De ce cred că taberele de vară sunt binevenite

De ce cred că taberele de vară sunt binevenite

…n-am apucat să povestesc aici cât de încântată a venit Ema din tabără. E al doilea an în care a mers într-o tabără de engleză, organizată de British Council și deja m-a pus să-i promit că o voi înscrie și vara viitoare.

Mai mare dovadă că totul a fost bine, nici că ar putea să fie pentru noi, părinții mereu îngrijorați, care așteptăm vești și semnale de pe margine.

Anul ăsta Ema a mers într-o tabără în care atelierele organizate au fost pe tema dezvoltării personale și a comunicării. Cel puțin…așa mi-a povestit.
Ce s-a întâmplat de fapt? Au făcut tot felul de ateliere și de jocuri centrate pe comunicare. Au lucrat în echipe la un ziar al taberei, au făcut jocuri de rol și au avut provocări ce le-au stimulat gândirea. De ex. care sunt cele 3 lucruri pe care le-ai alege pe o barcă și de ce…și câte și mai câte.

N-am reținut detalii, pentru că Ema, la întoarcere, a povestit pe nerăsuflate, cât de încântată a fost, cu cine a stat în cameră, ce conflicte au fost, ce discuții, ce prietene și-a făcut…și tot așa!
A vorbit încontinuu cred vreo 2 zile…dar totul cu un entuziasm molipsitor!

De ce zic că sunt recomandate taberele de vară? Iar eu povestesc acum fix din cea mai recentă experiență a Emei, să nu uit până vara viitoare:

  • În primul rând pentru socializare

    Ema a mers de fiecare dată, la dorința ei, cu grupuri de copii pe care nu-i cunoștea și a legat prietenii de fiecare dată, încă din autocar. Apoi, îmi place că își aleg singuri colegii de cameră & coechipierii pentru atelierele organizate.
    Iar asta mi se pare super, să nu fii dependent de persoane cunoscute și să te adaptezi rapid într-un nou grup.

  • Taberele îi pun pe copii în situații de viață noi, în care trebuie să se descurce pe cont propriu.

    Sunt provocați și încurajați să-și găsească singuri soluții pentru orice situație conflictuală ar putea apărea sau chiar organizatorică. Asta nu înseamnă că în preajmă nu sunt mereu supravegheori & organizatori, gata să intervină în orice situație.
    Mai mult, noi, părinții suntem ținuți la curent constant ref. la aspectele organizatorice.

  • Îmi place că există reguli & rigori.

    De ex….Încălzirea de dimineața, care era obligatorie pentru toți copiii.
    Ordinea în cameră, pentru care primeau niște calificative, ce apoi îi puteau bonusa, iar premiul era să te trezești mai târziu într-o zi și să poți sări peste înviorare.
    Ora de culcare era stabilită pentru toți copiii la 10.30 seara.
    Mai mult, telefoanele mobile au fost permise doar seara, pentru apeluri către familie și apoi, peste noapte erau predate echipei de organizatori.

  • Învață să lucreze în echipă. 

    Ema mi-a povestit că a făcut parte din diverse echipe, că și-au împărțit sarcinile, că a trebuit să recupereze faptul că unul din colegi a rămas mult în urmă și echipa era afectată….Lucruri pe care nici noi, adulții, de multe ori nu le înțelegem. 

  • Excursiile organizate

    Emei i-a plăcut că în progarmul taberei au fost inserat și drumeții în care au mers împreună și au văzut locuri & obiective turistice noi.

  • Trainerii, supraveghetorii și programul.

    Să ai ateliere aproape 6 ore pe zi și să-ți placă tot ce faci, nu cred că e lucru ușor. Atât de bine organizat și structurat programul, atât de diversificate activitățile și adaptate pentru vârsta lor, încât Ema nici n-a simțit că au avut ateliere, ci mai degrabă zile pline de jocuri și activități. 

Pe scurt, de-asta recomand taberele, dar doar atunci când copiii sunt destul de mari și pregătiți să meargă. La noi, Ema a vrut să meargă prima oară la 10 ani și am ales împreună o tabără al cărei program să o atragă.

Iar entuziasmul ei de anul ăsta îmi spune că am făcut o alegere bună împreună!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: De ce cred că taberele de vară sunt binevenite - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Când școala știe să-i atragă pe copii - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  3. Pingback: Părinți & profesori: 6 metode de a inspira și a stimula creierul adolescenților - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.