punerea în scenă a celei mai grozave competiţii muzicale din câte au fost vreodată.
  În finală merg cinci concurenţi: un şoarece iubitor de jazz, o adolescentă elefant timidă, cu o voce minunată, dar cu trac, mama epuizată a 25 de purceluşi, care visa în adolescenţă la o carieră muzicală, o gorilă, fiu de gangster) şi un porc spinos, fan punk rock (Scarlett Johansson), care visează la o carieră solo.

 20. Ponyo

  Într-o dimineaţă, Sosuke, un băieţel de 5 ani, găseşte pe malul mării un peştişor de aur, blocat într-un borcan, iar Sôsuke îl eliberează și îi dă numele Ponyo.
  Când tatăl lui Ponyo, un vrăjitor de temut care locuieşte în inima mării, obligă peştişorul să se întoarcă acasă, acesta i se împotriveşte. De ce? Pentru că tot ce îşi doreşte este să devină om şi să nu se mai despartă niciodată de Sôsuke.
  Ca în orice altă animaţie semnată de Miyazaki, copiii vor fi fascinați de imagini & universul acvatic, de personajele care îl populează, toate impresionant imaginate şi animate.

 21. Zootropolis/ Zootopia

  Filmul, o producție Walt Disney Animation Studios, este o comedie plină de aventuri plasată în Zootopia, o metropolă animalieră modernă.
  Orașul este un loc cu cartiere ca elegantul Sahara Square și neospitalierul Tundratown unde animale din toate mediile locuiesc împreună – un loc unde indiferent cine ești, de la cel mai mare elefant la cel mai mic rozător, poți fi orice îți dorești. Dar când ofițerul Judy Hopps ajunge aici, ea descoperă că nu este ușor să fieprima iepuroaică din poliție unde sunt multe animale mari și dure. Hotărâtă să-și demonstreze valoarea, ea acceptă cu bucurie șansa de a se ocupa de un caz important chiar dacă asta înseamnă că trebuie să facă echipă cu vulpoiul Nick Wilde, un escroc cu gura mare, ca să rezolve misterul.

 22. Incredibilii

  Film American de animație – Titlul filmului se referă la numele unei familii de supereroi care este forțată să se se ascundă în suburbiile unui oraș obișnuit, trăind în anonimat, fără a-și dezvălui puterile. Dorința acidă a Dl. Incredibil de a sări în ajutorul celorlați îi pune întreaga familie în primejdie în fața unui ticălos nebun care dorește să subjuge lumea cu o armată de roboți.

 23. Povestea Jucăriilor

  Partea a 4-a este preferata mea, chiar dacă nu mă mai încadrez la cei ce-ar trebui să se uite la filme pentru copii 🙂 !
  Woody, o păpușă-cowboy cu sfori, a ocupat mult timp locul de onoare ca jucăria preferată a lui Andy, un băiețel de 6 ani. El este acela care liniștește celelalte jucării care se tem că vor fi înlocuite, dar, în curând, propria încredere îi este zdruncinată și statutul îi este amenințat atunci când își face apariția cosmonautul Buzz Lightyear.
  Woody vrea să scape de Buzz, dar lucrurile se întorc împotriva lui și se trezește pierdut în lumea exterioară, iar Buzz este singurul lui însoțitor.
  Cei doi rivali își unesc forțele și, încercând să ajungă acasă, pornesc într-o călătorie periculoasă. 

 24. Iron Giant / Uriașul de Fier

  Un film american de acțiune de ficțiune animat american din 1999.
  În anul 1957, în timpul Razboiului rece, un băiețel de nouă ani, pe nume Hogharth (Eli Marienthal) visa cu ochii deschiși la momentul când extratereștrii vor invada Pământul. 
  Într-o zi, pe cand se afla in restaurantul unde mama lui (Jennifer Aniston) era chelneriță, el aude un pescar povestind o întâmplare incredibilă: un robot uriaș a căzut din cer într-un lac din apropiere. 

 25. Princess Bride/ File de Poveste

  O incursiune magică în lumea poveștilor. Filmul este GENIAL și este inclus în tot felul de topuri cu filme ce nu trebuie ratate. Povestea este prezentată în film ca o carte ce este citită de un bunic (Peter Falk) nepotului său care este bolnav (Fred Savage), păstrându-se astfel stilul narativ al romanului. 

 26. Tangled – O poveste încâlcită

  Când cel mai căutat bandit al regatului, Flynn Rider, se ascunde într-un turn misterios, este luat ostatic de Rapunzel, o frumoasă captivă acolo, care are un păr blond, lung și magic.
  Rapunzel, care caută biletul de ieșire din turnul unde a fost ferecată timp de mulți ani, face o înțelegere cu frumosul hoț și duo-ul atipic pune la cale un plan de evadare, alături de un cal super-polițist, Maximus, un cameleon super-protector, Pascal, și o gașcă de tâlhari aspri.

 27. The secret life of pets 1 si 2/ Viața secretă a animalelor de companie

  Max, un terrier cu o viaţă lipsită de griji, trebuie să îl accepte acasă pe Duke, un maidanez adoptat de stăpâna sa. Odată cu „intrusul” viața liniștită a lui Max este brusc întreruptă și el și toate animalele de casă din cartier pornesc într-o aventură, foarte amuzant de urmărit.

 28. Peter Iepurașul

  Peter Rabbit este adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, despre un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare în grădina de legume a unui fermier.

 29. Free Willy/ Salvați-l pe Willy

  Salvați-l pe Willy este un film de familie din 1993 regizat de Simon Wincer, și realizat de Warner Bros. sub denumirea sa Family Entertainment. Filmul îl are în rolul principal pe Jason James Richter ca un băiețel ce se împrietenește cu o orcă, numită „Willy.”

 30. Frozen 1 & 2 / Regatul de Gheață

  Cred că filmele nu mai au nevoie de nicio prezentare, așa-i?! Nu cred să existe listă cu filme pentru copii, care să nu includă Frozen. 
  Frozen 1 are la bază basmul scris de Hans Christian Andersen, Crăiasa zăpezilor. Este cel de-al 53-lea lungmetraj de animație produs de studiourile Disney.
  Filmul s-a bucurat de un succes răsunător, stabilind noi recorduri, devenind cea mai mare animație a tuturor timpurilor, cel mai vizionat film din 2014 și al 5-lea film din istorie (raportat la încasări), cel mai vândut film în format Blu-ray vreodată, iar hit-ul „Let it Go”, cu cca. 2 miliarde de accesări, este cel mai vizualizat clip video de animație muzical de pe YouTube.

 31. Hotel Transilvania 1, 2 și 3

  Dracula, proprietarul hotelului Transilvania, se manifestă precum un tată hiper-protectiv când un pretendent nedorit este interesat de fiica sa adolescentă.

 32. Temple Grandin


  Inspirat după un caz real, Temple Grandin este povestea unei fete autiste cu o gândire extraordinară și spirit inovator. In ciuda dificultatilor impuse de deficiența sa, Temple reușește să se integreze atât în societate, cât și în piața muncii, oferindu-ne o altă viziune despre persoanele cu nevoi speciale.

 33. Harry and the Hendersons/ Uriașul Harry

  Întorcandu-se de la o partidă de vânătoare, membrii familiei Henderson au un mic accident pe șosea: mașina se izbește de ceva, iar spaima lor este că au rănit o persoană. Surpriza cea mare este însă când descoperă că victima accidentului este o gorilă uriașa, celebrul “bigfoot”, a cărui existență este negată de știință. Deși îl consideră mort, Hendersonii îl așează pe capota mașinii și-l transportă acasă, în speranță unui eventual câștig. Dar uriașul își revine!
  “Harry” nu este un monstru feroce, după cum gândea familia Henderson, ci un uriaș prietenos, cu o inimă cât el de mare! 

 34. Dolphin Tale/ Povestea Delfinului

  Filmul este o dramă despre prietenia dintre un băiat și un delfin ce și-a pierdut coada într-o capcană și este inspirat din uimitoarea poveste adevărată a unui delfin curajos și a unor străini plini de compasiune care încearcă împreună să-i salveze viața.
  O tânără femelă delfin este prinsă într-o capcană pentru crabi, rănindu-și grav coada. Este salvată și transportată la Spitalul Marin Clearwater, unde i se pune numele de Winter. Dar lupta pentru supraviețuire abia a început. Nemaiavând coadă, prognoza pentru Winter este foarte crudă.
  Este nevoie de expertiza unui biolog marin dedicat, de ingenuozitatea unui doctor protetic și devotamentul neclintit al unui tânăr pentru a aduce la lumină un miracol, care ar putea-o salva nu doar pe Winter, dar și pe mulți oameni din întreaga lume.

 35. Beethoven

  O comedie de familie. Doi hoți fură dintr-un magazin cu animale de casă, victime pentru experimente medicale.
  Un cățeluș reușește să evadeze din camioneta și se strecoară nebăgat în seama până într-un cartier periferic, unde, într-o căsuță, locuiește familia Newton: George și Alice împreună cu cei trei copii ai lor, un băiat și 2 fete.
  După multe insistente, cățelușul Beethoven este adoptat, inițial numai pentru scurt timp, iar la final ajunge să devină un membru al familiei. Un film de succes, care a justificat continuarea aventurilor imensului St.Bernard într-o altă parte – a doua – a filmului.

 36. Charlotte’s Web – Rețeaua miraculoasă

  Un porcușor descoperă că în lume cea mai importantă este prietenia – un mesaj perfect pentru o listă cu filme pentru copii!
  Când tânără Fern (Dakota Fanning) îl salvează pe porcușorul Wilbur, când acesta e cât pe ce să fie sacrificat, acesta devine noul locuitor al fermei. Wilbur este plin de viață și copilăros, ceea ce face că celelalte animale să-l considere naiv, dar pentru Charlotte, un păianjen ce trăiește agățat de tavan, el reprezintă șansă de a-și putea face un prieten. Prietenia lor se arată a fi una trainică, atunci când celelalte animale dezvăluie faptul că zilele porcușorului sunt numărate.
  Filmul este o adaptare a cărții de succes pentru copii „Miracolul prieteniei”, o poveste despre prietenie și sacrificiu.

 37. The Little Rascals/ Micuții Șmecheri

  Micuțul Alfalfa (interpretat de Bug Hall, în vârstă de numai 9 ani) face parte dintr-un club exclusivist, cu reguli foarte stricte. Una dintre aceste reguli interzice, foarte clar, orice prezență feminină în club.
  Astfel, Alfalfa este într-o mare dilemă când, fară voia lui, se îndrăgostește iremediabil de tânăra domnișoară Darla (Brittany Ashton Holmes), aflată la respectabila vârstă de 5 ani.
  Cel mai important eveniment al clubului se apropie: o cursă anuala de mașini, care a fost de fiecare data câștigată de membrii frăției. Iar în acest an, cel care trebuie să vegheze asupra bunei desfășurări a concursului este chiar Alfalfa. Numai că …dintr-o întâmplare se va schimba politica frăției, membrii acesteia hotarandu-se să dea o petrecere mare în cinstea triumfului neașteptat și să invite toate fetele să facă parte din club.

 38. Poppers Penguins / Pinguinii domnului Popper

  Tom Popper, un dezvoltător imobiliar, dărâmă localuri îndrăgite de către new yorkezi pentru a construi pe respectivele terenuri zgîrie-nori. Dependent de muncă – domnul Popper a uitat semnificaţia cuvintelor prietenie şi iubire, motiv pentru care a fost părăsit de către soţia lui Amanda, care este implicată acum într-o relaţie amoroasă cu Rick, un ecologist fanatic.
  Atunci cînd moşteneşte 6 pinguini şi este forţat să îşi transforme apartamentul luxos într-un paradis îngheţat pentru a crea noilor locatari condiţii prielnice de viaţă, Tom Popper învaţă câteva lecţii preţioase de la pinguini.

 39. A dogs purpose / Câinele, adevăratul meu prieten

  Ecranizare a îndrăgitului roman omonim semnat de W. Bruce Cameron, „Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească.
  Redată din perspectiva celui mai simpatic căţel prin vocea lui Josh Gad, povestea de familie îi mai reuneşte în distribuţie pe actorii Britt Robertson, KJ Apa, John Ortiz, Juliet Rylance, Luke Kirby, Peggy Lipton, Pooch Hall şi Dennis Quaid.

 40. The Boss Baby / Cine-i șef acasă?

  Cel mai neobișnuit bebeluș! El poartă o servietă și are vocea și șarmul lui Alec Baldwin. 
  O poveste comică despre impactul  pe care-l are sosirea unui bebeluș în familie, din perspectiva unui puști naiv de 7 ani cu o imaginație bogată, pe nume Tim. Este o comedie autentică și originală, potrivită pentru toate vârstele! 
  Cel mai neobişnuit bebeluș, acel Boss Baby din titlu, ajunge acasă la Tim într-un taxi, purtând un costum, cărând o servietă.
  Rivalitatea dintre cei doi fraţi dispare de îndată ce Tim descoperă că Boss Baby este, de fapt, un spion sub acoperire aflat într-o misiune secretă, pe care doar el îl poate ajuta. 

 41. The Secret Garden

  O fetiță fară părinți locuiește și este crescută de unchiul ei.
  Neavând prea multe preocupări și prieteni, aceasta se duce în spatele casei unde găsește o gradină magică.

 42. Aladdin

  O producție captivantă Disney, o adaptare live-action a clasicului desen animat “Aladdin”, filmul spune povestea incitantă a fermecătorului Aladdin, un hoț cu inimă de aur, a curajoasei Jasmine și a duhului din lampă care ar putea deține cheia viitorului lor. Regizat de Guy Ritchie, filmul îi are în distribuție pe Will Smith, în rolul impresionantului duh, Mena Massoud este istețul și adorabilul escroc Aladdin și Naomi Scott este Jasmine, frumoasa și curajoasă prințesă din Agrabah.

 43. We bought a Zoo/ Am cumpărat o grădină zoologică

  Fostul jurnalist Benjamin Mee, care lucrase la cotidianul britanic The Guardian, și-a scris memoriile, iar acestea stau la baza filmului.
  Un văduv își ia copiii și se mută la țară pentru a avea grijă de animale exotice. Bărbatul și-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită, în care trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariție.
  El decide să renoveze și să redeschidă grădina zoologică în amintirea soției sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului. Benjamin știe că soția sa ar fi fost încântată de idee și ar fi făcut orice pentru a salva animalele. 

 44. Seria Harry Potter

  La noi acasă…încă nu poate să fie detronat de ceva Harry Potter!
  Seria de filme Harry Potter cuprinde filme bazate pe cele șapte romane Harry Potter scrise de autoarea britanică Joanne Rowling (J. K. Rowling), care îi au ca protagoniști pe Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) și Emma Watson (Hermione Granger).
  Seria de filme Harry Potter este prima pe Lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile
  Seria este formată din opt filme.

 45. Seria Cronicele din Narnia

  Una dintre cele mai îndrăgite aventuri fantastice ale secolului XX, o poveste fără vârstă, izvorâtă din imaginaţie pură, prinde în sfârşit viaţă în această adaptare uluitor de realistă, incredibil de autentică, a capodoperei lui C.S. Lewis.
  Din cele șapte cărți, trei au fost adaptate – Leul, Vrăjitoarea și Garderoba, Prințul Caspian și Călătoria Războiului Zorii.

 46. Peter Pan

  Unul dintre preferatele Emei când era mică.
  Imaginați-vă o lume cum nu ați mai văzut, în care fiecare zi este o aventură, în care nu trebuie să crești sau să îmbătrânești. Aceasta este lumea lui Peter Pan – răsunetul săbiilor rivalilor furioși, scândura tremurătoare a lui Jolly Roger, emoția transcedentală a zborului… și puterea magică a unui sărut pe furiș.
  O poveste fără sfârșit cu aventuri, descoperiri și vise, Peter Pan a încântat publicul din intreagă lume de la premiera pe scenă londoneză de acum 100 de ani. Povestea clasică a lui J.M. Barrie despre băiețelul care nu voia să crească – și despre fetița a cărei familie insista că trebuie să crească – a fost înfățișată de multe ori de-a lungul anilor, dar nu a fost niciodată realizată complet pe ecran. Până în prezent.

 47. Matilda

  Blestemată să aibă parte de răutatea directoarei și a părinților ei, o fetiță își descoperă puteri ascunse, pe care le folosește împotriva agresorilor din viața ei.

 48. Ramona și Beezus

  Adaptat după seria de cărți pentru copii best-seller a scriitoarei Beverly Cleary, filmul „Ramona and Beezus” le are în centrul acțiunii pe cele doua fiice ale lui Bob și Dorothy Quimby, care trec printr-o mulțime de aventuri incitante, amuzante și haotice și care rămân nedespărțite în pofida tuturor obstacolelor. Ramona Quimby este o școlăriță în vârstă de 9 ani, care intra în mod constant în bucluc din cauza farselor și glumelor pe care le perfectează, fiind considerata o pacoste atât de către învățătoarea Meacham, cât și de către sora ei mai mare Beatrice, poreclita Beezus.

 49. Mary Poppins

  Filmul acesta are un rol de cinste pe lista cu filme pentru copii! Bona perfecă, de care se îndrăgostește orice copil care vede filmul.
  L-am văzut cu Ema acum câțiva ani și i-a plăcut tare, așa că…poate o să-l revedem cât de curând.

 50. ET

  T. Extraterestrul (titlul original în engleză: E.T. the Extra-Terrestrial) este un film științifico-fantastic lansat în 1982, câștigător al mai multor premii Oscar. Regizat de Steven Spielber, filmul relatează povestea unui băiat, Elliot, care se împrietenește cu un extraterestru botanist eșuat pe Pământ, numit E.T., care încearcă să se întoarcă acasă pe planeta lui.
  Elliott, împreună cu prietenii săi, încearcă să-l ajute să se întoarcă acasă, încercând în același timp să îl ascundă de mama sa și de autorități.
  Conceptul filmului s-a bazat pe prietenul imaginar pe care Spielberg l-a creat după ce părinții săi au divorțat în 1960. 

 

 

Acestea fiind spus, nu am decât să vă urez VIZIONARE PLĂCUTĂ!
Nu uitați nici de cele 11 filme recomandate deja pe Blog in Tandem, într-un articol anterior, pe care îl găsiți aici.  

În plus, dacă aveți și voi recomandări sau sugestii de titluri, le primesc cu brațele deschise, să mărim lista de filme pentru copii și părinți, de văzut în familie!

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

There are 3 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.