Micul dejun este uneori așa…

Micul dejun este uneori așa…

De multe ori mă gândesc oare cum s-or derula lucrurile în alte case, la prima oră a dimineții. Ideea este că la noi, oricât de disciplinați am reuși să fim…tot agitație este dimineața și tot alergătură!

Ceasul sună de câteva ori. Noi îl tot ignorăm. Apoi ne îngrămădim la baie, cu ochii cârpiți de somn. Tragem, pe rând, de Ema, să se trezească.

Uneori, chiar și-acum, încă mai facem tot felul de scenete cu jucăriile de pluș, ca să distrăm copilul și să se trezească cu zâmbetul pe buze.
Ea coboară morocănoasă din pat, într-un final. Eu fac pe clovnul, ea pe mișcă greu, eu o zoresc, ea mă ignoră.  

Se aude, HAI, HAI, HAI, Hai că e târziu, Hai, Grăbește-te, Hai, mănâncă mai repede, Hai, Hai, Hai…ca un fundal sonor pe care toată lumea-l ignoră zi de zi.

Pe scurt, cam așa de tihnită e atmosfera la noi, dimineața.

Și-n toți anii ăștia am tot văzut, în reclame și-n filme, familii care stau liniștite la masă, la micul dejun, împreună. Iar eu mă tot întreb: oamenii ăștia există printre noi?

Zilele trecute am povestit pe blog că eu inventez tot felul de rețete pentru micul dejun, dat fiind că Ema e o mare colecționară a jucăriilor de pluș de la brânzica pufoasă de la Delaco.
Și-atunci mi-a venit ideea să fac și un clip, așa încât să vedeți o părticică din diminețile noastre. Recunosc, m-am pregătit și m-am trezit mai devreme, ca să par organizată.
N-am vrut să vă sperii, brusc, să vedeți și să auziți numai Hai, hai, hai…

Dar, vedeți o mică parte dintr-o dimineață de-a noastră.


Când eu încerc să-i intru în voie micuței principese…iar aici e zi din aia frumoasă, în care lucrurile s-au legat și eu mi-am luat 10 puncte de la Ema. Asta pentru că unul din jocurile ei preferate este să ne prefacem că suntem la hotel și cineva ne servește micul dejun, de cele mai multe ori bufet suedez. Doar că în realitatea casei noastre…ghiciți ce? Eu sunt mai mereu ospătarul și ea este clientul. Uneori pofticios, alteori pricinos și rareori glumeț.
Oricum, de dimineața asta am trecut cu bine! Asta chiar dacă era gata gata să uit să-i dau pachețetul, dar m-am regrupat rapid! 

Și de-asta vă-ntreb, pentru că mor de curiozitate să știu cum e și-n alte case?
Cum sunt diminețile voastre? Calme, ca-n filme, sau agitate, ca la noi acasă?

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.