Cum să organizezi o petrecere în pijamale pentru copii

Cum să organizezi o petrecere în pijamale pentru copii

Petrecerea în pijamale este una dintre preferatele Emei încă de pe la 5-6 ani, când începuse să-și cheme prietenele bune în vizite de joacă…ce se tot întindeau și se ajungeau până la urmă petreceri în pijamale.

Ideea unei petreceri în pijamale este foarte simplă. Iar eu, recunosc, am încurajat-o mereu pe Ema când și-a dorit, pentru că logistica nu e deloc complicate, iar distracția lor n-are cum să nu încarce cu energie.

Rețeta unei petreceri în pijamale este simplă. În plus, să nu credeți că e nevoie de vreo ocazie specială sau aniversare.
Nici gând! Puteți oricând să origanizați o seară din asta, mai ales că e ocazia perfectă de relaxare și distracție. 

Sunt câțiva pași ce trebuie bifați:

 1. Lista de Invitați

  În tandem părinte & copil trebuie să faceți o listă de invitați. Este foarte important să luați în considerare unde anume va dormi fiecare.
  La noi, de exemplu, camera Emei a fost special gândită pentru petreceri în pijamale, cu un pat supraetajat pentru Ema, iar jos canapea extensibilă. În plus, se poate adăuga și o saltea gnflabilă, iar locurile de dormit se pot distribui prin tragere la sorți, moment de bucurie pentru toată lumea.

 2. Detaliile Petrecerii

  Fie scrieți niște mini invitații, fie le transmiteți pe mail sau telefon. Important este să le spuneți invitaților datele cheiei: ziua, ora, cât durează ( la ce oră a doua zi pot veni părinții să ia copiii).
  De asemenea, ce trebuie să aducă fiecare ( pijamele, periuță de dinți etc.) și dacă există sau nu o tematică a petrecerii.

 3. Locația Petrecerii

  Stabiliți unde anume se va desfășura ( în camera copilului, în living, în grădină etc.), pentru a putea planifica diverse activități în funcție de asta.

 4. LISTA de ACTIVITĂȚI

  Este foarte importantă și de multe ori succesul petrecerii stă în activitățile pe care le fac copiii.
  Iar aici lista e deschisă și se poate adapta, în funcție de vârstă:

  • jocuri de tablă
  • dans
  • karaoke
  • perete pentru poze sau selfie-uri (e bine să aveți tot felul de accesorii haioase de party – ochelari supradimensionați, etc)
  • atelier de manichiură sau coafură
  • atelier de făcut felicitări, de creat bijuterii, de pictat sau modelaj
  • o repriză de costumat cu accesorii haioase ( gulere de blană, căciuli vintage etc)
  • jocuri clasice ( Baba Oarba, Pititea)
  • cortul din perne (succes garantat la orice vârstă)
 5. Faceți o listă de filme

  Nu există petrecere în pijamale fără vizionare de film, asta e clar! E bine să existe o listă de opțiuni din care invitații să poată alege, în timpul petrecerii.

 6. Stabiliți meniul și cumpărați gustările

  Aici e foarte simplu, gustările trebuie să fie diversificate și de evitat dulciurile sau ciocolata care i-ar putea agita pe copii. La noi ați văzut ce platou le-am făcut fetelor, cu tot felul de gustări alese împreună cu Ema de la magazinul LaDoiPași.
  E bine să-i implicați și pe cei mici în alegerea lor, mai ales că e ocazia perfectă să le și povestim cum să facă alegeri cât mai sănătoase și echilibrate.
  Cât despre meniul din seara petrecerii, nu vă complicați și vă sugerez că pizza e o alegere care nu dă greș la nicio vârstă!
  Cumpărați și farfurii & tacâmuri de unică folosință, eventual. Sunt practice la orice petrecere în pijamale și arată bine, colorează orice petrecere!

 7. Decorați zona petrecerii

  Evident, în ziua petrecerii, o mică repriză de ordine & curățenie. În plus câteva decorațiuni simpatice dau viață spațiului și sigur petrecerea în pijamale va începe cu dreptul.
  Iar dacă aveți și petrecere tematică, cu atât mai mult, puteți decora cu ceva elemente desprinse din tematică.

 Iar de-aici…totul va merge ca pe roate, vă garantez!
Cu cât copiii sunt mai mari, cu atât grijile sunt mai mici și ei singuri își aleg activitățile, filmele și meniul :). 

Așa că, sfatul meu e să nu fugiți de o petrecere în pijamale.

Mi se par ocazii perfecte pentru a-și întări prieteniile, iar noi, părinții…să-i știm în siguranță! În plus, amintirile pe care și le creează acum sunt clar mai valoroase decât credem!

Cât despre inspirație și idei, vă mai vând un pont: eu mai culeg tot felul de sugestii și de pe LaDoiPasi, în secțiunea de Sfaturi, unde găsiți idei fel de fel, legate de casă, parenting, sănătate,  o să vedeți.

 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There is 1 comment for this article
 1. Pingback: Cum să organizezi o petrecere în pijamale pentru copii - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.