Cel mai important lucru pentru copilul meu, după un an la British Council  

Cel mai important lucru pentru copilul meu, după un an la British Council  

Despre British Council am mai povestit de-a lungul timpului.
Dat fiind că pe blog adunăm experiențele noastre, așa cum le trăim, m-am gândit că acum, la încheierea unui an de studiu al Emei aici, că ar fi poate util și pentru alți părinți să fac un soi de bilanț.

Cum eu sunt fană a listelor de tot felul, îmi face o deosebită plăcere să adun aici cele mai importante 3 lucruri care mi-au plăcut la British Council:

  • Metoda de predare de la British Council este într-adevăr diferită.

    Ema făcuse engleză și anterior, fusese îndrăgostită de profesoara ei, așa că am plecat la drum cu mari emoții. Dar stilul natural al profesorilor de la British, cursurile relaxate, felul foarte cald și apropiat de abordare a copiilor, au cucerit-o pe Ema de la primul curs.
    Copiii de-aici nu au caiete pline de conjugări și declinări, nu au carnețele de cuvinte, dar,uimitor, știu să scrie un email, să compună o poveste, să facă o rețetă, să prezinte un buletin meteo în engleză. Habar n-am cum reușesc oamenii ăștia, ce trucuri au…dar eu știu exact ce-am descoperit cu uimire la Ema.
    Oficial se numește metoda comunicativă și chiar funcționează!  
    Sub ochii mei,  am văzut-o pe Ema, în vacanță, când a avut o conversație simplă, cu un recepționer de hotel. M-am simțit de parcă fusese recurtată la Harvard! Și-atunci am înțeles că ne-am atins cel mai important țel, pentru moment – acela de a avea un copil care să știe să se exprime în engleză.

  • Siguranța copilului este primul loc și asta se simte la fiecare pas.

    Un mediu nou vine la pachet cu fel de fel de frământări ale părinților. Iar pentru mine adaptarea Emei și siguranța ei permanentă au fost printre priorități. Dacă adaptarea s-a făcut fără nicio problemă, mai rămânea îngrijorarea tipic părintească a siguranței. Bifată și ea cu brio.
    Clasele de la British Council sunt securizate, copiii sunt permanent în siguranță. Ușile claselor se deschid doar cu card, nimeni nu poate întrerupe lecțiile. Iar la finalul orelor, NIMENI nu poate lua copiii, până în 12 ani, decât dacă are CARD de ÎNSOȚITOR, nominal. Și când spun NIMENI, înseamnă că nici tu, părintele, nu-ți poți lua copilul decât după ce prezinți cardul.

  • Părinții sunt permanent informați.

    Am primit evaluare scrisă după primul semestru, am fost la Porțile Deschise, am fost la întâlnire personală cu profesorul, am primit evaluare la finalul anului.
    Mai mult, există o platformă online, Edmodo, unde mă pot loga eu, ca părinte, dar are și Ema contul ei, separat, de elev. Aici vedem scurte mesaje cu ce s-a întâmplat la clasă, ce teme au, ce li s-a predat. Mi se pare extraordinar că poți să comunici oricând cu profesorul și că tot aici te poți informa permanent.

Iar dacă vreți să vă spun pe scurt, din suflet, ce simt eu că a fost cel mai important progres al Emei în anul tocmai încheiat la British Council, vă spun!

Este ÎNCREDEREA ÎN EA, pe care a căpătat-o aici.

Oricâte alte liste aș face și oricâte alte argumente aș avea, oricâte plusuri și minusuri ar exista, pentru mine nimic nu e mai important decât asta. Copilul meu a învățat la British Council cam ce ar trebuie să învețe toți copii, la școală și nu numai.

Că părerea lui contează, că lucrul în echipă e de multe ori mai distractiv decât lucrul de unul singur, că proiectele făcute cu pasiune, ies bine, dacă te implici. Că e frumos să prezinți în față colegilor ceea ce ai făcut, că e incredibil de important să ai un profesor care să te încurajeze la fiecare pas.
Ema face greșeli multe când vorbește pe limba engleză, dar nu îi e frică să vorbească. Anul ăsta a învățat-o să aibă curaj, să nu se teamă să vorbească. A avut de scris povești, de compus o piesă de teatru, de scris emailuri…și le-a făcut cu drag.
N-a vrut să lipsească de la cursuri nici atunci când nu se simțea foarte bine. Mai mult, am văzut un copil care mergea cu nerăbdare la cursuri și pleca cu ochii sclipind.

Cum altfel, când ești ÎNCURAJAT la fiecare pas? De-asta cred eu că experiența de la British este atât de importantă, pentru că nu e doar despre a învăța engleză, ci mai degrabă despre a căpăta încredere în tine și tot ce faci! Iar pentru copii, asta este inestimabil, părerea mea!

Profit de ocazie pentru a vă spune vouă, celor care mi-ați scris și mi-ați cerut păreri și impresii, să vă spun că vă puteți încă înscrie copiii la cursurile British Council din București și Iași.

Găsiți pe site și pe linkurile de mai sus toate informațiile utile, sau pe pagina lor de Facebook.

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

 

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: 8 beneficii ale taberelor de vară. Unde am decis să o trimitem pe Ema în tabără - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. EdVenture at 13:37

    Un mare avantaj al cursurilor de engleza pentru copii este ca ei se pregatesc si pentru un examen de limba engleza (Cambridge), care le ofera mai multa incredere in ei. O prima experienta reusita de examen le aduce copiilor foarte multe avantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.