O casă de vacanță…în care m-aș muta și mâine

O casă de vacanță…în care m-aș muta și mâine

Ce-i drept, o casă de vacanță sună bine, dar o casă în care să te simți zi de zi ca în vacanță…sună și mai bine, nu?!

Doamne, de când am văzut prima oară pozele căsuței ăsteia de poveste, mă gândesc numai la cât de frumos e oare să te trezești în mijlocul naturii! La cum e oare să-ți începi ziua în cabana asta de lemn, luminoasă și caldă, cu priveliști de vis în orice direcție te-ai uita!

Această cabană contemporană este poziționată undeva spre râul Sázava în regiunea Boemia Centrală din Republica Cehă. Zona…se vede cu ochiul liber, îmbie la visare. Proprietarii și-au dorit un loc pentru weekend-uri și pentru vacanța de vară, așa că au cumpărat o veche construcție, din care arhitecții au păstrat doar fundația și subsolul de piatră.  

Cum e împărțită cabana? 

Casa are acum 133 m2 și include un corp principal, cu aripi laterale proeminente, oferindu-i un plan în formă de cruce. Acoperișul se extinde pentru a crea o terasă acoperită cu vedere spre curtea din spate și spre râu.
Exteriorul este placat cu plăci decorative netratate, aplicate pe verticală. Plăci metalice gri sunt de asemenea utilizate selectiv, ca un accent, pentru pereții exteriori.

Parterul este astfel construit încât să fie luminos și practic. Zonele de bucătărie & baie & spații de depozitare sunt aliniate, iar zonele de socializare sunt deschise, cu vedere spre priveliștea minunată, așa cum trebuie să aibă orice casă de vacanță.
Geamuri cât mai mari, pentru un efect wow și o panoramă uimitoare!  Pentru intimitate, pentru partea dinspre vecini nu există ferestre, doar niște mici inserții de geam orientate spre drum.

Piesa de rezistență din zona de socializarea este vestibulul, parte din living. Mai mult chiar, acesta poate fi închis cu uși glisante în zilele răcoroase, sau poate fi deschis pentru zilele călduroase de vară. În zona de odihnă, de la etaj, sunt două dormitoare și o baie.

Nici nu știu ce-mi place cel mai mult la această casă de vacanță! Cred că lemnul și căldura ce vin din folosirea lui fără zgârcenie, poate simplitatea liniilor folosite, sau poate faptul că e foarte luminoasă, cu geamuri mari ce dau spre râu. Habar n-am!

Știu doar că e genul ăla de casă de vacanță ce te face să visezi….la zile liniștite, la un foc de tabără cu prietenii, la seri târzii pe terasă…și la câte și mai câte!

Citiți și: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.