Învață limba engleză, altfel decât la școală

Învață limba engleză, altfel decât la școală

Despre experiența noastră cu British Council am povestit cu drag în ultimul an și o să o fac ori de câte ori am ocazia!

Asta pentru că a fost un an plin pentru Ema, iar pentru mine o experiență diferită de stilul clasic în care știam eu că se-nvață o limbă străină!
Ema a făcut progrese incredibile fără carnețel de cuvinte, fără traduceri, fără dicționar. Un an la British Council, care i-a dat curaj să vorbească în engleză, să se exprime, să facă prezentări în limba engleză, în cel mai natural mod posibil.
Iar pentru asta, mă înclin cu respect și o să povestesc mereu cu încântare, când o să fiu întrebată!

Așa cum povestesc și acum, dat fiind că am primit mailuri în care mi s-au cerut detalii despre  tabăra de vară de engleză în care a fost Ema.  

A fost prima tabără în care a fost Ema plecată și unde a vrut ea să meargă, chiar dacă nu cunoștea pe nimeni. Pentru mine, ca părinte, experiența a fost impecabilă. Asta înseamnă că am fost permanent informată cu ce se întâmplă, am primit programul, am avut numere de contact, am știut în fiecare clipă că totul este organizat riguros și că primează siguranță copiilor. Iar pentru un părinte asta e atât de important, se știe!

Ce s-a întâmplat în tabără?

Copiii au făcut zilnic câteva ore de ateliere de limba engleză, cu doi traineri.
Știam temele săptămânii: tehnici de exprimare (storyteling) și jocuri de expresivitate.

N-aveți idee ce încântată a venit Ema și cum a turuit vreo săptămână despre tot ce s-a întâmplat acolo. Am înțeles, încă o dată, ce înseamnă entuziasmul unui copil. I-a plăcut tot: de la încălzirea de dimineață, la împărțirea echipelor ( care includeau copii de toate vârstele), la exercițiile și jocurile făcute (evident, în engleză), până la drumeție, seri pline de voie bună, traineri prietenoși, copii sociabili și tot așa.
Închei cu cel mai important lucru în urma taberei : Ema m-a pus să-i promit că o să o înscriu și pentru vara viitoare! Și cu asta am spus tot.

Cât despre ce urmează pentru noi…încă nu ne-am decis!

Suntem în etapa în care trebuie să hotărâm rapid la ce anume o înscriem pe Ema pentru anul ăsta școlar, din oferta Atelierelor Brit Teen, care sunt cam pe același calapod cu ceea ce s-a întâmplat în tabără.
În plus, dacă aveți copii mai mari, vă recomand Clubul Debate, care mi se pare exact ceea ce-i trebuie unui copil pentru a-și consolida atât cunoștințele de limba engleză, cât și capacitatea de a-și structura ideile.

Las mai jos câteva date cheie, ca să-nțelegeți despre ce vorbesc:

Atelierele Brit Teen

Ce se-ntâmplă aici de fapt?

Copiii și adolescenții din clasele 1-12 își pot îmbunătăți abilitățile de conversație în limba engleză cu ateliere creative și distractive pe diferite teme, de la artă, știință sau teatru la dezvoltare personală și lucru în echipă.
Atelierele clubului sunt ocazia perfectă pentru copii să-și exerseze cunoștințele de limba engleză, să învețe să se exprime mai ușor și să își dezvolte abilități utile.

Când se desfășoară atelierele?

Ședințe de câte o oră și jumătate, sâmbăta după amiaza, timp de 6 săptămâni.
Copiii se pot înscrie până pe 2 octombrie.
Detalii pe site-ul British Council, aici.

Clubul Debate @British

Recunosc, eu de când am aflat de acest club, am fost cucerită de idee.
Vă dați seama? Club de Debate în limba engleză! Mi se pare ocazia perfectă pentru copii (și chiar pentru adulți) să învețe să își exprime mai bine ideile și să își dezvolte abilități esențiale de vorbire în public. 

Ce se-ntâmplă aici de fapt?

Clubul de dezbateri în limba engleză este organizat alături de ARDOR Muntenia, pentru elevii din clasele 7-12.
Dezbaterile sunt un sport intelectual recomandat adolescenților pentru a le dezvolta gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, precum și nivelul de informare. 
Mai mult chiar, pe lângă beneficiile implicite, acest club este un atu în portofoliul oricărui elev care vrea să studieze la o universitate de top din străinătate.

Când se desfășoară clubul de Debate?

Ședințele clubului au loc săptămânal, lunea, la sediul British Council din Bucureşti.
Clubul are un trimestru de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară. Un trimestru cuprinde 10 ședinţe a câte 2 ore pentru fiecare grupă și o competiție de dezbateri de 1 zi, organizată la finalul trimestrului, duminica. 
Detalii pe site-ul British Council, aici.

Copiii voștri cum învață limba engleză? Doar la școală sau merg și la cursuri extrașcolare?

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.