Oana Moraru: Școala nu poate să vă strice copilul!

Oana Moraru: Școala nu poate să vă strice copilul!

Oana Moraru n-are nevoie de prea multe prezentări. Este Consilier Educațional, fondatoarea Școlii Helikon și cea care susține cu multă energie Vocea Părinților.

Oana Moraru a fost unul din invitații serii, la o conferință dedicată EDUCAȚIEI copiilor noștri, moderată de mine și organizată de Social Moms, în parteneriat cu www.desprecopii.com,  la începutul școlii.  

Evenimentul a strâns mai mult de 200 de părinţi în sală şi 30.500 de părinți în faţa ecranelor, care au urmărit peste 3 ore de discuții aprinse. 

Astăzi un fragment din discursul Oanei Moraru. A punctat atât de multe subiecte de interes pentru părinți, încât am descis să prezint în timp, în articole separate, extrase din prezentările serii.

Despre părinții care îndeplinesc toate dorințele copiilor:  

Dacă suntem numai DOers, facem, facem, legăm codițe, îl ducem la club, îi dăm de mâncare, îl ducem în vacanțe… NU SUNTEM PĂRINȚI BUNI! Nu e suficient!   

Sunt statistici care arată că acei copii care au crescut cu toate poftele împlinite, chiar dacă n-au fost aberante, copiii care n-au fost lăsați să sufere, să aștepte, dezvoltă cele mai multe sau cele mai profunde predispoziții pentru DEPRESIE.

Dacă ai leadership și crezi în tine, dacă ai puterea interioară și știi că nu-i faci rău, îi faci un BINE, n-are cum să nu te asculte!

Despre copiii noștri și diverse probleme care apar la școală:  

Apropos de școală, răspunsul e simplu: NICI N-AVEM PROBLEME!  E sistemul cum e, sunt oamenii cum sunt, dar dacă copilul are sistemul de ghidaj interior bun, se simte liniștit, bine, înțeles, văzut, acasă, VA FACE FAȚĂ, chiar și cu oameni abuzivi.

Nu poate să-l strice nimeni, dacă voi sunteți acasă aia doi solizi, sau chiar și în familiile monoparentale, unul care ține spațiul pentru copii. Vine acasă, procesați cu el! Emoțiile, stările, nu dați vina pe sistem, pe lume, dă-i copilului ÎNCREDEREA CĂ POATE!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

There are 4 comments for this article
  1. Ana at 12:09

    Buna ziua! Este foarte adevarat tot ce spuneți în postările şi articolele dvs.! Mă bucur că părinții pot afla astfel lucruri interesante şi folositoare( care să îi ajute pe ei şi, mai ales pe copii!).

  2. Tiron Ovidiu at 22:02

    Buna ziua. Ma leg de ideea urmatoare: „dacă copilul are sistemul de ghidaj interior bun, se simte liniștit, bine, înțeles, văzut, acasă, VA FACE FAȚĂ, chiar și cu oameni abuzivi.” Aveti dreptate, asa este. Dar nu-i prea devreme pentru un copil sa afle ca-i tradat de cei apropiati, chiar in scoala? Unii inca mai cred in Mos Craciun, in basme si zane. Si afla din clasa I ca trebuie sa lupte impotriva celor din jurul lui, sa se apere de ei, ca nu poate avea increde in ei. Parca alta era ideea de educatie. Trebuia sa se bazeze pe incredere, respect, dragoste, colaborare nu pe existenta ideii de abuz. Din nefericire al meu are tot sprijinul nostru si lupta singur cu viata inca de la pregatitoare… Se descurca, dar nu-i normal sa fie asa. Sigur nu va sti ce-i aia compasiune cand va fi mare.

  3. Pingback: Lista cu rechizite. Cumpărături la comun sau separat? * ADN de Femeie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.